ל- Philips, אחה"צ טובים !

.עמית

New member
ל- Philips, אחה"צ טובים !

חן חן, על עזרתך. לשמחתי הרבה, הצלחתי לכתוב את הפונקציה. כפי שכבר סיפרתי לך, שם הקובץ אינו ידוע, בתחילה. שם הקובץ מוזן ע"י המשתמש לתיבת TextBox הקרויה Text1. אשמח, באם תסייע לי בפקודות ש"פותחות" את הקובץ. כיצד עליי לפנות לשורה הראשונה ? ולשנייה ? אדגיש (שנית), ששם הקובץ אינו יודע מראש, והוא מופיע ב- textBox ששמו Text1. ודבר נוסף, ברשותך: לאחר שהמשתמש הזין את שם הקובץ (ב- textbox), אני מעוניין שהפונקציה ששמה "Call File" תופעל, כאשר המשתמש לוחץ על מקש ה- Enter (במקלדת). ידוע לי שעליי לתכנת את ה- KeyPress של ה- TextBox. ולכן, אשאל, כיצד עליי לעשות זאת ? יום טוב ! עמית.

philips

New member
תשובות מהירות

כי הלילה עוד קצר והמלאכה מרובה... 1. הפקודה היא באופן כללי OPEN ו CLOSE... כתוב את השם OPEN ולחץ F1 יפתחו מסכי עזרה שכוללים דוגמאות פשוטות וקלות לישום--פשוט העתק את הקוד 2.קריאת שורות תתבצע ע"י לולאת while not eof(f -- תסתכל בדוגמאות ותבין מה כוונתי... חשוב שגם תוסיף מונה לולאה שיגדל אחרי כל שורה בשביל שהנתונים יכנסו עפ"י הסדר למערך הזן את שם הקובץ מה TEXT BOX לתוך STRING והשתמש בו 3. צור את ה EVENT באמצעות יוצרי הקוד בחלון הקוד וכתוב מה שברצונך... מאמר קטן , בלי כוונה להעליב, מסגנון השאלות ניכר כי לא למדת אף פעם VB בצורה טובה/מסודרת..... חבל..... זה עולה לך בזמן יקר שכן הדברים שהינך מבקש לבצע הנם פשוטים למדי.... אני ממליץ לך לעצור את פיתוח התוכנה הזו.... לפתוח ספר על נייר או לחפש חומר באינטרנט - VB TUTORIAL וכו´ (אם אתה צריך אתרים-בקש) ולהתחיל ללמוד במרץ... לאחר שתראה דוגמאות רבות ותלמד יזרום לך התכנות הרבה יותר בקלות.... כי בסה"כ אין חדש תחת השמש והרעיון בתכנות טוב הוא למחזר ולהעתיק קטעי קוד...

.עמית

New member
מודה ומתוודה, הצדק עמך.

אכן, מעולם לא למדתי את השפה מאיש. לפני זמן מה, רכשתי ספר (Mastering VB 6, מאת Petroutsos) וטרם הספיקותי לקרוא את כולו. מה שכן, עלה בידי לקרוא למעלה ממחציתו, והחומר (לרבות הדוגמאות) ברור ובהיר. מכל מקום, אני מודה לך על הערתך. באם תוכל לצרף קישורית לאתר זה או אחר, העוסק בגרפיקה (ב- VB, מן הסתם), אודה לך מאד. כוונתי לגרפיקה פשוטה, קרי קווים, מלבנים, עיגולים, שרטוט פונקציות (מתמטיות, כגון SIN) וכו´. ושוב, רב תודות. עמית.

למעלה