ל-swoosh (רפאל)!

ysofer

New member
ל-swoosh (רפאל)!

היום דיברתי עם חיל הים, ובן רגע נתנפצו להם כל התקוות והחלומות על הגדנ``ע צלילה... צר לי אחי, מקומי על האוניות, ולא מתחת להן... אני יעשה גדנ``ע חובלים.. ואני לא מתבעס כל כך מזה.. אני יקבל זימון לגיבוש חובלים האמיתי ללא תנאי נכון?? אם אני טועה תקנו אותי.. בכל אופן ביי ביי ינון שחש עצבות ותסכול...

amir18

New member
חובל לעתיד:)

אני עדיין חושב שיש לך לעשות מבחנים ומבדקים לבדיקת עיוורות צבעים. וכן תקבל זימון לגיבוש עם בנות... בהצלחה!

Swoosh

New member
ינון

לא נורא אחי, גדנ``ע חובלים אחלה דבר, אתה הולך להנות לאללה! נראה אותך בימי הסיירות שנה הבאה אז? אגב, אם אתה אוהב טקנו גרמני, אז תקנה את הפסקול של RUN LOLA RUN, זה משהו בן זונה!!!!!! רפאל

MASTER-I

New member
אני הייתי בגדנ``ע חובלים

וזה כיף לא נורמלי אחרי כמה חודשים שלחו לי זימון למיונים ואם הייתי עובר אותו הייתי מקבל זימון לגיבוש (בלי לעבור יום סיירות)

ysofer

New member
מישהו אמר בנות!?!?!

באמת יש בנות בגיבוש חובלים??? ומה עם הגדנ``ע? גם שם יש בנות?? -בקשר למיונים, זה מיונים קשים? מה בדיוק עושים שם? חשבתי שמתקבלים אוטומטית לגיבוש חובלים... -אני יותר מתבעס מזה שזה קצר יותר מהגדנ``ע צלילה כולה 4 ימים

נריה_ה

New member
כן יש בנות.

לא הייתי בגדנ``ע חובלים אז אני לא יודע על הגדנ``ע. בגיבוש של חובלים שעברתי היו בנות (בערך 50) מתוך 300. אם אני מבין אתכם נכון אז המיונים שאתם מדברים עליהם הם אינם הגיבוש עצמו. מדובר במבחנים בכתב + פסיכולוג שנמשכים יום אחד. אני עברתי אותם בתל השומר בת``א. גם שכנה שלי קיבלה זימון לחובלים.

נריה_ה

New member
אם אתה מתכוון למיונים בכתב אז...

זה תלוי. מה שלאחד יכול להיות קשה יכול להיות קל לשני, ולהפך. המיונים כוללים כמה חלקים, אני לא זוכר עכשיו את כולם אבל את מה שאני זוכר אני אספר עכשיו: 1. השאלונים חוץ מהאחרון, היו שאלונים אמריקאים. 2. שאלון אחד נושאו היה ידע ימי, אם יש לך ידע ימי, אז אין לך בעיה, אחרת תאלץ להסביר את פשרם של מושגים לא מן העולם הזה. 3. שאלון של יכולת מתמטית, מטרת השאלון (לדעתי) היא לבדוק יכות חישוב מתמטית תחת חוסר בזמן. מצירים ריבו של 5*5 מאותיות ABC. אתה נדרש לחשב כמה כוח (כמה היא צריכה לשוט), כדי להגיע מנקודה אחת לשניה תחת תנאי רוח וים משתנים. 4. שאלון פסיכולוגי, שאני עכשיו לא ממש זוכר על מה הוא היה, אתה נדרש לספר על עצמך, קורות חיים, לימודים ועוד... לא מוגבל בזמן. 5. לאחר שמתקבלות התוצאות של המבחנים, מתחלקים המיועדים לשלוש קבוצות: א. אלה שהולכים הביתה, ישר. ב. אלה שמיועדים לצוללות. ג. אלה שמיועדים לחובלים. (ונאמר לנו שלאחר מכן אם לא עברת חובלים אפשר להגיע לצוללות, מה שאני לא יודע בדיוק אם הוא נכון) בתור מיועד לחובלים הכניסו אותנו כ8 חבר`ה לחדר יחד עם פסיכולוג ומנחה. ונתנו לנו משימות שונות. כמו לדוגמא: נתנו לנו לבנות דגל ישראל עומד, שוב בתנאי חוסר זמן כאשר לכל אחד ניתנת ההזדמנות לפקד על הקבוצה בתיכנון ובביצוע), היינו צריכים כל אחד לנאום במשך דקה על נושא כלשהו (שאנחנו קובעים, אבל הם יכולים לשנות לנו). יש עוד שאלות???

ysofer

New member
כן...

אם שמו אותי בקבוצה של צוללות, ואני לא מעוניין, אני יכול לחתום ויתור? אם כן, לאן אני נשלח אם חתמתי?

amir18

New member
ינון

המבחנים מאוד מעייפים ואני מתכוון מאוד יושבים שם מ9 או 10 בבוקר עד 2 בערך.. וכותבים או מסמנים תשובות, ועוברים את כל מכלול המבחנים. יש שם מבחנים על מושגים ימיים שלי לא היה מושג... יש שם מתמטיקה, חישוב של הכוח המשוקלל האמת שזה לא קשה, אבל באמת נורא מעייף. אל תתחיל לקטר להם שהקיבה שלך רוצה לאכול, כי הם יעיפו אותך:) ככה קרה לאחד שישב לידי. לא כולם מקבלים פסיכולוג. רק תראה להם מוטיבציה ותעבור. בהצלחה!

ysofer

New member
אבל זה לא פייר!

מה לי ולמושגים ימיים!?!!? ומה לי ולכוח משוכלל??!??! זה יפיל אותי על בטוח.

נריה_ה

New member
זה כן!

אם אתה רוצה להיות חובל אתה חייב להבין במושגים ימיים, לא? (בעיקר מבינים בזה צופי ים) בתור חובל אתה צריך להיות עם ראש על הכתפיים - אז נדרשים ממך חישובים מתמטים (זה לא קשור לכוח משוקלל בפיזיקה). אל תדאג זה כנראה לא יפיל אותך. גם לי אין ממש ידע במושגים ימים, ועברתי לגיבוש חובלים. גם חובלים וגם צוללות הן יחידות התנדבות לכן אם אתה לא רוצה אתה יכול לוותר.

ysofer

New member
אבל מה?? אני אמור...

ללמוד את זה בקורס חובלים, הרי לשם זה יש קורס חובלים! דההה!

נריה_ה

New member
נו לפי מה אתה רוצה שיקבלו אותך...

לפי צבע העניים וצבע השער?!?! אין לי מושג למה הם עושים את המיונים ככה, זה בטח קשור להעדפת צופי ים ובעלי ניסיון בים שבוואדי אוהבים יותר את הים וקל יותר ללמד אותם. דרך אגב, בגיבוש עצמו נתנו ללמוד על ניווט בעזרת כוכבים ועשו לנו מבחן על זה, למרות שהיום לא מנווטים לפי כוכבים. למה? ככה! אולי כדי לבדוק את הידע שלנו ואולי (יותר הגיוני) כדי לבדוק יכולת למידה תחת לחץ.

למעלה