לkitt

רונה9

New member
לkitt

הטכנאי הוסיף לי עוד 64 זכרון ועכשיו יש לי 128RAM אבל למה אני לא מרגישה שום הבדל בביצועי המחשב ? מה ההבדל בין 64 ל128 זכרון ?

רונה9

New member
ועוד שאלה לKITT ../images/Emo35.gif

בעת האתחול שעולה מספר הביוס וכ"ו כתוב בין כל התפריטים גם "suggested sdram cas latency time is 2" זה בהקשר של הזיכרון שהוספתי הכל בסדר ????? תודה!

kitt

New member
תשובות:

בעיקרון ההבדל אמור להיות מורגש בעיקר בפחות מקרים של תקיעה עקב חוסר זיכרון ובזה שהמחשב עובד יותר מהר בקבצים גדולים. בקשר להודעה יש בBIOS מקום בו מגדירים לזיכרון את החלוקה של המהירות (לא מדויק אבל מסביר את הרעיון) זה נקרא CAS ופשוט ההודעה מציעה לשנות את זה ל2, כנראה שכרגע זה עומד על 3.

רונה9

New member
לkitt ../images/Emo36.gif

תודה על התשובות אז ככה התקשרתי לטכנאי הוא אמר שהיה לי זכרון של 100MHZוהוא החליף לי ל133MHZ בקשר לביוס הוא אמר שזה כלום (לא מאמינה לו !!) אני ניגשתי לביוס העתקתי את מה שכתוב על הזכרון ואולי אתה המומחה תדריך אותי מה לשנות . EDO DRAM SPEED SELECTION : 60ns EDO CASx#ma wait state : 2 EDO RaSx# wait state :2 SDRAM RAS-to-Cas Delay :3 SDRAM Ras precharge time :3 SDRAM cas latency time :3 Sdram precharge control :disabled אנא תאמר לי מה לשנות בבקשה המהירות 128RAM 133MHZ חלונות 98 LOC תודה רבה רבה רבה kitt

kitt

New member
תשובה:

את השורה SDRAM cas latency time : שני ל2 במקום 3

רונה9

New member
kitt אל תשאל מה קרה

שיניתי את SDRAM cas latency time ל-2 לאחר מכן עשיתי SAVE בביוס אבל בעת האתחול הופיעה הודעה "windows protection error" והמערכת גיבה לסירוגין את קובץ הרג´סטרי וזה חזר חלילה אתחול וגיבוי עד שניגשתי שוב לביוס ושיניתי בחזרה SDRAM cas latency time ל3 והמערכת עלתה כרגיל אבל ההודעה כמו שציינתי לראשונה עדיין מופיעה בעת האתחול מה לעשות ?

kitt

New member
תישארי עם ההודעה ועם מערכת עובדת ../images/Emo13.gif

רונה9

New member
זה מה שהטכנאי אמר לי בדיוק ב ../images/Emo33.gif

אבל השאלה הגדולה שלי שזה בסדר להשאיר את ההודעה כמו שהיא ולהמשיך לעבוד כרגיל בחלונות ? כי ניסיתי לשנות מ3 ל2 בכל האופציות וחלונות לא עלתה רק שהחזרתי למה שהיה קודם ל3 ההודעה שוב הופיעה בעת האתחול אומנם אבל המערכת עלתה והכל בסדר . אז קיט באמת שאין מה לדאוג הכל תקין ? אני רק רוצה להיות רגועה

kitt

New member
אין מה לדאוג, יש כל מיני הודעות

שאין הרבה מה לעשות אבל ישארו עקב התנגשויות לא מזיקות ולא ברורות.

רונה9

New member
תודה kitt עכשיו נרגעתי

תמיד שצצה הודעה או שיש תקלה אני מבוהלת וכבר חושבת שהמערכת קורסת לאיטה... אבל בכל אופן תודה הרגעת אותי (עד לפעם הבאה)

למעלה