מאבדת שליטה

מאבדת שליטה

על ילדיי. נורא קשה לי לקבל את התבגרותם ובעיקר את הכנפיים שפרסו ברגע ועפו להם מהקן. עם גיוסם חלו השינויים,אין יותר אמא שבאה לבחור איתם בגדים ,אין יותר קניות משותפות,הם כבר לו מזנקים על השיש ומשתפים בכל החוויות. הם נכנסים הביתה ,אומרים היי ונסגרים בחדרם בעולמם. כל כך הייתי רוצה לחזור לאותם ימים שהייתי כל עולמם ובלעדיי לא זזו ימינה ואפילו לא שמאלה,התייעצו ושיתפו גם בנושאים מאד אישיים ואינטימים,רק לפני שנתיים לקחתי את חברתו של השני לרופא נשים ואפילו סיפקתי אמצעי מניעה ,והנה היום אני רק מזוזה שמנשקים בכניסה וביציאה. איך מתרגלים לשינו להתבגרות הזאת? איך לומדים לחיות עם ההרגשה שאת כמעט מחוץ לתמונה?

rolan

New member
גע גע מי זו באה....

אמא אווזה... יונה יקרה, את אמנם שייכת למשפחת העופות, אך גם הם יודעים שיש זמן בטבע בו שולחים את הגוזלים החוצה מהקן... עושים זאת בזהירות בזהירות תוך מתן לגיטימציה לעצמאות מלאה שחובקת איתה חום, אהבה, בטחון והרבה מאוד כלים שנתת להם במשך חייהם איתך. עכשיו יצאו לחייהם ויבואו לבסיס האם

רולנית יקירתי

הראש יודע ומבין מצויין ומאפשר את כל החופש והעצמאות מבלי להזיז ריס,אך על הדמעות אין שליטה הן לא שייכות למח הן גולשות לבד. תודה גם על התמונה המקסימה
מהיכן המאגר?

*יערית

New member
יונצ'וק..../images/Emo24.gif

את יודעת אני לא במקום הזה שהגוזלים שלי מחפשים את עולם...הם נדבקים לוריד השמאלי של הצוואר שלי...
יודעת שיבוא היום ואולי זה יגיע...נו מה לעשות גם את השלב הזה צריך ללמוד ולקבל... כל החיים לומדים...לומדים .......

*יערית

New member
אז יש תקופות...

שאני מתרפקת עליהם ורוצה לנצור ונוצרת תמונות שלהם איתי.. ויש תקופות {כמו מתחילת השנה ועד כה...כשהם בבית רוב הזמן} שאני מתפרקת ולא מתרפקת

בוקר טוב, יונה יפה,../images/Emo24.gif

גם אני שואלת את השאלה הזאת כבר כמה זמן.בעיקר עם הקטנה שלי היא ממש טיפוס כמו שכתבו בספרים על מתבגרים, אף פעם אין לי מושג על מה ומתי היא תבעט, תתרחק ותרגיז או לחילופין היא יכולה פתאום להיות הבת הכי מתוקה ,מתחשבת ואוהבת. כמו שאמרתי מבלבלת. רוב הזמן אין לי מושג מה בידיוק קורה איתה, רק חלק מהחברים אני מכירה (זה עוד משהו מדאיג) לעומת כמה שנים לפני, שהיתה כספר פתוח לפני ותמיד התייעצה ורצתה לדעת מה אני חושבת .איך היא אומרת? זה אני וזהו! ולכי תתווכחי עם משפט כזה...
שתהיה לכולנו הרבה סבלנות לידינו השנה

סול11

New member
היי יונתי../images/Emo65.gif../images/Emo39.gif

נו נו נו. מזה לאבד שליטה. והרשי לי לשתפך בתהליך שעבר עליי ועל רעיתי.והנה אנחנו מאחוריו וזה נהדר. בשלב מסוים הגוזלים פורשים כנפיים, ולדעתם הם גדולים ואינם זקוקים לנו יותר. שהרי הם בוגרים הם מגלים עולם חדש בו הם אדונים לגורלם, אהבות חדשות קמות ונופלות.ועולם חדש, ללא תלות בנו נפתח בפנייהם.בשלב זה אנו הופכים לספקי
וכ"ו וה
הופך למקום בו מניחים את הראש.והזמן חולף וכשאנו מפנימים את המצב,הופ זה משתנה והנה אנחנו לפתע נחוצים וחיוניים וצריך אוזן קשבת,(היא עזבה אותו וכ"ו). וצריך לתכנן את העתיד שהרי השחרור מצה"ל בפתח.ואין מי שיתכנן את יומם. ומה יעשו בעתיד.וההתלבטויות רבות, מה ילמדו,האם יסעו לטייל ואחר כך יתכננו את עתידם.ומי שותף ויועץ בכל אלו?.אנו, וזה כל כך מרנין את הלב. לפתע פתאום אנו מגלים שתפקידנו כהורים עדיין לא הסתיים ואנו שוב בשליטה שונה אומנם. ורק היינו בחופשה. לכן יונתי נגבי את הדמעות הגוזלים פרחו וכנפייהם יחזירום.ואת ה
שלך

תודה סול היקר../images/Emo39.gif

אני מקווה שזאת רק חופשה חשבתי שהפרישה היא סימן ליציאה המוחלטת שלהם החוצה,כבר מוציאה את השטיח האדום עם שחרורו של הגדול בעוד כחודש(ב"ה). ועוד שאלונת ,ואיך מתגברים על החברות המתוקות שפתאום מחליטות איך הם ייראו ומה ילבשו? ושוב אני לא רלוונטית.

יונה לבנה

לא מכירך ואומר רק זאת: אולי הגיע הזמן בשבילך ליישם לעצמך דברים שדחית בעבר בגללם?אם זה מיושם אז זה בסדר. מבטיח לך שאף ילד לא נעלם מהאופק תמיד חוזרים עם בקשות עזרה עם שאלות שכמובן הם מפעילים אותנו ליישם דברים שלהם.

סול11

New member
יונתי האמיני את ב../images/Emo23.gifם

את רלוונטית ועוד אייך,אנא נסי לחזור בזמן לגילם. אין טעם להתמודדות בחברות.שהרי נותרים רק פצועים. ואם הם יחליטו לבד איך הם יתלבשו ויראו אז מה? ולסיום אופטימיות את היית ותהיי רלוונטית תמיד.הכל בתאים האפורים. בלי
ות וראש פתוח.

אהלן יונה

ילדים תמיד מתבגרים ופורשים כנפיים... אך תהיי בטוחה שכשהם יצטרכו אותך לדברים רציניים הם יפנו

בונוסית

New member
זה לא חלק מתהליך ההורות לאורך כול

הדרך? חשבתי שכשהקטנציק (ואולי גם שות?) היו בגיל הזה אני כבר יתרגל לרעיון של לשחרר ולתת להם לפרוש כנפיים...
עוף גוזל חתוך את השמיים... וחוץ מזה, יונצי', אמא זה לכול החיים! אמא יש רק אחת !

1נתי 1

New member
../images/Emo6.gif מצבך עוד טוב

אצלי גיל ההתבגרות של הבת התחיל מוקדם יותר כבר מגיל 11 -12 אני לא קונה לה בגדים לבד האופנה של הבנות משתנה מהיום למחר - ותארי לך איזו בעיה זו כשרוצים להביא משהו מחו"ל (כבר מזמן אני לא מעזה להביא בגדים) אצלי היא הולכת עם חברה לקנות בגדים חוזרת - עושה תצוגת אופנה וניכנסת לחדר המוזיקה שאנו אוהבות שונה - אז שוב מסתגרת בחדר עם המוזיקה שלה תוכניות הטלויזיה שונות - עוד סיבה להסתגרות את מרגישה כמזוזה - אני מרגישה ככספומט/עוזרת אין מה לעשות כמו השיר - "עוף גוזל - חתוך את השמים" אבל מספיק שהיא יודעת שאני תמיד כאן לצידה ושבעת הצורך תמיד אושיט לה יד ואני חוזרת ואומרת לה זאת וממתינה בסבלנות שגיל ההתבגרות יחלוף

../images/Emo42.gifתהליך קשה ולא פעם כואב

אך טבעי ומראה שגידלנו אותם עצמאים ומועילים לחברה ולעצמם

למעלה