מאבון ועונת הסתיו

windflute

New member
מאבון ועונת הסתיו ../images/Emo75.gif../images/Emo129.gif

הינה מאבון מתקרב, ורציתי לשאול את כולם, למה מתקשר הסתיו עבורם? בתרבויות חקלאיות הוא מתקשר לקציר האחרון, לאיסוף מזון לקראת החורף הארוך. בשמאניזם הוא מתקשר לחיבור עם עולם המתים, ועם אמהות ואבות קדמוניים. ביהדות הוא מתקשר עם חשבון נפש והתחלות חדשות. ומה אצלכם? האם אתם חוגגים את הסתיו? את מאבון? איך? סתיו של שינויים, ~O~ שחר

DarlingAdam

New member
גשם וירוק.

באזור הדרומי יחסית שלנו, החורף הוא לא התחלה של מוות ארוך וקר וחשוך, אלא ההפך - סופו של הקיץ המתיש ותחילתה של עונה נהדרת, מלאת חיות וצמיחה. אויר שאפשר לנשום. הרגשה של התחלות באויר - שאולי מקורה בילדות מוקדמת, חגים וימי הולדת ואפילו בי"ס ומחברות חדשות ;) אבל כל זה קצת פחות רוחני-בלתי-תלוי, ויותר מקושר ישירות למה שאני רואה סביבי וראיתי מאז שהייתי צעיר מאוד. הייתי רוצה לעשות משהו חדש ושונה השנה - משהו שעדיין קשור לגשם ולצמחים, אבל משהו יותר... ממוקד. ולכן הייתי שמח לראות רעיונות ואסוציאציות של אנשים אחרים בפורום, לראות אם משהו ירגיש נכון :)

ToryMaster

New member
את הסתיו אני חוגגת מגיל אפס ../images/Emo99.gif

אני אוהבת חורף, גשם, אפרוריות. יש בזה משהו מאוד חי בעיני, הטבע מתעורר פתאום בשיא הכוח שלו. אין הפגנה חיה יותר של העוצמה של הטבע והאלים מאשר החורף בעיני. ואניאוהבת חורף בכל מקום, אם זה בלונדון כשאפור וקר קפוא וגשם, או בארה"ב כשאיאפשר לזוז מטר בלי שלוש שכבות של בגדים. זה פשוט... פשוט תמצית החיים בעיני. אני מתעוררת לחיים באמת רק בחורף. האמת שאין לי דרך מסוימת לחגוג את זה, פשוט לצאת באמצע הלילה לגשם ולרקוד יחפה בבגדים קצרים. מדבים.

דווקא אני אוהב יותר את

הקיץ, ואת אביב. החום, חוף הים ובגדים קצרים עושים לי את זה. קיצ'ר אני לא עושה שום דבר מיוחד, חוץ מי לטייל בחורשה קטנה שיש לנו ליד הבית, ושם אני נוהג לעשות שם מדיטציה.

פיגונת

New member
אני נורא אוהבת את החורף

מאז ומתמיד הייתה העונה האהובה עליי.. יש משהו נורא כיף בלקום לברקים ורעמים ולטיפות גשם.. ובבית אני אוהבת לסרוג =) ולשתות תה ומרקים סמיכים, לישון עם פוך..אמבטיות עם לבנדר ומלח זה גם זמן לחשוב קצת עם עצמך.. טוב- הפרזתי בתיאור קצת, לא? לילה מצויין.

windflute

New member
סתיו - התעוררות החיים

גם אני מרגישה שהסתיו אצלינו הוא התעוררות של חיים וזמן של התחלות (לכן קשה לי עם כל הקורסים בוויקה ופגאניזם שנותנים לו קונוטציות של קיבעון ומוות). אצלי, מאבון הוא תחילת השנה החדשה. אני חושבת שזה בטח בגלל 12 שנים של חוק חינוך חובה אבל בכל זאת החלטתי לאמץ את זה. אם כבר יש לי הרגשה כזאת חזקה של התחלות חבל לפספס אותה. אז מה אני עושה היום? טקס. מתי? בשקיעה. עם מי? ישויות של אור ושל חושך, וכאלה שעוסקים בשיוויון ואיזון - למשל יצירי הרעם (Thunder Beings) מתרבות צפון אמריקה. מה יהיה שם? אני עוד לא יודעת. המממ... ~O~ שחר

Tatu4Taty

New member
זה רק בא להראות

שכל סוף הוא התחלה חדשה :) בתור בנאדם של חורף, אני עדיין רואה את השינוי לקראת המוות. העלים של כל העצים והפרחים בגינה נושרים ושאר דברים שונים. ואם כבר מדברים על תחילת השנה החדשה, עם השנה החדשה בית ספר מתחיל וזה מוות רציני ביותר. האם יש תקופה שבה האדם מתבונן בעצמו? מה הוא צריך לשפר, איך להתנהג פה, מה לעשות הלאה. אני חושב שזה עניין של פרספקטיבה.

תמיר302

New member
קצת קשה

לחגוג סתיו, כדווקא היום יש התחממות...נראה לי עדיף לחגוג בגשם הראשון לא?

RainBird

New member
להתרענן- להשליך את הישן. והרוח של הסתיו לוחשת זמן רב. עצם התחושה והרגש שלי אותה זה לחגוג. אבל אני חושב על הקרבה נחמדה להקטה בצמתים בקרוב. ביצים יין לבן, אורז ואולי עוגת דבש לפי מתכון עתיק שיש לי. אני כבר אראה

מורגיין

New member
באמת העונות בארץ הפוכות מהמסורות

שזה קצת משעשע כי... השמש באמת עושה את אותו מסלול (קטנה בחורף, גדולה בקיץ), ככה שהתאריכים האסטרולןגיים מתאימים כולם... אבל... החורף זאת עונת הפריחה והצמיחה, העצים ירוקים, הפרחים פורחים, הגידולים גדלים. הקיץ זאת עונת היבש והמוות, העונה שבה צמחים מעדיפים לישון ולהתחפר, והשמש לוהטת והורגת. יותר מזה- אבותינו הקדומים באיזור זה הכירו בחשיבותו של הגשם כמוטיב המרכזי שבו תלויים החיים שלהם, ולא בשמש, כמו בתרבויות אירופה. קונפליקט מטורף!!

גילהלה

New member
למה קונפליקט

מי שחי כל חייו בארץ לא רואה בזה קונפליק. אצלנו השנה מתחילה ביחד עם ההתחלות בחקלאות ביחד עם שנת הלימודים באירופה השנה מתחילה כאילו באמצע השנה.אז להם יש קונפליקט.

למעלה