מאבחנים בבקשה )-:

אבדג

New member
מאבחנים בבקשה )-:

רציתי לדעת אם יש לי ליקוי מכך שמתי שאני כותב ומקליד אני חושב על מילה וכותב מילה אחרת או מדלג על אותיות ופשוט מתפגר... עזרה.?

אמממ.. יש כמה אפשרויות...

אני לא מאבחן, ולא שום דבר דומה, אבל, אני אנסה את כוחי. קודם כל, ממה זה נובע. זה יכול לנבוע מהעובדה, שאתה חושב יותר ממה שאתה כותב. כלומר, שאתה חושב כמה שורות קדימה, יחסית לטקסט שאתה כותב. או, שזה קורה בגלל קישור אסוציאטיבי. כלומר, אתה חושב ע מילה אחת, וכותב מילה אחרת, שלא קשורה לטקסט, אבל אצלך, מתקשרת למילה שרצית לכתוב. לדוגמא, כשאני רושם שמות של מספרים, בדרך כלל, במקום לכתוב שמונה, אני כותב `8מונה`, וההבדל ברור... א תוכל לתאר כאן, בצורה יותר מפורטת, והאם אתה סובל מעוד דברים, כמו ריבוי שגיאות כתיב, או כל דבר דומה - יהיה יותר קל למקד את התשובה.

m_katzmann

New member
כולנו לקויים בצורה זו או אחרת

לבאדג לושם כולנו לקויים בצורה זו או אחרת והגיע הזמן להפסיק לשים תוויות. אנחנו שמים את הגבולות לעצמנו. ה``לקות`` שלך נובעת מכך שאתה חושב הרבה יותר מהר ממה שאתה כותב. האם זו לקות? אני חושבת שאתה צריך להיות שמח שמחשבתך כל כך מהירה. אבל אפשר לתקן כל לקות. והכל בידיך. מודעות ורצון לשנות ולהשקיע יכולות להביא לתוצאות מיידיות. עבודה רגשית יכולה אף לנטרל את המתח השלילי שצברת בעבר עקב טראומה שעברת וגרמה לך לחשוב מהר יותר ממה שאתה כותב וכך. מאיה

אבדג

New member
או-קיי...

טוב, אין לי כל כך הרבה טעויות כתיב אבל נגיד במקום ל` לפעמים אני כותב ש` או דברים אחרים. ומאיה, תאמיני לי שאם זה היה פשוט יו תר לא הייתי שם לב... אבדג נ.ב. לא עברתי שום טראומה משמעותית, לפני שהתחלתי בבעייות אלו.

sarag

New member
החלפת ש, ל

אבדג - גם אני מחליפה ל ו-ש לעתים קרובות (בכתב יד). לדעתי זה קשור לכך ששתי האותיות דומות - הם שתיהן לולאות עם זנב. (אם מישהו מכיר קצת טופולוגיה - הן למעשה זהות). אני חושבת יותר מהר ממה שאני כותבת - מבחינת ``תוויות`` (אבחונים) יש לי פרעת קשב וריכוז ואני דיסלקטית (קצת). לדעתי אני גם דיסגרפית - יש לי המון שגיאות כתיב. כתיבה במחשב משפר את המצב - האם ניסית זאת? לדעתי החשיבה המהירה היא חלק מהאופי שלי - לא ידוע לי על טראומה שעברתי.... שרה

למעלה