מידע
השירות בתפקיד נעשה בלשכת הגיוס במתכונת של יומיות, ואין אפשרות לבסיס סגור, יש אנשים שזה מתאים להם ויש שלא.
אני חושב שהסיפוק בתפקיד הוא אינדיבידואלי, בעיקר סביב העובדה שהעבודה בתפקיד יכולה הארות שגרתית מאוד לפעמים, וזו הסיבה האמיתית למה לא חסרות בנות שלא נהנות מהתפקיד ולא מסוג הבסיס. העבודה וללת התעסקות דבדרים שחוזרים על עצמם הרבה (לשאול אותן שאלות, לתת ציונים, לרשום הכל ולהכניס למערכת), ולמרות שיש מגוון עם הזמן בעזרת פרוייקטים מקצועיים שונים (מיונים לצוות אוויר, מיוני לוחמה לבנות,מיוני מאבחנות וכו) וגם מגוון של עבודות בתפקיד עצמו, ש בנות שלא מסופקות מזה.
הסיפוק בתפקיד גם בא אם למאבחנת באמת יש תחושה של שליחות, שהרבה מאבחנות מאבדות בגלל העבודה היום יומית העמוסה, שנמשכת מעבר לשעות של תפקידים עורפיים בממוצע, כי בכל זאת, מאבחנת שעושה את עבודת בצורה רשלני משפיעה מאוד על חייו של המלשב, במיוחד בכמה הוא יצטרך להלחם בכדי לקבל מיונים, או האם תינתן לו האפשרות בכלל, וזה יכול להפקיד בין אנשים שנזרקים להיות אפסנאים לבין אנשים שמתכנתים בסוף.
עוד דבר שאני חושב שמפריע לבנות הוא העובדה שהתפקיד די קבוע, וזה בעיה להתקדם ממנו לתפקידים אחרים ולהרגיש שהעבודה משתנה, במיוחד כי מאוד מעטים מתקבלים להיות קצינים פסיכוטכניים או תפקידים פנימיים במדור, אז יוצא שיש בנות שממשיכות את השירות בלעשות את אותה העבודה במשך שנה וחצי (לא מחשיב את הקורס)
אני אישית חושת שמידת העניין בתפקיד היא גדולה, אבל תלוייה באדם. צריך באמת להיות מעוניים באנשים ובסיפורים ובהבדלים האישיים שלהם, בנוסף לעניין בתחום הפסיכולוגיה, כדי באמת להנות מהקורס הארוך והמעשיר ומהתפקיד עצמו, ולא חסרות בנות שנכנסות לתפקיד מחוסר ידע או פשוט כגלגל הצלה, לא שיש להאשים אותן אלא דווקא את הצבא שמנצל את זה.
התפקיד כולל הרבה עבודה מול אנשים, ועבודת הראיון היא מאוד אינטנסיבית ומעניינת שבה באמת אפשר להכיר אנשים שונים ואת סיפור חייהם, אך גם עבודה זו לא מתאימה לכולן כי לא חסרות מאבחנות שמרגישות שעבודת הראיון מעמיסה מאוד נפשית. (יש לתת תשומת לב מלאה למשלב ולראיון)
איכות האנשים שם נוטה להיות גבוהה מאוד יחסית, בגלל העובדה שהתפקיד דורש אנשים שנחשבים איכותים מאוד, ברור שההקשרות שלך אל אנשים תהיה בגלל האישיות שלך ולא בגלל האיכות שלהם, וגם אנשים שהם "איכותיים" על הנייר יכולים להיות בעלי חסרונות בדיוק כמו אנשים שאינם נחשבים "איכותיים" (למשל התנשאות, חוסר כבוד,צביעות וכו)
איבוד ה"יוקרה" של התפקיד נובע מכמה סיבות:
1. התפקיד כולל עבודה מול אנשים צעירים ממך, ובשלבים האלה בחיים פערים קטנים הם משמעותיים יחסית, אז העבודה יכולה להרגיש מזלזלת בגלל שאת מתעסקת עם אנשים צעירים ש"לא מבינים כלום"
2. אין הרבה פרסום לתפקיד, הצבא לא רואה סיבה להשקיע בפרסום התפקיד כמו שהוא משקיע בתפקידי תקשוב,חיל אוויר ומודיעין, בעיקר בגלל הסיבה שכמות המתגייסים למדור הפסיכוטכני היא נמוכה יחסית. (200 בשנה ביחס לכמה אלפים שמתגייסים לתקשוב)
3.את הרע קל לשמוע מהטוב, והרבה מאבחנות שלא נהנו ירוצו ללכלך על התפקיד במקומות כאלה ואחרים, בזמן שמאבחנות שמרוצות, גם אם הן מיעוט (שאני מאמין שאינו נכון) לא יתעסקו בלדבר על התפקיד יותר מידי, חוץ ממעטות שכן מחליטות ליידע ולשתף.
4.יש הרבה מיונים לתפקיד, מערכת המיון של המדור לא מפסיקב רק אחרי המיונים לתפקיד, והמדריכים ובלשכת הגיוס מפקחים עלייך טוב טוב לראות אם אתה מתאימה לראיין אנשים, ויש מצב שלא ייתנו לך את הסיכויי לראיין, ואז תיאלצי לעשוץ את העבודות הרגילות של המדור,שכוללות הרבה עבודה משרדית, וזה ממרמר הרבה בנות בתפקיד במיוחד שהן מרגישות שהמעמד שהן הגיעו אליו "מחייב" תפקיד מעניין וייחודי, וגם כי הן מרגישות פחותות ערך ביחס לבנות שכן זוכות לראיין.
5. התפקיד לא "תורם לקריירה", במיוחד סביב העובדה שהיום כולם מחפשים כסף וזוהר, ולא פעם ולא פעמיים מספרים שיוצאי יחדות תקשוב ומודיעין מובילים את ההיטק הישראלי וגם חברות בחו"ל ומרוויחים שכר נהדר בתנאים נהדרים, בזמן שלהעות מאבחנת כן משיג לך מקצוע, אך לא כזה שיכניס לך הון תועפות, אלא משכורת סבירה+. התפקיד מאפשר לבנות שסיימו אותו לעבוד כמאבחנות במכוני מיון ללא שום צורך בתואר ראשון בפסיכולוגיה, והתפקיד גם מספק רקע טוב לתחום הפסיכולוגיה בככלי, אך הדבר שהרבה אנשים מתעלמים ממנו ,הוא התרומה שיש לתפקיד לאישיות של המאבחנות, שהיו כאלה ואמרו שהתפקיד שינה להן נקודות מבט ונתן להן ניסיון שימושי לחיים, והיו כאלה שאמרו שלא.
לסיכום, אני חושב שמידת ההנאה שלך מהתפקיד תבוא מהרבה גורמים שאין לך ממש שליטה עליהן, כמו הבסיס שתשרתי בו, האנשים שיהיו סביבך, אבל יש גם דברים שאת יכולה לזהות כבר מעכשיו, כמו האם תחום העיסוק של התפקיד מעניין אותך, האם את רוצה בכלל להיות סביב אנשים כל היופ, האם את רואה שיש לך מוטיבציה לתפקיד או לשירות בצה"ל בכללי. קצת חושבים יכול להעלות הרבה שאלות, ובתקווה גם תשובות, שיעזרו לך להבין איפה את עומדת.
בהצלחה במיונים ובמהשך תהליך הגיוס