קיבלתי זימון למאבחנת פסיכוטכנית, ורציתי לדעת מה זה אומר על הקב"א שלי ,כי אמרתי לי שבמידה וקיבלתי את הזימון אז יש לי 56, ורציתי לברר אם זה באמת נכון, ורציתי פרטים על התפקיד. תודה
מאבחנת פסיכוטכנית נחשב בסה"כ כקורס די טוב לבנות. התפקיד זה להיות אחת מאלה שעושות את הראיון האישי והאימות נתונים בצו ראשון. יש יציאות כל יום ובנות יחסית איכותיות. בקשר לקב"א אפשר גם עם פחות מ-56 לדעתי אפילו עם 53
אבחון אישיותם של המיועדים לשירות ביטחון וקביעת נתוני האיכות שלהם ע´´י אימות נתונים, מבחנים פסיכוטכניים וראיון אישי. במסגרת התפקיד נדרשת שליטה מלאה בחומר מקצועי ייחודי ורגיש, הנשען על עקרונות הפסיכולוגיה בשילוב תקשורת בין אישית ומפגש עם כל רבדי האוכלוסייה. לתפקיד זה נבחרות בנות בעלות נתונים פסיכוטכניים ואישיותיים גבוהים במיוחד לאחר מיון קפדני.
הייתי כבר במבחנים לתפקיד, אני לא יודעת כמה קב"א צריך לזה אבל לפי מה שהם אומרים שם הבנות שהם מזמנים הן מאוד איכותיות (הם אומרים את זה הרבה...) ביום הזימון עצמו יש שני שלבים: 1. נותנים לך להקריא איזה קטע מול שלושה בוחנים-בודקים אם הדיבור ברור וכו´ 2. ראיון אישי-מי שעוברת את השלב הראשון ממשיכה לזה בראיון פשוט שואלים כל מיני שאלות כדי לבדוק את ההתאמה לתפקיד בין השלבים האלה יש גם שאלון בכל מקרה אני מקווה שעזרתי בהצלחה בזימון טריפטופן
יש עוד שלב במיונים שמי שעוברת את השני מגיעה אליו שזה עוד ראיון מול צוות של אנשים ולפעמים נותנים לך לאלתר ראיון למישהי, כלומר לראיין מישהי לתפקיד מסוים מול צוות שמסתכל עלייך ואח"כ לנתח את האופי של המרואיין ולהחליט אם הוא מתאים לתפקיד או לא ולמה. אבל את הראיון לא תמיד עושים. בקשר לשאלה על הקב"א צריך 54 ומעלה. אני מתחילה את הקורס הזה עוד חודש בכל אופן , אז אני מקווה שהוא שווה ומעניין כמו שאומרים.
בעיקרון את השלב הראשון עברתי כבר מזמן, והגעתי לוועדה בתל השומר, ועכשיו אני מחכה לתוצאות...אז רציתי לדעת במידה ואני אתקבל מה מצפה לי. בכל אופן תודה לכולם.