מאבקנו החל לנשוא פרי

מילואים פעם ב3 שנים ?

לפי הנאמר היום בתקשורת, נראה כי סוף סוף לא רק יופחת הנטל על חיילי המילואים, אלא גם יתוגמל מערך המילואים המשרת - אני מקווה שהתוכנית תצא לפועל

ניר נגר

New member
מצורפת כתבה ב walla...

חזון אחרית הימים...מילואים פעם ב 3 שנים כולל תגמול מלא של איש המילואים. בסוף הכתבה יש קישור לאתר שלנו... אכן הדברים שלנו חודרים לאוזניים הנכונות. המאבק מתחיל לשאת פרי!!!

ירון-מ

New member
לפי הבנת הנקרא שלי לא מדובר על

מילואים פעם ב 3 שנים אלא לא יותר מ 42 יום ב 3 שנים (לפי חישוב פשוט 14 יום בשנה).

כוונתי היא שמכסת המילואים

כוונתי היא שמכסת המילואים תחולק על פני 3 שנים , ותכנון המילואים יעשה ברמה תלת שנתית. לדעתי, תיזמון ההודעה על הרפורמה נועד לפני יום ההוקרה לחיילי המילואים, בל"ג בעומר (צריך לבוא עם קבלות, לא?) ההצהרות קצת מוקדמות לפני המעשים - נקווה כי כל ההבטחות יקויומו האם צהל הרים ידיים והסכים עם תופעת המשתמטים? תחת ההמילים "גיוס בררני" ? אני מקווה מאוד שלא.

ניר נגר

New member
תודה זיקקו על המידע הנכון

והרלוונטי הזה, אני מקווה שאכן הדבר הזה ייושם בפועל, אנחנו נעקוב יחד איתכם אחרי יישום המסקנות ונמשיך ללחוץ על מקבלי ההחלטות.

ניר נגר

New member
מאבקנו החל לנשוא פרי

מערך המילואים - רק לחירום... כן, אני אומר את זה בפה מלא ובחזה גאה. מאבקנו בממסד, במערכת הביטחון, בקידום תוכניתו של האלוף עוזי דיין, מאבקנו להכרה במערך המילואים המשרת, בתיגמולו החל לנשוא פרי. עכשיו נותר רק לעקוב אחר היישום בשטח. עכשיו זה רשמי וההחלטה עברה בוועדת הכנסת, סוף סוף רואים מעשים...סוף סוף יש תקווה באופק. אני שמח ומאושר לא בשבילי, אלב בשביל כל אחד ואחד מאיתנו מי שמשרת ומי שלא, שמח בשביל מדינת ישראל. מצורפת הכתבה ב ynet כולל תגובת תנועת בלת"מ. יישר כוח לכל אחד ואחד מכם,ותודה!

יתכן, ניר, אך בוא נמתין באמת למעשים

יתכן שכן, ניר, אך בוא נמתין באמת למעשים בטרם נחגוג... הניסיון המר שרכשנו במהלך השנים האחרונות מלמד שמילים לחוד ומעשים לחוד. עקרונות התכנית הנוכחית דומים לאלה שדרשנו בשנים האחרונות יחד עם אחרים וטובים. מה מנע מהם להוציא אותה לפועל עד היום? מה מונע מהם להתחיל ביישום התכנית החל ממחר: - תגמול משמעותי מהיום הראשון - החזר יום מילואים לפחות עפ"י ממוצע הששכר במשק - צמצום משמעותי בימי המילואים השנה (כשנדע באמת כמה ימים מותר להם לקרוא לנו ועפ"י איזה פירוש של חוק שירות הביטחון, דבר שמבררים לנו עד היום..) - פטור ממילואים ל- 3 חדשים למתחילים עבודה חדשה - מתן הכשרה הולמת לחיילים המבצעים אבט"ש (אם עדיין מתעקשים לא לגייס אנשי קבע וסדירים במקומם...) - חידוש האימונים במקום תעסוקות - השלמת פערים במיגון, עפ"י דו"ח מבקר המדינה - וכו' ביום שהתכנית תיושם במלואה, אני הראשון שיפרגן להם ולעצמנו, כמובן. בינתיים, נחכה ונראה. מי שנכווה ברותחין, לא מאמין לאלה ששפכו עליו מים... עלה נ.ב.: כמובן שללא הלחץ והפעילות של תנועות המילואימניקים, שום דבר לא היה בוער להם. תשמרו על עירנות ותעקבו אחר הנעשה. אנחנו כל הזמן ב"מצב חירום", לא?

לאט לאט מתחילים להבין

לאט לאט מתחילים להבין כי חיילי המילואים אומנם מכונים "הפריירים" אבל יש להם עדיין זכויות מתחת למדי הזיית, והם ראויים לתגמול הולם

ניר נגר

New member
ובשביל זה אנחנו כאן, לקדם ולא לתת

לדיבורים להשתלט על המעשים. העבודה שלנו לא תמה, מקווה שהיא תיסתיים בימים הבאים עלינו לטובה. זה ששר הביטחון התחייב (ןאני ממש לא מבין למה התקשורת נותנת לו את הקרדיט אחרי שהוא תקע את התוכנית לכל כך הרבה זמן) זה שיש לו"ז ליישום, אני אופטימי, נראה מה יהיה בהמשך...

negev

New member
חברים יקרים לא למהר ,אל תאפסנו את

המדים . זו רק ועדה , גם אם העומד בראשה הוא כמעט ראש הצבא בפועל , בין החלטות הממשלה לביצוען עובר זמן לא קטן בדרך כלל , אין תקציב , יש מתח בפסח ועוד מיני דברים שבעברית נקראים שה"י ופה"י , נכון שיש תנאים אוביקטיבים כמו אין תקציב , חוסר הסכמה על מדיניות נוכחית , חוסר שוויון בנטל ועוד , לכן רק מצב חרום אמיתי יביא את כולם ליישר קו , אם ההחלטה תתבצע ואני מקווה שכן , אז יותר אנשי מילואים ישארו בשרות ולא יברחו לכל מיני פינות , רק מה שביחידות צהל השונות עדיין לא שמעו על גיל 40 אז עוד להוריד אותו ?

blondy2000

New member
אני לא חיכיתי שהמדינה תפטור אותי

משרות מבזה. 3 שנים סדיר ו17 שנות מילואים, קצינות מחייכות בדרגתן ושררתן, שמבזות עוד יותר את השהיה בבסיס תחושת השפלה בכל רגע ורגע, ותסכול, לגביי הצבא זה האויב. מדינת ישראל פיספסה אותי, וחבל.

פלסטיק

New member
פיש גומרוק עלא קלאם

אין מיסים על מילים. לי זה דוקא נראה עוד נסיון להרדים את המילואימניקים. מה מפריע לצה"ל כיום לגייס מילואימניקים רק לאימונים? בינתיים מדברים אבל עושים בדיוק להיפך. נזכור שמדובר על מופז שגייס לא מזמן מילואימניקים מטעמים פוליטיים ולא מטעמים מבצעיים, האמת ההגיון והשכל הישר לא נר לרגליהם של ראשי מערכת הביטחון כשמדובר במילואימניקים. אין שום מעשים, רק מילים. החלק הטוב הוא שלפחות חושבים שלמילואימניקים מגיע מס שפתיים, זו כבר התקדמות (מסויימת).

למעלה