מאבק הנמלים

doresh shalom

New member
מאבק הנמלים ../images/Emo41.gif

למרות שאני מניח שהדעות לא כ"כ חלוקות בפורום, מהצד השמאלי. אני אשאל בכל זאת, האם אתם תומכים במאבק הנמלים? או שמא אתם תומכים בהפרטתם? תשובות/מאמרים/כל דבר אחר שקשור לנושא, אתם מוזמנים לשרשר לכאן.

MarXer

New member
אממ...

אני חושב שיש לפרק את רשות הנמלים למספר חברות ממשלתיות. כפי שעזאזל אמר:p.

shay or eli

New member
מתנגד לכל צעד בכיוון ההפרטה

פירוק למספר חברות ממשלתיות הוא רק שלב של נתניהו בדרך להפרטה. זה גם מכין את התשתית להעברת הנמלים למס' חברות פרטיות, וגם מפצל את ועדי העובדים ומחליש את הכח שלהם. מסע של אלף קילומטרים מתחיל בצעד אחד, ואם המסע הזה מוביל להפרטה צריך לעצור כבר את הצעד הראשון. ביום חמישי חילקנו פלאייר בעד עובדי הנמלים. וזה מה שהיה כתוב בו: ==================================================================== היום עובדי הנמל - מחר העובדים בכלל! מאבקם של עובדי הנמלים הוא העניין של כולנו, כיוון שהם נאבקים למען הזכות להיות עובדים - ולא עבדים! הממשלה רוצה להעשיר כמה בעלי הון שיקבלו לידיהם את ניהול הנמלים. הם יחליפו עובדים קבועים ומאורגנים בעובדי חברות כוח אדם חסרי זכויות. לכן, מאבקם של עובדי הנמלים נגד ההפרטה ולמען עבודה מאורגנת ושמירת ההישגים הסוציאליים שלהם - הוא העניין של כולנו! נתניהו וממשלת שרון מפריטים חברות ממשלתיות ובתי-חולים, ובאותו זמן מקצצים בקצבאות, בחינוך ובבריאות, כיוון שהם רוצים להפוך את ישראל ממדינת רווחה למדינת רווחים למעטים ומצוקה לרבים. לכן, מאבקם של עובדי הנמלים נגד ההפרטה הוא העניין של כולנו! אנו קוראים לעובדים ולכל השכירים לתמוך במאבק עובדי הנמלים נגד ההפרטה ולהגנת זכות העובדים לעבודה מאורגנת! תכריז ההסתדרות על שביתת הזדהות עם עובדי הנמלים! היום עובדי הנמל - מחר העובדים בכלל! החזית הדמוקרטית לשלום ולשוויון (חד"ש) המפלגה הקומוניסטית הישראלית וחוגי ציבור יהודים וערבים

Azazel

New member
כצעד להפרטה, ברור שלא.

מאידך, אני חושב שמסורות רבות של עובדים בנמל אינן חיוביות, ופוגעות בתדמית של חברות ממשלתיות ומביאות את הציבור הישראל לזרועותיהם של ניאו-ליבראליים למיניהם. חשוב מאוד לעקור מהשורש את התופעות הללו. אם החלפת הרשות בחברות ממשלתיות תהיה צעד בכיוון הזה, אני תומך בה. חשוב מאוד גם לפעול להוצאת המינויים הפוליטיים מהחברות הממשלתיות. רק כך נוכל להראות לציבור שחברה ממשלתית טובה יותר בשביל כולם.

shay or eli

New member
החלפת הרשות בחברות ממשלתיות

היא בסיס להפרטה מהירה יותר של הנמלים בהמשך. נכון, צריך להוציא מרשות הנמלים את המינויים הפוליטיים, צריך אולי לתת לעובדים להיות שותפים בבחירת הממונים, אבל זה ההפך מהפרטה שנותנת את כל הבעלות ולא רק את המינויים למקורבים לפוליטיקאים.

Azazel

New member
אני לא תומך בהפרטה

ואני לא תומך גם בבחירות ע"י העובדים. אני תומך בהפיכת הנמלים ליעילים ככל האפשר, כך שהיעילות לשעת עבודה תהיה זהה לממוצע במערב, ושהמשכורות יהיו מכובדות. באופן כללי, נושא השביתה בחברה ששייכת לכולנו הוא בעייתי וכאוב.

כן לשביתה ../images/Emo70.gif

לא רק שאני תומך בשביתת הנמלים, אלא אני חושב כי מדובר בשביתה פשרנית מדי. וועד עובדי הנמלים הודיע כי הוא מוכן להפריט את הנמל כל עוד הדבר יעשה בשיתוף פעולה עם העובדים - זוהי גישה רכוכית, הרי גם אם הדבר יעשה, ההפרטה תפגע קשות במעמדם של העובדים המאורגנים האחרונים בישראל. השביתה הזאת היא לא רק על נמל אשדוד או נמל חיפה, היא על אופיה של החברה הישראלית - האם נהיה מדינה שבה העובדים משתתפים במשאים ומתנים על עתידם ומקבלים זכויות יסוד מינימליות והמדינה מחזיקה בתשתיות היסוד או שנהיה חברה של חוזים אישיים בה ינהגו בעובדים בשיטת 'הפרד ומשול', יסכסכו, יפגעו בהישגי מאבקי הפועלים לאורך כל ההיסטוריה ונכסי המדינה ימכרו בנזיד עדשים למקורבי שר האוצר - זוהי השאלה שכולנו צריכים לשאול את עצמנו. לאחר ששר ("יצאנו מהמיתון") האוצר הציג אתמול את גזירות התקציב הבא, שממשיכות להטיב עם העשירים, לקצץ לשכבות החלשות, להגדיל את הפערים החברתיים על מנת שהעשירים יוכלו להנות מהטבות מס מופלגות על חשבוננו - אני חושב שזוהי עת למאבק חברתי רחב, שיתחיל בשביתה כללית, ימשיך בצעדות מחאה אל ירושלים מכל קצוות הארץ בצורה סימלטונית ומתאומת ויסתיים בכך שכל האשפה במקום שלא תיאסף מבתי האזרחים, תאסף ותובל אחר כבוד אל פיתחו של ביתו המפואר של שר האוצר בקיסריה.

Azazel

New member
הדבר נובע ממשהו ברור ביותר.

הועדים והעובדים אינם מעוניינים בטובת הכלל, דווקא. לכן, לא יפריע להם אם, למשל, החברה תופרט בזול, אם הם יקבלו חלק מהמניות וכד'. כל עוד אין לנו הגנה חוקתית וסוציאליזם מובנה, תשכח מזה. אפילו כלכלה בעלת מאפיינים סוציאליסטיים ברורים כמו ישראל הישנה, הושחטה, כאשר ה'חוקה' הייתה מבוססת על קניין פרטי, וערכים ליברליים אחרים.

למעלה