כן לשביתה ../images/Emo70.gif
לא רק שאני תומך בשביתת הנמלים, אלא אני חושב כי מדובר בשביתה פשרנית מדי. וועד עובדי הנמלים הודיע כי הוא מוכן להפריט את הנמל כל עוד הדבר יעשה בשיתוף פעולה עם העובדים - זוהי גישה רכוכית, הרי גם אם הדבר יעשה, ההפרטה תפגע קשות במעמדם של העובדים המאורגנים האחרונים בישראל. השביתה הזאת היא לא רק על נמל אשדוד או נמל חיפה, היא על אופיה של החברה הישראלית - האם נהיה מדינה שבה העובדים משתתפים במשאים ומתנים על עתידם ומקבלים זכויות יסוד מינימליות והמדינה מחזיקה בתשתיות היסוד או שנהיה חברה של חוזים אישיים בה ינהגו בעובדים בשיטת 'הפרד ומשול', יסכסכו, יפגעו בהישגי מאבקי הפועלים לאורך כל ההיסטוריה ונכסי המדינה ימכרו בנזיד עדשים למקורבי שר האוצר - זוהי השאלה שכולנו צריכים לשאול את עצמנו. לאחר ששר ("יצאנו מהמיתון") האוצר הציג אתמול את גזירות התקציב הבא, שממשיכות להטיב עם העשירים, לקצץ לשכבות החלשות, להגדיל את הפערים החברתיים על מנת שהעשירים יוכלו להנות מהטבות מס מופלגות על חשבוננו - אני חושב שזוהי עת למאבק חברתי רחב, שיתחיל בשביתה כללית, ימשיך בצעדות מחאה אל ירושלים מכל קצוות הארץ בצורה סימלטונית ומתאומת ויסתיים בכך שכל האשפה במקום שלא תיאסף מבתי האזרחים, תאסף ותובל אחר כבוד אל פיתחו של ביתו המפואר של שר האוצר בקיסריה.