מאבק להכרה בהוצאות טיפול בילדים

siv30

New member
מאבק להכרה בהוצאות טיפול בילדים

נשים רבות, חשות שהמשכורת שלהן עוברת ישירות מהבנק לכיס של המטפלת, המעון והעוזרת. במדינות כמו צרפת, שוודיה, ניו-זילנד, ספרד ובריטניה החוק מכיר באפשרות של החזר הוצאות שנובעות מגידול ילדים. גם בארץ מתנהל בשנים האחרונות מאבק במטרה לשנות את פקודת מס הכנסה באופן שיכיר בשכר המטפלת, בדיוק כמו בהוצאות רכב, נסיעות לחו"ל במחלקת עסקים וציוד משרדי, כהוצאה מוכרת לצורכי מס. ארגון נעמת גיבש הצעת חוק שכוללת שלושה מסלולים: ניכוי הוצאות המטפלת במסגרת דו"ח למס הכנסה, לבעלי הכנסה גבוהה; זיכוי שיינתן בהתאם להצהרה של העובד למעביד, לבעלי הכנסה בינונית; קצבה לטיפול בילדים מהביטוח הלאומי, למשתכרים סכומים שמתחת לסף המס. אולם, הצעה זו לא התקדמה. בכנסת הנוכחית מתרקמת הצעת חוק לפיה אשה עובדת ואם לילדים תוכל לבחור בין נקודות זיכוי בגין הוצאות הטיפול בילדיה (5 נקודות לילד ראשון, 4 לשני ו-3 נקודות לילד השלישי ואילך), לבין ניכוי ההוצאות למעונות מתוך הכנסותיה החייבות במס, בסכום שלא יעלה על 18,000 שקל לילד הראשון, 15,600 שקל לשני ו-13,200 שקל לשנה בגין כל אחד מילדיה הנוספים. הצעה זו זוכה לפופולאריות רבה. הכתבה המלאה בלינק.

boon2

New member
יש כאן לדעתי מילכוד

באופן עקרוני לדעתי, צריך לתמוך בכל חקיקה שתקל על אמהות לצאת לעבודה אבל האם הטענה ש"רוב המשכורת של האמא הולכת למטפלת" היא נכונה? האם לא כדאי להתייחס לזה יותר כ: חלק ניכר מהסך הכולל של שכר המשפחה הולך למטפלת? לדעתי, אם כבר לצאת למאבק, אז לקדם את הרעיון שגם הגברים יכולים לשאת בעול גידול הילדים ועקרות הבית ולא ל"הפיל את זה על הנשים" נדמה לי שגם כשמנהלות ומנכ"ליות גדולות חוזרות הביתה הן אלה שמטפלות בילדים בבית והן שלוקחות אותו לרופא שיש להם חום.

siv30

New member
יש צדק בדבריך, אבל מאחר והמאבק

מנותב לשני מסלולים הרעיוני והפיזי (כספי) אין סתירה בין מאבק לשינוי דעות במישור החברתי ובין נסיון להשיג תוספת להכנסה המשפחתית. כמובן ששינוי במישור הרעיוני עמוק יותר משינוי במישור הפיזי שהוא למעשה שינוי עם ניחוח ארצי משהו (ואפילו חומרני) ובטווח הרחוק הפירות יהיו גדולים אם השינוי יהיה עמוק יותר, אבל מה לעשות ששינוי כזה דורש מאות שנים של היסטוריה ואבולוציה ואנחנו חיים בעולם החומרני כאן ועכשיו, מנסים לשפר את תנאי החיים שלנו ושל הילדים שלנו כדי לתת להם נקודת התחלה טובה יותר.

boon2

New member
היי סיון

כן, אני יודע, זה נכון אבל בינתיים הספקתי לקרא קצת (רק בעמוד הזה) ואני ממש בשוק ממה שנכתב כאן על כמה טוב לנשים בעולם החרדי, כמה הן שוות וכמה נפלא להן וממש נדהמתי. לא נדהמתי מהדעות שהושמעו (כן, כן, כל השטיפת המוח הארורה הזו כבר נמאסה), אלא מזה שלא ראיתי כאן אף אחת שקמה והוקיעה את האטימות החוגגת כאן. קהילה שלמה שמחזיקה את הנשים שלהן סגורות בבית, עטופות מכף רגל ועד ראש (גם אצל המודרניות יותר קוראים לזה חצאיות לוחחות רצפה), שערן וקולן ערוה, אסור להן לשיר אסור לגעת בהן חלק גדול של הזמן, כולה רחם מהלכת ושפחה עלובה וכל זה רק כדי שחס וחלילה "תלמידי החכמים" לא יחטאו במחשבות גסות כאשר יסתכלו עליהן? יש לי חדשות בשבילכן משתתפות נכבדות בפורום, "תלמידי החכמים חושבים מחשבות זימה גם כאשר הם רואים את הנשים מגולחות השער בבגדים שחורים מכף רגל עד ראש. זו בכלל בעיה שלהם, האם בגלל זה צריך לדכא את נשותיהם עד כדי כך? וכל הממבו ג'מבו הזה של "בת מלך פנימה" זה הרי רק כדי ליצור מהן שפחות חרופות ולקבל משרתת חינם וגם שירותי מין חינם (רק אחרי שבעה נקיים כמובן) כי בין שבעת הנקיים החרדים עוסקים בניאוף כמו כולנו.ושימו לב, לא אמרתי אף מילה על אמונה, כי אמונה זו עסקו הפרטי של כל אחד אבל דת? דת באה כדי לדכא את בני האדם על ידי אנשים מניפולטיביים עבור כוח וכסף (ראו דוגמת הדבר הזה המתקרא רב ). חבל שאני צריך ללכת כי יש לי הופעה של "מוניקה סקס" על יד הבית ואני אוהב את השירים שלהם וביחוד של יהלי סובול. אז מה אני אגיד לכן, "תודה לאל אני אתאיסט" וכאחזור אשתדל לקרא את כל התגובות הזועמות ועכשיו, להשתף בזוהמה החילונית - אח אח אח אמחייה

siv30

New member
כל אחד יחיה באמונתו

אם אתה חושב שנשים חילוניות לא מנהלות את חייהן בגטו אתה גם טועה. לצערי, אנחנו שבויות בתוך רעיונות חברתיים כאלה ואחרים, אנחנו במסגרות כאלה ואחרות והבעיה הכי גדולה שלא תמיד טוב לנו. מילא אצל הדתיות יכול להיות להן תרוץ, אבל אנחנו, על מה לנו יש לקבול כאשר כל העולם פרוס לרגלנו
זאן זאק רוסו פותח את ספרו "על האמנה החברתית" במילים האדם חופשי ובכל מקום אסור הוא באזיקים, ללמדך על הדטרמניזם של החיים. גם כאשר אתה חושב שאתה חופשי, אתה בעצם לא או לחילופין אם נוח לך בפרשנות אתאיסטית למהדרין אז לעיתים טוב לנו להיות כבולים באזיקים ולחשוב שאנחנו חופשיים (ללכת עם להרגיש בלי מכיר את הסיסמא
). תבלה בהופעה של מוניקה.

orlyt

New member
הכל יחסי.. לא?

נכון שעל כולנו יש אזיקים והגבלות, ואם המעוז האחרון של השוביניזם ודיכוי נשים היה בחברות דתיות, אבל אצל החילוניים היה שוויון מוחלט היה יכול להיות הרבה יותר טוב. אנחנו יודעים שזה לא כך... אבל מגוון האפשרויות שעומד בפני אישה חילונית, מגוון החוויות שהיא יכולה לחוות, מגוון העיסוקים שהיא יכולה לבחור בהם גדול הרבה יותר מאשר בחברה מסורתית יותר.

siv30

New member
אני לא בטוחה ולא יודעת כי לא בדקתי

אבל אני מניחה שאישה שרוצה לעסוק בתחום מסויים גם בחברה המסורתית/ דתית יכולה לעשות זאת.

שש שבע

New member
טעות בסיסית

כל מה שאישה דתית רוצה לעשות היא יכולה. דוקא משום שהחברה הדתית האישה נתפסת כמפרנסת, יש לה תחות עיסוקים רחב מאוד. והיא יכולה לממש את עצמה בכל אחד מהם, יש משוררות, וסופרות וכתבות בעיתונים, ויש עו"ד ויש רופאות ואחיות,מנהלחות ורואת חשבון, מתכנתות, ומהנדבות מחשבים, אדריכליות . ובלי סוף מורות ועיסוקים בתחום החינוך. ומה שלא תרצי, אפילו רקדניות (לפני הקהל הנשי), מנהלות עסקים,בעלות חברות, מזכירות, רק תגידי שם של מקצוע (לא, לא נערת ליוי או חשפנות...). אם את מדברת על שובניזם, אל תחברי אותו לדת, כי שובניזם קשור לצימצום של אנשים, ואנשים מצומצמים יש בכל חברה,

שש שבע

New member
סתם דוגמא לחלמאות

חברה שלי גרושה, בעלה היה נרקומן , והם בכלל אנשים יענו ,צוארון לבן, אבל הוא מרוב מריחואנה הפסיק לתפקד, כל עבודה פיטרו אותו אחרי שבוע שבה לא עמד בלוח הזמנים, והוא גם לא תפקד בבית והזיק לילדים,היה לה עסק קטן, סגרה בגללו. לא יכלה לעמוד בנטל. התגרשה סוף פסוק. חמישה ילדים מגיל שנתיים עד 13, הבעל לא שילם מזונות, ביטוח הלאומי משלם לה משהו כמו 3000 ש"ח, יש לה משכנתא ענקית, אין כסף לאוכל, אני מוכנה לחתום, אמרה לה העו"ס, תצאי לעבוד, חיפשה, לא מצאה חוץ מקופאית ברשת שיווק, רצו משמרות בקר לילה ערב, סירבה, העו"ס כעסה. אמרה לה "מה את רוצה? שיהיה לי בית הרוס? לא מספיק אין להם אבא, את רוצה שלא תהיה להם אמא? הילדים חוזרים מהגנים וב"יס ואין אמא אין אוכל אין מי שיבדוק וידאג להם? את? מה את רוצה לעשות לגרום למצב שתקחי לי את הילדים?". רבה עם העו"ס, לא הוסיפו לה שום סיוע. אמרה לה "תמכרי את הבית תלכי למשהו יותר קטן" אמרה לה "תמצאי קונה, אף אחד לא קונה היום" לא נמצא קונה. אצלנו נתנו לה מקופת החסד של המקום,היו מביאים לה סלי מזון. אחרת לא יודעת מה היתה עושה, העו"ס ראתה ככה,התביישה, סידרה לילדים צהרון, במקום שיחזרו באחת, חזרו בשלוש וחצי, אמרה לה לחפש עבודה, עדין מחפשת...

מירי,

New member
מה אני אגיד לך....

אבא שלי נפטר כשהייתי בת 5.5 ואחי בן 1.5... לא זוכרת שאמא שלי לא עבדה... כשהייתי בערך בת 10 (אחי בן 6 בערך..) גרנו בקצרין , אמא שלי נסעה (בטרמפים) לכל מיני מקומות עבודה לקחה כל מה שהיה (חצור נפח וכד...) יצאה לפני שקמנו , וחזרה מאוחר הביתה (שם כבר אז הייתה בעית תעסוקה) מה ל'גיד לך - לא יצאנו הרוסים.... הבעיה היחידה היא שאין עבודות!

שש שבע

New member
כשאתם בני 6 ו-10 זה ילדים קטנים

אבל יכולים להסתדר יחסית ל-5 ילדים שהקטנה בהם היא בת שנתיים, יכול להיות שלא יצאתם הרוסים, אבל את חוית משהו אחר? חיים עם אמא בבית? את יודעת איך זה היה יכול להיות? ונכון...אין עבודות. בכל אופן לא כאלב שאפשר לעבוד כשיש קטנטנים בבית, ואין מי שיטפל בהם.

שש שבע

New member
אשרי המאמין

הלואי ויעלו את נקודות הזיכוי, לפני כמה שנים היתה חצי נקודת זיכוי לילד, היום יש נקודה שלמה, אילךו הוסיפו נקודה לכל ילד, דיינו.

מירי,

New member
שוב? לא חותמת! אין סיכוי!

וזאת למה? כי מי יהנה מזה? כל אותן שבכל זאת מרוויחות הרבה - כי זה מה שצריך בשביל לשלם מס (וצריך לשלם כדי לקבל...) תיראי... יש לנו שתי הטבות - 13% הנחה במס הכנסה ויום חינוך ארוך חינם מגיל 3! עכשיו במסגרת הקיצוצים אמרו שיורידו את זה - כולם נהנים פה מההטבה הזו - אם יבטלו את ההנחה במס (כולה) זה כמעט לא יזיז לי (ולעוד הרבה מאוד משפחות...) אבל אם יורידו את היום חינוך ארוך חינם - כלומר נאלץ לשלם עבור צהרונים (וישאירו את ההנחה) אז לי (ולעוד הרבה משפחות) זה יכיאב מאוד בכיס אבל מי שכן מרוויחים הרבה - יהנו לפחות מההנחה במס!

siv30

New member
מי שמשלמת 2000 ש"ח למעון תוכל לבחור

בין נקודות זיכוי ובין ניכוי מההכנסה. מאחר והחישוב הוא לתא המשפחתי, גם הבעל יוכל לבקש את הניכוי. מאחר והסבירות היא שלפחות הוא חייב במס, ההקלה לתא המשפחתי תהיה מהותית. אבל הנה ראי גם את זה לא אישרו בממשלה הזו.

למעלה