מאבק נגד חוק חסימת אתרים באינטרנט

מאבק נגד חוק חסימת אתרים באינטרנט

מתחת לאף שלנו מתפתח מאבק של בלוגרים. מענין לאן זה יתפתח. ולמי ששואל, אני לא בעד המאבק. מצידי שיחסמו את כל האתרים הפושעים. מצד שני אם אני הייתי מנהיגה את המדינה, הייתה נוצרת פה מדינה פאשיסטית ומשעממת.

ולרווקות תכנסו ללשמח את סבתא

זה הצליח להרשים אותי ולהצחיק אותי בוא זמנית, היישג.

ע ל ו מ ה

New member
מצידך "שיחסמו כל האתרים הפושעים"?

מה הם האתרים הפושעים? כי הצעת החוק באה להגדיר מהם. אין בעיה ש"אתרים פושעים" ייחסמו - כאלה העוברים על חוקי המדינה, כמו למשל הסתה או פדופיליה. אבל המאבק הוא על הגדרה.

ע ל ו מ ה

New member
גם פה אפשר לחדד את השאלה...

מה לא בסדר בהגדרה המסוימת שנגדה נאבקים? - את זה מסביר יפה בקישור שנתת. מה לא בסדר בהגדרת הגדרות? אם מגדירים אותן אנשים חכמים שטובת הציבור בראשם והם עושים זאת בשום שכל, אז הכל בסדר. אבל אם נולדות הגדרות פופוליסטיות רק כי אינטרנט זו מילה מרשימה, אז עצם הרצון להגדיר הגדרות ראוי לביקורת. באשר לשאלה הספציפית על טביעת האצבע (זיהוי ביומטרי), ההצעה דורשת שמי שירצה להיכנס לאתרים יוכל לעשות זאת רק לאחר זיהוי ביומטרי. לכן רק מי שירצה להיכנס יצטרך להירשם מראש ולמסור זיהוי כזה, ואח"כ יוכל להשתמש בו. אבל אל תיבהלי, כי לדבר הזה באמת אין סיכוי לעבור. קיום מאגרי מידע ביומטריים אצל כל ספק פורנו זה באמת מעבר לכל הגיון.

פגעסוס

Well-known member
אם הבנתי נכון את ההצעה

מאגר המידע הביומטרי לא יישמר אצל ספקי הפורנו אלא אצל ספקי האינטרנט (בזק בינלאומי, אינטרנט זהב וכו'). ועדיין זה פוגע בפרטיות באופן מחריד. כיום רק למשטרה יש רשות להחזיק במאגר מידע ביומטרי וגם שם רק של פושעים. אני חרד מהיום שבו לכל חברה תהיה סריקה של רשתית העין שלי או טביעת האצבע.

אז למה שיהיה אכפת לי מהחוק הזה

אני ממילא לא מתכוונת להיכנס לאתרים כאלו. והפדופילים שיתמודדו עם האפשרות שאפשר לתפוס אותם. למה שאני אקפוץ להגן עליהם. בכל מקרה לא נראה לי שאפשר ליישם את זה כי אי אפשר לשלוט באינטרנט. למה לא לנסות לשלוט בתכנים של הטלויזיה? יותר גרוע לראות את דודו טופז מטריד בנות לעיני כל האומה ומקבל על זה משכורת עם יותר מידי ספרות. אם ישפרו את הטלויזיה הילדים לא יברחו כל כך מהר לאינטרנט.

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo122.gif את מערבבת הכל

אם זיהוי ביומטרי יהפוך להיות אופן הזיהוי המקובל, גם מקומות אחרים יעברו להשתמש בו - כמו בנקים למשל, שאולי כן תרצי לעשות בהם שימוש. הפדופילים נמצאים כבר עכשיו מחוץ לחוק, הזכרתי אותם ככאלה, לא כדוגמא לחוק החדש. לשלוט באינטרנט אכן אי אפשר, אבל הח"כ שמציע את ההצעה רוכב על האפשרות לעשות כאילו אפשר ובכך מקבל חשיפה. להעביר את הילדים מהאינטרנט לטלויזיה זה פתרון הזוי שקצרה היריעה מלנסות להסביר. נזקי הטלויזיה (צפייה פסיבית) גדולים מאלה של האינטרנט. "נזקי האינטרנט" יכולים להימדד בהפחתת מפגשי פנים אל פנים ובילוי מחוץ לבית, אבל בסה"כ יש שם אינטרקציה ויש שם עושר מידע. אני מעדיפה את הילדים שלי על האינטרנט מאשר מול הטלויזיה (כשהם לא משחקים בחוץ עם חברים או בבית על השטיח). אני מאד מבינה את הניתוק שלך ו"חוסר האכפתיות". כשיש עומס מידע, זה טבעי. קחי לך את הזמן להתבגר אל תוך האכפתיות. בחרי לך את המינון שמתאים לך. רק היזהרי בהצהרות שנובעות מהבּוּרוּת בה בחרת לך.

ע ל ו מ ה

New member
תודה על ההבהרה

ואכן אפשרויות הניצול לרעה בלתי נתפסות. אם ישתמשו בתותחי הזיהוי הכבדים לכל דבר פעוט, שיטות החיקוי וההתחזות רק ישתכללו מהר יותר, וגם התותחים כבר יהיו חסרי ערך (או גרוע מזה, בתקופה שבה ייחשבו אמינים וכפילים יפשעו בשמנו).

טוב טרחתי עכשיו לקרוא יותר לעומק

שאלה על הטביעת אצבע הביומטרית הזאת. כולם יצטרכו לתת את תביעת האצבע, או רק אלו שרוצים לגלוש באתרים מין וסקס?

למעלה