מאגרים חדשים ועדכונים באתר של העמותה למחקר גנאלוגי בישראל

IGRAPR

Member
מאגרי המידע החדשים של IGRA – אוקטובר 2024

העמותה למחקר גנאלוגי בישראל הוסיפה עשרה מאגרי מידע חדשים ועדכנה שניים נוספים. בכך הוספנו מעל 28,000 רשומות חדשות. התצוגה המקדימה תיתן לכם מושג ברור לגבי העדכונים. על מנת לשחרר רשומות חדשות במהירות, אנו מפרסמים חלק מהרשומות בצורתן המקורית ללא תעתיק.

1937-1923 אגודת עורכי הדין ירושלים – סריקות זמינות

חברי סניף ירושלים של לשכת עורכי הדין. הרשימות כוללות 393 שמות, אך חלק מהחברים מופיעים בכל השנים. המסמכים הם מארכיון המדינה.

1926 פנקס חברה קדישא חיפה – סריקות זמינות

157 השמות הרשומים הופיעו בפנקס החברה קדישא של הקהילה היהודית בחיפה. הפנקס נמצא בארכיון העיר חיפה.

1946-1932 איגוד יהודי כורדיסטן – סריקות זמינות

שלטונות המנדט הבריטי ומאוחר יותר ממשלת מדינת ישראל דרשו מכל הארגונים להירשם. הארגונים הודיעו לממשלה בכל פעם שערכו בחירות לנושאי המשרות. נושאי המשרות הרשומים כיהנו בתפקידם בשנים 1932-1946. המסמכים הם מארכיון המדינה.

1960-1935 בעלי תפקידים בחברה קדישא לעדת הבבלים בירושלים – סריקות זמינות

ממשלת המנדט הבריטי ומאוחר יותר ממשלת מדינת ישראל דרשו מכל הארגונים להירשם. הארגונים הודיעו לממשלה בכל פעם שערכו בחירות לבעלי התפקידים. נושאי המשרות הרשומים כיהנו בתפקידם בשנים 1935-1960. המסמכים הם מארכיון המדינה.

1938-1937 דירות בירושלים – סריקות זמינות

נראה כי מדובר בדו"ח שהוכן באותן שנים של דירות וקומות בירושלים. הוא כולל שתי קטגוריות: דירות ריקות בבתים של יהודים, ודירות בהן גרו יהודים בבתים של ערבים. המסמך הוא מארכיון עיריית ירושלים.

אוסף כרזות – סריקות זמינות

שלוש כרזות שונות קיימות באוסף זה: מועמדים לבחירות העירוניות בבני ברק מטעם מפקח הבחירות 1943, ושתיים העוסקות באי-השתתפות יהודים חרדים בוועד הלאומי של הקהילה היהודית בפלשתינה 1928. האוסף כולל 266 שמות. כרזות על קירות ברחבי הקהילה החרדית נועדו ליידע את התושבים על היבטים שונים בחייהם. מסמכים אלה באדיבות תורם פרטי.

משק תל יוסף – – סריקות זמינות

התיקיה כוללת שני סטים. האחד הוא רשימת חברי קיבוץ תל יוסף עם שנת לידתם, כולל אלה שנולדו בין 1953-1892 שהיו בחיים ב-1971. השני הוא של חברים שהתקבלו לקיבוץ בשנים 1955-1952. מסמכים אלה היו חלק מתיקייה בארכיון המדינה.

רשימת בוחרים לבחירות המוניציפליות בירושלים 1950 – – סריקות זמינות

רשימות הבוחרים מאז הקמת המדינה כוללות תושבים מכל הדתות. מהדורה זו כוללת 13,316 בוחרים והיא נוגעת לאזורי קלפי 24-1. המסמך המקורי נמצא בארכיון העירוני של ירושלים.

1949 עורכי דין – סריקות זמינות

רשימה זו היא של 126 חברי אגודת עורכי הדין בירושלים. עבור חלק מהנכללים ברשימה קיים גם מידע על תפקידם או מקום עבודתם באותה עת ומקום מגוריהם. המסמך הוא מארכיון עו"ד משה דוחן בארכיון המדינה.

שינויי שמות 1961 ו-1962 – עדכון

שינויי שם רשמיים פורסמו בילקוט הפרסומים (העיתון הרשמי) עד 1973. יכולות להיות סיבות רבות לשינוי שם וכל השינויים הרשמיים עוברים דרך משרד הפנים. פרסום זה כולל את הפרסומים משנת 1961 ו-1962 וכולל 10,095 שמות. פרסומים אלה נמצאים בספריה הלאומית של ישראל, ספריות משפטיות ומשרדים, ובאופן חלקי גם באינטרנט.

2024 מועמדים לבחירות המוניציפליות

בכל חמש שנים נערכות בחירות למועצות המקומיות והאזוריות. הבחירות נערכו בפברואר 2024 ברוב חלקי הארץ. רשימה זו כוללת את כל 9,109 המועמדים כפי שפורסמו באתר האינטרנט הממשלתי.

2024 מועמדים לראשות עיר בישראל

בכל חמש שנים נערכות בחירות לראשי ערים ויושבי ראש המועצות המקומיות והאזוריות. הבחירות נערכו בפברואר 2024 ברוב חלקי הארץ. רשימה זו כוללת את כל 650 המועמדים כפי שפורסמו באתר האינטרנט הממשלתי.

ע"מ לצפות במאגרים יש לבצע רישום (חינמי) לאתר העמותה

https://genealogy.org.il/

להלן הקישור לצפייה במאגרים

https://genealogy.org.il/AID/

מאגרי המידע של IGRA ניתנים כעת לחיפוש לכל הרשומים. דף תוצאות החיפוש זמין גם לכל הרשומים. פרטים נוספים לגבי רוב מאגרי המידע זמינים רק לחברי IGRA המשלמים דמי חברות בעמותה. קיימות מספר החרגות מסוימות לבקשתם של ארכיונים ספציפיים.

תודה לכל המתנדבים שלנו שנטלו חלק בהנגשת מאגרי מידע אלה. תרצו לעזור לנו לערוך מאגרי מידע נוספים? כתבו לנו: [email protected]

מאגרי המידע של IGRA ניתנים כעת לחיפוש לכל הרשומים. דף תוצאות החיפוש זמין גם לכל הרשומים. פרטים נוספים לגבי רוב מאגרי המידע זמינים רק לחברי IGRA המשלמים דמי חברות בעמותה. קיימות מספר החרגות מסוימות לבקשתם של ארכיונים ספציפיים.

ראוי לציין, כי חלק מהשמות במסמכים הינם באנגלית (באותיות לטיניות) בלבד IGRA החליטה לא לעכב את העלאת הרשומות לאתר ולכן השמות מופיעים ללא תעתיק.

תעקבו אחרי ההודעות לגבי מפגשי ZOOM והרצאות מקוונות באתר העמותה, פייסבוק וטוויטר
 
למעלה