מאגרי מידע

some117

New member
מאגרי מידע

האם ייתכן שלאוניברסיטאות אין גישה למאגרי מידע גדולים כמו JSTOR וSAGE ?!

אני בוויפי של האוניברסיטה, ואי אפשר לעבוד ככה בלי גישה למאגרים. :(
למישהו יש עצות כיצד לפתור בעיה כזאת?

ובאותה הזדמנות אני ממש אודה למי שיוכל *דחוף* (וכן, סליחה, לא עובדים בשבילי) להוריד לי את הקובץ הזה מJSTOR עד שאוכל לראות מה קורה עם כל הגישה למאמרים פה.
https://www.jstor.org/stable/i23389641

תודה

some117

New member
מעבר לכך באיזה מאגרים אתם משתמשים?

רצוי שפתוחים.
אני מנסה לעשות חיפוש בגוגל של המאמר או הספר + המילה PDF
לפעמים יש הצלחות ולפעמים לא.

3rd CYR

New member
יש לי גישה לJSTORE אבל לא למאמר הזה

ניסיתי עכשיו להוריד דרך הספריה שלי ואפשר רק להזמין אותו בהשאלה בין-ספרייתית. ניסיתי...
&nbsp
בהצלחה!

d a p h n a

New member
אני לא יודעת באיזו אוניברסיטה אתה

אבל לחלק גדול מהאוניברסיטאות יש וויפיי אחד ל"אורחים", שלא כולל גישה למאגרי מידע, ווויפי נפרד לסטודנטים וסגל, שכן כולל גישה.
&nbsp
בנוסף, בחלק גדול מהאוניברסיטאות יש אפשרות להתחבר לרשת האוניברסיטאית דרך VPN ואז לקבל גישה למאמרים. כמובן רק לסטודנטים וסגל.

some117

New member
היי דפנה תודה. אני באמת על הוויפי הסגור של האוניברסיטה

ודווקא על פניו נראה שהבעיה הייתה שאני משתמש בVPN אז הוא לא זיהה אותי כסטודנט. כשביטלתי אותו המאגרים זיהו את המוסד.
אבל עדיין את הקובץ הזה ספיציפי הוא לא נותן לי להוריד. מדבר משהו על אין הרשאה למוסד..

d a p h n a

New member
קודם כל, ברגע שאתה מחובר לVPN

אתה בעצם מחובר לרשת אחרת מזו שאתה בפועל דרכה. לכן אכן לא תהיה לך גישה למאגרים של האונברסיטה במצב כזה.
&nbsp
שנית, מוסדות לא עושים מנוי לJSTOR כיחידה אחת, אלא מנוי לכתבי עת מסויימים דרך JSTOR, כך שייתכן בהחלט שלמוסד שלך לא תהיה גישה לכתב עת ספציפי. בנוסף, ייתכן ולמוסד שלך דווקא יש גישה למאמר הזה, אבל לא דרך JSTOR. בדרך כלל כאשר מחפשים מאמרים ב"גוגל סקולר" על רשת אוניברסיטאית, מופיעה ליד שם המאמר האפשרות "Look up full text at [name of university]", ואז אפשר לראות אם יש לאוניברסיטה שלך מנוי כלשהוא למאמר הזה.

idohatam

New member
אני בספק אם תמצא ספריה מחוץ לישראל עם גישה

לירחון שמתפרסם בעברית. מציע לך לפנות לכותבים אם יש מאמר ספציפי שמעניין אותך בגליון הזה.

d a p h n a

New member
אני למען האמת די בטוחה שיש לא מעט ספריות מחוץ לישראל

עם גישה לירחונים שמתפרסמים בעברית.

possum2

New member
I know for sure that the university I did my postdoc in had

access to periodicals in Hebrew, and am almost certain the university I’m in now also has them. In fact, I believe that any top tier university here will have access to at least the most important ones.

some117

New member
תודה רבה לכולכם על העזרה והרצון לעזור

כן לצערי הבנתי שכבר תהיה לי בעיה. אני ממש לא בtier 1 אלא בסין, וגם ככה הרוב חסום פה. ובטח שאני לא יכול לעשות חיפוש בגוגל סקולר בלי VPN כך שהוא יזהה אותי מחובר לאוניברסיטה.

במידת הצורך, אשמח להיעזר בכם בעתיד :) כמו שכבר בעבר קיבלתי פה עזרה נפלאה מפיליפ היקר
תודה.

למעלה