מאגר כוחות

מאגר כוחות ../images/Emo100.gif

אני רואה אנשים שעוברים כל כך הרבה בחיים, מוות במשפחה, הפרעות אכילה, אין להם איפה לגור וכו' ובכל זאת מוצאים כוחות להמשיך הלאה. מהיכן אתם שואבים את הכוח להמשיך הלאה אחרי שדברים רעים קורים לכם
התשובה שלי היא שהבוסית שלי אמרה לי פעם משהו מאוד נכון: כשיש סערה במדבר, לתת לסערה לחלוף ואז להתמודד איתה, כלומר אני נותנת לדברים להירגע ואז מסדרת אותם, אז מתמודדת מולם וזה נותן לי כוח במקום לתקוף את הבעיה ולא להבין מה עושה הלאה ולהתבלבל.

reedgreenwhait

New member
הממם...מאי ברירה

אני ממשיכה כי אין לי ברירה אחרת. יש אופציה של...התאבדות, אבל לזה אין לי את מה שדרוש (יוזמה, אומץ).

liza26

New member
כי...

אין ברירה אחרת והחיים חזקים יותר מהכל גם תלוי איך מסתכלים על הדברים ה"רעים". לתייג מוות או כל מיני התנסויות קשות-כדבר "רע" מקטלג את זה במקום לא נכון לדעתי אז מה? אז רק כשאני חיה בבית,בריאה וכיו"ב -אז זה "טוב"? איך מוצאים את הכוחות? מסתכלים פנימה והם קיימים שם אני חושבת מהי האופציה השנייה- הרי את החיים היא אפשר לעצור . אז מה? אז נפסיק אותם באופן יזום? ואיפה כל ההתמודדות האמיתית? הדבר ה"טוב" הוא לקחת את המקרים "הרעים" ולהפוך אותם לצומת דרכים מוות זה לא דבר רע-זה פשוט דבר שקורה. זה גם לא שנוחתים עלינו כל מיני דברים-זה המון קשור גם בנו ואיך הבאנו את עצמנו לנסיבות חיים שכאלה. יצא לי קצת מבולבל
לא נורא.

behappy

New member
../images/Emo24.gif

(זה כי גם את שלחת לי אחד :) אני מאמינה בעשייה ובסבלנות. לפעמים צריך לתת לגוף ולנפש את הזמן והמנוחה שלהם, ולפעמים אין ברירה אלא להתערב. אם לא הייתי עושה, בכל הכוח והרצון והאמונה שרק מצאתי בעצמי ושאבתי מאלה שתמכו בי- לא הייתי מצליחה להחלים ולצאת ממקומות מאוד מסוכנים שהפרעת האכילה שהייתה לי הביאה אותי אליהם. זה הרבה עניין של בחירה- האם אני רוצה להישאר חולה, או שלא. גם כשקורים דברים. תראי, הסבתא שלי ז"ל, שהייתה יקרה לי מאוד, נפטרה במהלך אחד האישפוזים שלי. ובמקום לשקוע, ניתבתי את הכאב הזה למקום שונה לגמרי- של להחלים. (עכשיו במאמר מוסגר בלי הרבה קשר לשאלה: זו מן אמונה מוזרה שיש לי, שאני מרגישה שהיא איתי ומדברת איתה לפעמים.. היה בינינו קשר מאוד מיוחד, ההפרעה שלי החמירה מאוד כשהיא חלתה בסרטן, וכשהיא נפטרה, אחרי כמה שנים, החלטתי שדי להיות חולה, עכשיו אני מבריאה כדי שהיא תהיה איתי בריאה. אני בדרך כלל בנאדם רציונלי ואפילו האמונה שלי באלוהים היא משהו פחות מעורפל מהאמונה המקובלת ביהדות, אבל זה משהו שאני באמת באמת מאמינה בו, במה שתיארתי קודם.) גם עכשיו קשה לי לפעמים. בהרבה מקרים קשה בחיים. הבחירה שלי היא לא לתת לקשיים כאלה או אחרים להפוך אותי לחולה וחלשה. במערבולות גדולות מדי, אני לוקחת אוויר, נותנת לדברים לקרות ולחלוף כשאני מנסה לשמור על עצמי ולנוח כמה שאפשר, ואז ממשיכים.

תמיד הכי חשוך

לפני עלות השחר שר שלום חנוך... תדעו לכם אם ניראה לכם שהכל חשוך תדעו שלכל חושך (ולילה) מגיע מייד אור יום טוב ומרגיע חכו לו תמיד הוא מגיע

Shirazs

New member
אצלי הזמן הוא התרופה בדרך כלל..

והשינה.. לפעמים קורה לי משהו במשך היום ואני מסתובבת עם נפש פגועה כל היום וכל הלילה עד שאני הולכת לישון ואז כשאני קמה זה כאילו מתרפא קצת

למעלה