מאה אחוז גאונות

בלאונט

New member
מאה אחוז גאונות

להיות ג`ון מלקוביץ, אמריקן ביוטי, ביג לבובסקי, והמון אחרים. זוהי גאונות. לא בהפקה, לא בבימוי, הגאונות בכתיבה. אני ראיתי את הסרט אמריקן ביוטי אתמול, וזה שוב גרם לי לחשוב מי עומד מאחורי סיפור ביזארי כזה. פסיכופט? מין יצור מהחלל? למי יש צורת מחשבה כזו מעוותת? מדובר דווקא באדם מאד מאד מסודר, חכם ומהיר. מדובר בגאון. שהיום מסתובב לו בעולם בספינת אהבה עם אישתו וכוס שמפניה. למה? כי הוא הצליח לחשוב כמו מטומטם! תחשבו איזה קשה זה, להיות חכם ולחשוב כמו מטומטם. או הפוך. זו גאונות.

AshkA_

New member
טיפש מי שטיפש אחרון

זה הרי ידוע לכל, שאת דמויות הטפשים בסרטים, בהצגות, בסדרות הכי קשה לגלם. זוכרים את ג`וליאן שגרן (מסיבת גן יש רק אחת). יש טמבל יותר ממנו? אני בספק, אבל הוא אחלה איש מחוץ מלסט. דוגמא נוספת טפשים בלי הפסקה. לא הצחיק אותו כלכך כלכך, אבל הם היו שם מצוינים. הספרים הכי ביזאריים הם הכי יפים, לעומת ספרים שמתימרים להיות משהו, והם לא. זה הכל קורה בניגודים. גם בגוף האדם. צד המוח השמאלי, שולט על צד הגוף הימני, ולהפך. אם יש שבץ מוחי באיזהשהו צד, ניתן לדעת בדיוק איזה צד, על פי העוויתות של צד הגוף המסויים. האונה השמאלית חזקה יותר אם אתה ימני, ולהפך. דרך אגב, איינשטיין היה שמאלי נדמה לי לכן יישר כוח לכל השמאליים!!! (בלאונט מתוק, בלי הערות פוליטיות), בסופו של דבר נוכל לכבוש את שאר 90 האחוזים מהאוכלוסיה הימנית ונוכל לשלוט בעולם. אני תוהה. מוח, מפינקי והמוח גם שמאלי? גם ג`ימי הנדריקס, גדול נגני הגיטרה היה שמאלי. ואי, איך שאני גולשת לי..

Black Star

New member
איך הגעת לדבר על ידיים

באמת שאני לא מבינה, איבדתי אותך :) אבל צודקת, והספרים/סרטים/וכו` הכי מעניינים שיש הם בד``כ על אנשים עם איזושהי חריגות, אבנורמליות, משהו שמוציא אותם קצת משאר החברה- מתכונה מסוימת מצחיקה, ועד נכויות מלאות ופיגור וכאלה. כשאני עוברת לדוגמא על הספרים והסרטים והסדרות האהובים עליי בראש, באמת שיש משהו כזה בכל אחד מהם. ואני אלך דווקא על דוגמא מאוד לא צפויה- ``חברים``. שמתם לב פעם? כל אחד מהחבורה קצת דפוק איכשהו.. מוניקה אובססיבית וחולת נקיון, ג`ואי אהבל, פיבי מרחפת וטיפשונת, צ`נדלר ציני ומוזר, רייצ`ל מפונקת ולא ממש שולטת בחיים שלה, ורוס מוזר להחריד. ומה יוצא? הקומדיה הכי מוצלחת ששורדת כבר כל כך הרבה זמן בלי להתקלקל- ואל תגידו לי שהיא רדודה כי היא.. טוב, לא עמוקה- אבל בשביל להיות כל כך מצחיקה (פלוס אמירות, שצצות שם מדי פעם)- צריך את הגאונות המסוימת גם לזה.

בלאונט

New member
איך הגעת לדבר על צ`נדלר?

חברים ענק. בלי שום ספק הקומדיה הכי טובה שקיימת היום, למרות שאני לא חושב שהסוד שלה זה האבנורמליות, כפי שקראת לזה, אלא יותר השגרה הקצת בלתי צפויה. ויש הבדל. בסרטים שאני ציינתי, ובעוד סרטים רבים אחרים שלצערי נבצר ממני לראות בגילי הרך, הכוכבים הם אנשים ביזארים לגמרי, ההפך המושלם מהנורמה - והצופה עוברת דרכם את הסרט, בנסיון לגרום לנו לראות את העולם דרך העיניים שלהם (ולכן נערה בהפרעה וקן הציפורים לא השפיעו עלי כמו להיות ג`ון מלקוביץ, לדוגמא). חוץ מאקס-מן כמובן, שהוא הסרט היחיד שבו הרגשתי מטופש למרות שהסרט עצמו די בנאלי, הזדהתי עם מגנטו - האיש הרע... כדי לכם לנסות מידי פעם, די מאד מתסכל, הוא תמיד יכשל.

Black Star

New member
בדיוק בגלל שידעתי שאלו יהיו התגובות

כן, ידעתי למה אתה מתכוון. יכולתי להביא את התפסן כדוגמא מצוינת, לא? אבל מה שניסיתי להגיד- זה היה הולך יותר טוב אם לא היה עכשו 2 בלילה..- זה שהיצירות הטובות באמת מעבירות לנו את החוסר נורמליות שקיימת גם אצל אנשים סו קולד נורמלים... וזה מה שעושה אותן מיוחדות. ולדעתי זה מה שעושה את חברים. אגב, גם את סיינפלד, אם כבר מדברים על קומדיות ענק.

goldy

New member
אז הטימטום זו גאונות?

פשוט ההודעה הזו מבלבלת

למעלה