מאה אלף צרפתים זוכרים את אילן חלימי

מאה אלף צרפתים זוכרים את אילן חלימי

יותר ממאה אלף בני אדם, בהם שרים בממשלת צרפת, אמורים להשתתף היום בצעדת ענק לזכרו של אילן חלימי, הצעיר היהודי שנחטף ונרצח החודש בפריס. נציגים מכל קצוות הקשת הפוליטית בצרפת הודיעו שישתתפו. אולם ארגוני זכויות אדם איימו אתמול להחרים את האירוע אם ישתתפו בו גורמי ימין אנטי-מוסלמיים, ובראשם "החזית הלאומית" בהנהגת ז'אן-מארי לה פן. נציגיה של משפחת חלימי הודיעו שאין בכוונת המשפחה להשתתף בצעדה, על אף שהיא רוצה בהצלחתה. מתוך 14 החשודים במעורבות בחטיפה וברצח של חלימי, 12 נמצאים במעצר, וצרפת תבקש מממשלת חוף השנהב את הסגרתו של מי שנחשב למנהיג הכנופייה, יוסוף פופאנה, לאחר שנעצר שם ברביעי. חלימי נמצא עירום וכפות ב-13 בפברואר, שלושה שבועות לאחר שנחטף. הוא מת בדרכו לבית החולים. הרשויות בצרפת סירבו תחילה להודות שהרקע לחטיפה ולרצח היה אנטישמי נלקח מתוך חדשות וואלה.

דבר אחד לא ברור לי

מה היתה מטרת ההפגנה?, כלפי מי המחאה הופנתה?, מי הכתובת?, אחרי הכל המטרה של ההפנה היא לא להפגין אלא לעורר שינוי. רוב הפשעים האנטישמיים בצרפת ובכלל באירופה כבר לא מבוצעים על ידי גלוחי ראש נאו נאצים אלא על ידי אותו ציבור מתוכו יצא/יצאו, רוצח ואן גוך בהולנד, שורפי המכוניות בצרפת, מפוצצי הרכבות במדריד ולונדון, שורפי השגרירויות, אין מה לעשות זוהי האמת, אין כאן גזענות, אלה עובדות. נראה לי שההפגנה הזו היא פשוט קבוצה גדולה של אנשים שכואב להם אבל אין להם באמת מה להגיד, אין להם פתרון שזה לא יקרה שוב או שפשוט מפחדים להגיד את מה שהם חושבים מפחד שיהפכו אותם למצורעים ולא לגיטימיות בחסות המושג שלצערי ירד לזנות עקב שימוש תדיר מידי - "גזענות".

Tomak20

New member
מרגש לראות הפגנה כזאת בצרפת

הצרפתים לא אנטישמים ברובם, מי שלא מאמין מוזמן לנסוע לצרפת ולדבר עם האוכלוסיה המקומית.

נכון, הצרפתים לא אנטישמים ברובם

הם גם לא אלה שמבצעים את הפעולות אותן מניתי, מה שכן, מה הם אומרים? "אני נגד אנטישמיות"?, יופי נחמה, מה זה עוזר? מה זה עושה?, כלום.

a e q u i t a s

New member
אתה לא מצפה שהם יהיו צדיקים יותר

אני חושב שאתה דורש מהצרפתים להיות צדיקים יותר מאפיפיור. אתה לא מצפה שהצרפתים יצאו במסע צלב כנגד כל המוסלאמים לרווחתם של היהודים. אני חושב שהבעת מחאה בדרך בו בוטאה היא חיובית, אך מעל לכל מציפה את הנושא שוב למעלה לסדר היום הציבורי, מאה אלף אנשים זה לא מספר קטן, היפך זה רק מראה את גודל הזעזוע ואולי יותר את הבנה האירופית שתם עידן התמימות האירופאית.

אין צורך להיות צדיקים

כל מה שצריך זה הפסקה מוחלטת של ההגירה מצידם, פיקוח על החומר הדתי שמגיע אליהם (ספרים, תקשורת), צנזורה אם צריך, פיקוח על תכני המסגדים, מעקב אחרי אנשי דת אסלמיסטים, פיקוח אחרי פאטוות, מניעה עד כמה שניתן של התכנסויות של אירגונים קיצוניים, תגמול אנשי דת מתונים כלכלית. עד כמה זה מעשי? כנראה לא ממש למרות שהכל מעשי ועיניין של החלטה, העם יש כאן פגיעה בזכויות אדם? בוודאי, האם יש כאן פגיעה בחרויות הפרט? ברור, האם יש ברירה אחרת לחיסול נגע האנטישמיות החדשה והקיצוניות הפונדמנטליסטית שכובשת כל חלקה טובה באירופה? לצערי אין, אם היתה היו כבר מגלים אותה, לארסנל ה"נאורות" וה"דמוקרטיה" האירופאית, אין פתרונות, בינתיים הוא המום, כואב, מגנה, משתמש בשירותי מודעין תחת מגבלות קשות (פרטיות, זכויות הפרט), בת'כלס, לא יקרה כלום עד שלציבור ימאס והוא יקח את החוק לידיים, זה כבר הרבה הרבה יותר גרוע, מדינה שאזרחיה לוקחים את החוק לידיהם היא מדינה שלא מתפקדת וכנראה נרדמה על המשמר הרבה הרבה זמן.

זו טעות

להאמין לאירופאים שהם יפתרו את בעיית האנטישמיות זה רעיון מגוחך, לעם היהודי יש נסיון ארוך מידי עם האירופאים הנאורים לדבריך. כדי להשגיח על האוכלוסייה המהגרת צריך למגר אנטישמיות בפנים וזוהי משימה הרבה יותר קשה. אם נהיה מציאותיים אנטשימיות זו תופעה שלא תמוגר לעולם, כל עוד יהיו יהודים היא תהיה קיימת ואם נאמין למרק טווין אז היהודי הוא נצחי. ועוד דבר הצרפתים שיתפו פעולה עם הנאצים וחוץ ממחתרת פה ומחתרת שם רוב האוכלוסייה שמחה עם הסתלקות היהודים במלחמת העולם השנייה.

tapr

New member
נכון

והפתרון היחיד, יותר בחזקת "בקרת נזקים", הוא שימור מדינת ישראל כמקום מפלט ומדינת לאום יהודית.

a e q u i t a s

New member
אני חושב שאתם מסתכלים לעבר...

אני יודע ומבין שאף מדינה, לא באמת עזרה ליהודים להימלט מידיה הרצחניות של מכונת השמדה הנאצית, לא אמריקה, בריטניה וגם לא צרפת שגם היא היתה תחת כיבוש נאצי. דלתות מדינות העולם היו סגורות לפליטים יהודים, מה שגרם לאוניות שלמות לחזור על עקבותיהם לגרמניה ומשם הדרך להשמדה היתה נורא קצרה. לצערי הרב, אי אפשר לשנות את היסטוריה ובשבילנו הכתם השחור ישאר תמיד חקוק לאות קין על מדינות העולם. אם זאת באותה נשימה יש לומר, הזמנים השתנתו לבלי היכר, והעבר אומנם רודף אותנו לבל נשכח את שואת עמנו, אך היום זה לא אתמול, ודור המנהיגים בתקופת מלחמת העולם השנייה איננו עוד דור המנהיגים של תקופתנו. ולכן, להזכיר תמיד שצרפת היא אנטישמית, אף על פי שעל פי מדדים רואים ירידה תלולה במקרי האנטישמיות בצרפת, זה בעצם ידיעה כוזבת. שלטונות צרפת עושים מאמץ לצמצם את מקרי האלימות על רקע גזעני בארצם, זה לא קל וגם אין מאה אחוז תוצאות, ניכר הדבר שתהלוכת מחאה היו אלפי בני אדם מראה רק את גודל השבר והזעם כלפי אותם גזענים. צמצום הגירה לרווחתם של יהודים צרפתיים הוא לא הגיוני בעליל, פגיעה בזכויות הפרט והאדם כדי לרצות את היהודים הוא הזוי, שכן פעולות כאלה רק יוכיחו את הדבר שהיהודים באמת "שולטים בעולם" ובשמנו עושים דבר לא ראויים. יש דרכים אחרות להילחם באנטישמיות, אני בטוח שהעולם מבין טוב יותר מפעם, יום זיכרון עולמי לקורבנות השואה הוכרז בעצרת האו"ם ב27.1 כל שנה, תפילת "קדיש" נשמעה על ידי הרב הראשי לישראל בעצרת האומות המאחודות ב-60 שנה לשיחרור מחנה אוושיץ, יש מגמה של התקדמות, לא הכל מושלם, אבל ללא ספק זה לא שחור.

אתה נאיבי

אתה מתעלם מנתון שהוא שיש 20 אחוז זרים בצרפת ובשל הילודה של האירופאים הנתונים עוד יגדלו.הבעיה הדמוגרפית היא לא רק נחלת ישראל אלא בעיה עולמית שעוד תגדל ותאיים על כל הדמוקרטיות בעולם המערבי. אתה שוכח שצרפת בחרה אנטשימי שכמעט החליף את שיראק, הצרפתים מבואתים מהזרים ולדעתי ימיו של שיראק ספורים.איך נכנסים היהודים לעסק? בשל שנאת זרים האנטישמיות ומנהיגיה כוחם יגבר, והזרים איכשהו תמיד מאשימים את היהודים בסופו של דבר. לדעתי אירופה תלך ותקצין עמדות זאתי התנגשות שהיא בלתי נמנעת, כך שמעשים של הממשלה הם כמעט וחסרי משמעות.

a e q u i t a s

New member
הבעיה הדמוגרפית היא בעיה כלל עולמית

הבעיה הדמוגרפית היא סיבוך שנוצר במישרין בגלל תופעה חדשה שהתפתחה בשנים האחרונות של תנועת אוכלוסין מעבר לגבולות לאומיים, ואכן כמו שציינת מתוך הבעיה זו נוצר סיבוך ומפה בעצם עולה הבעיה הדמוגרפית, שהיא אכן בעיה אירופאית בדיוק כמו הבעיה הישראלית. אירופה אומנם נטולת גבולות, בגין האיחוד אך צריכים לזכור שבשקט בשקט אירופה בונה לעצמה גבול או אפשר לקרוא לזה גדר הפרדה מארצות המזרחיות יותר לבלימת נהירה של עובדים ממדינות מזרחיות - הגדר נבנת בפולין, סלובקיה, הונגריה וסולבניה. התנגדות של אירופה להכנסתם של טורקיה לאיחוד האירופי, כנראה לא נובע מהכיבוש הטורקי של קפריסין, אלא בגלל התהנגדות האירופאית להכנסת מדינה לא נוצרית, כך שיש פה חשש אמיתי מצד ממשלות אירופה. כמו שרשמת, האוכלוסיה האירופאית מזקנת, שיעורי התמותה הם גבוהיים משיעורי הילודה, שיעורי תחלופה שליליים, ובכלל האיחוד נוהלי הגירה הוחמרו. אני חושב שאירופה מבינה מה קורה, ומשקלם של המיעוטים האתניים באירופה מתערער מיום ליום, בקרב התודעה של האירופיים הנוצרים. שים לב שמקרי האנטישמיות האחרונים לא מבוצעים על ידי גלוחי ראש נוצריים, אלא על ידי קבוצות איסלמיות - זה בעצם השינוי המהותי, מצד אחד זה דיי מעודד מצד שני זה זה עדיין מטריד.

מה אתה מנסה לומר?

לא הבנתי את ההודעה שלך, שנינו מסכימים עם הבעיה הדמוגרפית אולי על ההשפעות אנו חלוקים. הערבים שטוענים שהאם הערבייה בסופו של דבר תנצח את הגורמים הצלבניים שזה כולל גם אותנו ואת הארצות הנוצריות אכן צודקים. כפי שאמרתי כבר כיום 20 אחוז מאוכלוסיית צרפת הם מוסלמים וזרים, לונדון היא עיר של ערבוב תרבויות עם 30 אחוז מוסלמים. בקצב הזה המוסלמים תוך כמה עשורים, יהוו כמעט 50 אחוז מאוכלוסיית היבשת. תוך עשר שנים הבעיה תהפוך להיות מוחשית, מה לדעתך יהיו ההשלכות? לדעתי הם יהיו חמורות האירופאים ידועים בשנאתם לזרים, השואה פרצה שהיהודים היו כ3 אחוזים בלבד מאוכלוסיית גרמניה עם האיום של הזרים על אדמתם יכולים להיות השלכות מאוד חמורות לדבר.

a e q u i t a s

New member
אני מעולם לא סתרתי את דבריך

אם תראה את הודעות בשרשור זה, תראה שמעולם לא סתרתי את דבריך, אדרבא חזקתי את הנקודות שלך. הבעיה קיימת, חיה ובועטת ו"הבייבי מפלצת" הדמוגרפית באירופה תהפוך בשנים הקרובות למפלצת ובעיה קיומית שכן, אותם מיעוטים ישתלטו בצורה דמוקרטית על מוסדות השלטון. לשאלתך לגבי השלכות? לצערי לא התברכתי בחוש חיזוי, ואיני נביא, אם זאת אני מניח כאדם בר-דעת, שבשנים הקרובות אנו נראה יותר אלימות מצד מיעוטים כדוגמת המהומות בפריז, הקשחת ואולי אפילו ביטול מכסות הגירה מצד מדינות ערביות\מוסלאמיות ואולי אפילו עידוד הגירה מצד מדינות נוצריות ממזרח ליבשת?! בכל מקרה, אני מניח שאירופה כגוף פוליטי ותרבותי תצטרך להחליט מהר מאוד, כי זמן הוא הדבר היחיד שאין לאיחוד.

אין קשר לשנאה לזרים

אירופה רוצה להשאר אירופאית, לא להפוך לפרובינציה איסלמית-קוסמופוליטית, שגם ככה היא בדרך, נכון האנשים יגיבו, אפילו באלימות אם הממשלות לא יעשו משהו דרסטי ואתה יודע מה?, זכותם, זכותם המלאה, כל אחד רוצה לשמר את זהותו, את מחיר הנאורות והטימטום הם ישלמו, אבל גם אם היה כאן טימטום, זה לא מצדיק את איבוד זהותם. הרי ידוע גם במדינות שהדת מופרדת מהמדינה, עדיין הרוב קובע, הרוב משפיע, הרוב מצביע בבחירות ובוחר את נציגיו, אם הרוב יהיה איסלמי, לטוב ולרע זה יתבטא בחוקים ובציביון המדינה, ארצות הברית שבה הדת מנותקת מהמדינה כבר מעל ל200 שנה היא אחת המדינות הכי נוצריות בעולם, למה? כי הם נוצרים הם הרוב והאג'נדה שלהם היא זו שעל סדר היום, היא גם זו שתקבע מי לא יהיה בסדר היום. אף מקום לא חייב להיות פתוח לכולם, המיוחד לא למיעוטים בדלנים, אם היהודים זה תמיד שונה, איפה שלא היינו המטרה היתה תמיד להשתלב וכמה שיותר מהר, עד התבוללות, ממש אובססיה להיות מקובל ואהוב, הרבה יותר מהרבה מיעוטים, הנאמנות תמיד היתה עד הסוף, אי אפשר להשוות את היהודים לשום מיעוט כמעט, גם בגלל מספרם, גם בגלל אופיים.

זה נכון ללא קשר, השאיפה שיבואו הנה

אני פשוט מניח שזה לא הולך לקרות בקרוב וכל עוד הם שם יש צורך לטפל בבעיה.

Tomak20

New member
הצרפתים פועלים בחומרה נגד

האנטישמיות, ולכן יש ירידה חדה ומתמדת במספר התקריות האנטישמיות בצרפת.

למעלה