מאובחנת טרייה ומבוהלת

veinte

New member
מאובחנת טרייה ומבוהלת

אני ניצן, בת 26. אחרי 14 שנה של כאבים בלתי נסבלים כל מחזור וכאבים לא ברורים סתם ככה באמצע החודש, אובחנתי החודש עם אנדו' בידי ד"ר סוריאנו. יצאתי מבולבלת, מבוהלת ובלי כיוון ברור מה הולך לקרות עכשיו.
הוא אמר שיש לי סוג יחסית מינורי מבחינת ההשפעה על הפוריות, שזה משמח, אבל שזה הסוג שהכי קשה לאבחן ובגלל זה אולי לקח כ"כ הרבה זמן. הוא המליץ לי לחבר גלולות (ואני בדיוק הפסקתי בעקבות ייעוץ של נטורופת 'לנקות קצת את הגוף') ואם זה לא יעבוד אז נחשוב על לנתח. כששאלתי אם זה לא יותר טבעי לגוף לדמם כל חודש, ואם הגלולות לא מזיקות לגוף הוא עשה לי הרצאה סוציולוגית של שעה על מה זה בכלל טבעי ולמה אני באה עם ידע לא נכון ואומרת דברים מוטעים. יצאתי משם כמעט בבכי. הוא היה אינפורמטיבי וסבלני והסביר המון על המחלה, אבל ההתנשאות במענה לשאלות כ"כ לגיטימיות הרגיזה אותי, וגם ככה הייתי נסערת מהגילוי הזה שלא ידעתי מה המשמעות שלו על החיים שלי. ועכשיו אני לא יודעת מה הלאה. אני קוראת פה ונראה שאין מרפא לדבר הזה.... יש בנות שבאמת ניתוח/תרופה הורמונלית הועילו להם באופן דרסטי? אני מפחדת מניתוח, אני מפחדת שזה לא יעבור. אין לי עם מה לדבר על זה כי אף אחד לא מכיר את זה בקושי.
ובעיקר אני גם לא יודעת אם להישאר אצלו או לעבור רופא, התקשרו אליי סוף סוף מדר' חמני אבל לא קבעתי פגישה כי הנחתי שאישאר עם סוריאנו, ואחרי הקריאה פה אני לא בטוחה כבר... אבל הבנתי שהוא איש חולה ולכן לא תמיד זמין ואני לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות
אשמח לעצות וסתם חיזוקים מנשים שעוברות אותו דבר.... אני מרגישה קצת בודדה במערכה המבלבלת הזו
תודה לכולכן!!!
ניצן.

o o z a

New member
היי ניצן

בהחלט מזדהה עם התחושות שמלוות אותך.
מצד אחד קשה מאוד לקבל את הגושפנקא לכך שאת חולה, מצד שני - סוף סוף יודעים ממה הכאבים!
האבחון הוא כל כך חשוב במקרה שלנו, אני חושבת שכל אחת כאן יכולה לשתף בכך שעברה שנים של סבל וכאבים בלי לדעת מה באמת יש לה..

ד"ר סוריאנו יכול לעיתים להיות יהיר ולא סובלני אך הוא מקצועי ביותר.
יש מרכז אנדומטריוזיס גם בבי"ח מאיר וגם בבי"ח כרמל, אולי תתחברי יותר לרופאים שם.

אני סבלתי שנים מכאבים ולאחר הניתוח, האבחון ונטילת הגלולות ברצף, המצב השתפר משמעותית!

כאן לכל שאלה,

אוזה

לואי84

New member
שלום לך

לגבי הגלולות, בואי נגיד שאנדו' לא מטופל בדר"כ מזיק לגוף הרבה יותר מהגלולות...
ה"פיתרון" הקיים היום לאנדו' הוא מניעת וסת וזה מה שהגלולות עושו. למי שיש אנדו', לא בריא לה לקבל כל חודש, כי עם כל מחזור האנדו' עלול להחמיר.,אז עם כל הקושי המובן של לקחת הורמונים, לצערינו זה די הכרחי. וכן, יש בנות שזה משפר להם את החיים בצורה דרסטית ולעומת זאת יש בנות שגם עם הגלולות סובלות ואז בדר"כ אין מנוס מניתוח. אבל עד שלא מתחילים אי אפשר לדעת.

מה שחשוב הוא שסוף סוף יש לך כיוון. 14 שנה זה המון זמן וצריך לטפל בך ולא להזניח.
אם יש לך שאלות נוספת, אז בשמחה.

הרבה בריאות

PooMiKiT

New member
ניצן היקרה

אני מאוד מאוד מזדהה עם כל מה שסיפרת. גם אני אובחנתי בגילך ויצאתי בוכה ועם תחושות קשות מאוד כמעט מכל רופא שביקרתי. מאוד קשה לשמוע על המחלה הזאת, על הכרוניות שלה ובכלל על ההתמודדות.
אני ממליצה שתבחרי רופא שאת מתחברת אליו ( סוריאנו הוא רופא מצוין למרות הגישה המתנשאת שלו), מדובר ברופא שילווה אותך וילך איתך
בדרך ארוכה. תזכרי שברגע שיש אבחון, אפשר לטפל, להיות במעקב ולהתייעץ וזה דבר מאוד חשוב

גלולות ברצף לעיתים זאת מתנה גדולה לבנות כמונו שכן הן משתיקות את
המחלה ואז את הכאבים וכל השאר. אבל ישנן המון גישות ודרכים וחשוב שתעשי החלטה שמתאימה לך ולאורך
חייך. וכמובן חוסר השפעה על הפוריות זאת מתנה גדולה!
שולחת המון חיבוקים ודרך
צלחה :)

veinte

New member
תודה לכולכן

כיף שיש איפה להתייעץ ולפרוק, ולהרגיש שאני לא לבד!
האם בעיניכן מומלץ להגיע לחוות דעת נוספת אצל רופא אחר (לדוג' חמני, כיוון שאני ירושלמית) או לחכות כמה חודשים לראות איך הגלולות משפיעות?
תודה!

nsy1987

New member
הי ניצן. אני מרגישה שכתבת את הסיפור שלי...

בגלל החג הייתי קצת עמוסה, א לא נכנסתי.
אני בת 28. אמא ל-3! שסובלת שנים. אבל אף אחד לא האמין לי.
וגם כשנבדקתי אצל סוריאנו לפני 3 שנים לאנדו', הוא אמר, את פוריה, הכל תקין לא נראה שאת סובלת מזה.
בקיצור יצאתי היפוכנדרית. שמתבכיינת. וכאב לי....
לפני חודש אובחנתי כמוך אצל סוריאנו, שאמר שלא הבנתי אותו לפני 3 שנים (עאלק...)
ושהמצב שלי מאד החמיר, ובאמת לא חייב להיות בעיות פוריות, אצלי ה באיברים אחרים.
הגעתי למצב שיש לי התכוויות לא רצניות של שירי האגן שגורמות לי לכאבים רק בגלל שהגוף שלי כ"כ סבל ולא קיבל מענה והכאבים גרמו לשרירים שלי להיתפס.
והוא אמר שאני חייבת ניתוח, ואז שיקום פיזוטרפיה ארוך של האגן וחוצמזה טיפול הורמנלי. תענוג. נכון?
&nbsp
אז הלכתי לד"ר חמנ, ש: א. היה הרבה יותץר סימפטי, נעים, הבדיקה היתה נעימה יותר, הוא הקשיב לי, ענה על כל שאלה, ישבנו אצלו שעה וחצי. וגם זרם איתי בנושא ההתלבטויות לגבי ניתוח.
ב. נתן לי את הנייד שלו והמייל האישי שלו, כדי שאעמוד בקשר ואספר לו איך משפיע עלי התרופות שאני אמורה להתחיל וגם כדי שאעדכן אותו אחרי שאעשה סיטי לאגן (חושב שהמעיים והכליות אולי מעורבים, וכמובן רקטווגינלי) ואז נדבר שוב.
הרגשתי שיש מענה, יש מישהו שילווה אותי. אני אעבור ניתוח, יהיה למי להתקשר אם משהו נראה לי לא טוב או לא ברור.בקיצור ממליצה עליו בחום.
&nbsp
קבלי חיבוק ענק. ושיהיה לך ולכולנו טונות הצלחה ובריאות.

ממליצה מאוד על דר רון שינמן

שגם ניתח אותי.
אני יצאתי מסוריאנו בוכה והחלטתי שאליו אני לא חוזרת. יחס מזלזל בטירוף.

meymey4

New member
הי ניצן

ניצן היקרה,
אני יצאתי ממש בוכה מהפגישה עם סוריאנו. זה היה לפני הרבה שנים ב-2007, אובחנתי והגעתי אליו כדי לשמוע חוות דעת נוספת, הוא בטח מאוד מקצועי בתחומו ומנתח בכיר, אבל עבורי לא היה מספיק רגיש באותה הפגישה. אני אישית לא המשכתי איתו, ההמלצה שלו ושל כל שאר הרופאים שבדקו אותי היתה לעבור ניתוח. זה מאוד הלחיץ אותי, בחיים לא עברתי ניתוח לפני או כל סוג אחר של הרדמה... במקביל לכל המפגשים עם הרופאים פניתי גם לנטורופטית, שם הרגשתי משהו אחר, שסוף סוף מישהו מקשיב לי מעבר לאיך הרחם שלי נראה. זה נתן מענה לצורך הרגשי שלי באותם הימים, מענה שהרופאים לא הצליחו לתת. רציתי לנסות לטפל בעניין בצורה טבעית לפני שאני הולכת על ניתוח, המטרה שלי היתה כניסה להריון. היא נתנה לי צמחי מרפא ותזונה, הרגשתי שיפור, אך לא הצלחתי להשיג את המטרה- הריון. הגעתי לטיפולים קונבנציונאלים, ניסיתי כמה מחזורים שלא עבדו ואז כבר הבשלתי כנראה, הבנתי שהשלב הבא זה ניתוח, זה לא היה פשוט, עדיין מאוד מפחיד, אבל בחרתי רופא שהתחברתי אליו והכל עבר בשלום ב"ה, לאחר מכן חזרתי לטיפולים וההריון נקלט. היום אני כבר 8 שנים אחרי, והכל בסדר. אני לא סובלת מהתסמינים של האנדו בשלב הזה ב"ה, לא מכאבים ולא מהשלכות על הפוריות (אחרי הפריית מבחנה אחת, נולדו לי 2 בנות באופן טבעי) אני לא נוטלת תרופות. אני מקפידה מאוד מאוד על תזונה מתאימה. נכון, זוהי מחלה כרונית שאין לה תרופה אבל בהחלט אפשרי על ידי תזונה נכונה, הריונות, תקופות הנקה ארוכות לתמוך בגוף ולהביא אותו לריפוי.
בהצלחה
מיטל משלי
מומחית ברפואה תזונתית
052-8460281

למעלה