מאוד מוזר...

nk11

New member
מאוד מוזר...

מאז הסתימה וה"כמעט דלקת" שהיתה לי בשבוע שעבר, קרה דבר נורא מוזר.
פתאום השד הימני (שתמיד היה זה שמייצר יותר, ובו היתה הסתימה)- מייצר הרבה פחות חלב, כמעט חצי ממה שהיה מייצר.
בעוד שהשד השמאלי ממשיך להניב את אותן הכמויות.
בהתחלה חשבתי שזה מקרי אבל יש לי שאיבה קבועה בלילה אחרי שהם הולכים לישון וכבר כמה ימים שאני נתקלת באותו מצב.

מלבד החשש הכללי שהירידה שלי בכמויות אולי קצת דרסטית מידי, אפילו שהביקוש קטן, הקטע הזה של חוסר הסימטריה מרגיש לי ממש משונה. נכון שזה ממש מוזר? איך זה יכול להיות????

(מזכירה שהקטנטנים בני 6 וחצי חודשים ובחודש האחרון אוכלים יותר ויותר מוצקים, לכן לדעתי היתה לי את הסתימה בשבוע שעבר...).
יכול להיות שזה קשור בכך שהורדתי מעט את מגבירי החלב? כדאי להחזיר לכמויות המקסימליות שהייתי לוקחת עד עכשיו?

ירידת כמות דרסטית

הי NK

יכול להיות שזה בגלל הכמעט דלקת, הגוף מגיב בהורדת הכמות. ויכול להיות גם שזה שילוב, ביחד עם הורדת המגבירים.
תזכירי לי - לקחת משהו לכמעט דלקת ? לקחת אנטיביוטיקה ?
גם הירידה בביקוש של הקטנים - יכולה לגרום לירידה בהיצע.

יכול מאוד להיות שזה שילוב של השלושה.

נסי להגביר בחזרה ונראה מה קורה אחרי כמה ימים.

nk11

New member
ירידה בכמויות

אז באמת חזרתי לכמויות המגבירים הקודמות, אבל לא נראה לי שיש שיפור. להפך, עכשיו יש לי ירידה בתפוקה של 2 הצדדים

ולגבי הכמעט דלקת- לא לקחתי בסוף אנטיביוטיקה כי הקטנים הצליחו לשחרר אותי. חשבתי שאחרי כמות השאיבות המטורפת+ ההנקות שעשיתי בימים של ה"כמעט דלקת"- בטח הייצור ייגבר יותר אבל כנראה שטעיתי.
וכן- נראה לי שזה באמת שילוב של השלושה. וזה מבאס.
הם צריכים פחות לינוק כי אוכלים יותר מוצקים. פעם הייתי שואבת בכל פעם אחרי ארוחת מוצקים שלהם (כאילו במקום ההנקה שהיתה אמורה להיות אז) כדי שלא ייפחת הייצור. אבל למען האמת- כבר אין לי כוח. אני כ"כ עייפה מהמרתון הזה סביב השאיבות ויש כ"כ הרבה דברים נוספים חדשים שצריך לעשות עכשיו (לקלף פירות, לטחון, לבשל מרק,וכביסות, כביסות, כביסות...!!!) שפשוט החלטתי שאני לא ממשיכה יותר עם השאיבות ביום. שמרתי על שאיבה אחת קבועה בלילה, כשעתיים- שלוש אחרי שהם הולכים לישון (כדי שיהיה לי בקבוק של שאוב לקטנטונה לערב המחרת) וזהו. אני צריכה גם לנוח. אבל מבאס אותי לראות איך הכמויות שלי פחתו...
מצד אחד- לא נראה לי שהם רעבים. הם שמחים ורגועים (לרוב), חיתולים מלאים והכל טוב.
מצד שני- הם עכשיו מתעוררים ה-מ-ו-ן בלילות. לא רק כדי לינוק אבל גם. הרבה יותר מבעבר. ובנוסף, לא נראה לי שהם עלו הרבה במשקל לאחרונה. כבר הרבה זמן אנחנו עם אותם בגדים....

בקיצור- מצד אחד אני קצת דואגת.
מצד שני לא. בתחושה שלי הם פשוט מתחילים לעבור עכשיו לדפוסי אכילה בוגרים יותר של 3 ארוחות "גדולות" ביום (יש להם 3 ארוחת מוצקים שלאחריהן לפעמים גם השלמה בהנקה) ו-3 ארוחות קטנות (של הנקה בלבד). אני רוצה להאמין שאני יכולה לסמוך עליהם לדעת כמה הם צריכים ולאותת לי כשהם רעבים, אבל קשה לי ממש לשחרר.
מחר, בכל מקרה אנחנו בביקורת אצל הרופא שלנו. בטח הוא ישקול אותם ויראה איך הם באחוזונים... מקווה שיהיו חדשות מרגיעות....

תודה!!

nk11

New member
אווווווווווווף, לא מאמינה שזה שוב קורה לי...

אוווווווווווווווווווווווווווווווף.
אלה שוב חולה. הפעם "על אמת". (לפני שבועיים היתה בעיקר מצוננת וקצת כווצ'ית, ועכשיו כבר יומיים עם חום גבוה ושלשולים- וירוס בטן...). היא מסכנונה ממש. והיא ילדה כזו מדהימה, שאף פעם לא בוכה. כך שזה נורא לראות אותה סובלת ככה.
ועכשיו, נוסף על הכל- שוב חזרה לי הסתימה. שוב בשד הימני, שוב אותם מקומות כואבים. אין לי שנייה לנסות לטפל בעצמי כי יש לי ילדה חולה על הידיים וילד נוסף שגם ככה לא פשוט איתו. זמן לחימום ומקלחות ממש אין לי מיותר עכשיו. בטח שלא לנוח...והמשאבה לא מצליחה להוציא כלום ולעמית אין סבלנות לשחרר אותי.

מה עושים?
זוכרת שבעבר מישהי כתבה לי על איזשהו תוסף מזון שאפשר לקחת כשיש סתימות חוזרות, ע"מ לדלל מעט את החלב.
מישהי מכירה? מה זה? צריך מרשם רופא?
כל הצעה נוספת תתקבל בברכה

סתימות

הי יקירה

איך את עכשיו ? השתפר ?
איך אלה ?
אני מקווה שיותר טוב.

לגבי הסתימות - נסי לקחת לציטין. זה אמור לשחרר סתימות - זה מדלל קצת את החלב.
אם זה קורה - קחי אדויל או נורופן - הם אנטי דלקתיים - ובהרבה מקרים זה עוזר למנוע דלקת.

עדכני מה אתכם

nk11

New member
אז ככה...

המצב השתפר לפני יומיים.
גם אלה כבר אוכלת עכשיו יותר טוב, היא מאתמול בלי חום אבל עדיין רואים שהיא לא במיטבה בכלל...

ופתאום עכשיו שוב חזר לי הגוש והכאבים בצד ימין.
אני משתגעת מזה.
אם תהיה לי סתימה כל 3 ימים אני ארד מהפסים...

לקחתי אדוויל בפעמיים הקודמות, זה באמת עזר ואקח גם הלילה.

לציטין נחשב תוסף מזון או תרופה? אפשר לקנות את זה ככה סתם בסופרפארם או שצריך מרשם רופא?

למעלה