מאוד מעניין

liatk1981

New member
מאוד מעניין

שלום לכולם קראתי את ההודעות האחרונות בפורום ובאמת מאוד מעניין חיפשתי הרבה אחרי הפורום הזה ואני שמחה שמצאתי כזה פורום תומך . רציתי לשאול בנוגע לקבוצות תמיכה לחולים צעירים (50+) ובמיוחד באזור ראשל"צ ואיך אפשר להגיע אליהם . בנוסף, קרובת משפחה שלי חולה והתרופות מראות כאילו הן לא משפיעות כמעט. אולי מישהו יכול להמליץ על רופא שאני יכולה להפנות אותה אליו תודה

פנטזי1

New member
liatk

שלום לך! בקשר לקבוצת תמיכה ידוע לי שבראשון יש קבוצה כזאת כדאי שתפני לעמותת האלצהיימר והם יפנו אותך מצ"ב הקישור בקשר לתרופות נכון אין להן השפעה כי במחלה הזאת אין כמעט מה לעשות יש אומרים שהתרופות לא עוזרות בכלל ויש הטוענים שהן יכולות לעכב במשהו את התקדמותה.כמובן שכדאי להתיעץ עם מומחה נוירולוג או פסיכוגריאטר

מני בר

New member
|לאהנה ציטוט לעיניין יעילות התרופות

"לעניין זה אני מפנה את כולם לתשובותי לאחרונה בנושא תרופות לדמנציות: לאחרונה התפרסמו מס' מחקרים שבחנו לעומק את תרומת התרופות השונות לאלצהיימר והמסקנה המאכזבת היא כי אף אחת מהן לא יעילה. למעשה אין לנו היום כלים תרופתיים לטיפול המחלות אלו! נאלץ להמתין לפיתוח תרופות אחרות ויעילות יותר. בברכה, " דר מערבי הדסה פורום גריאטריה ב YNET

אירילה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה לפורום ליאת

בנושא קבוצת התמיכה בראשל"צ ,אני יכול להמליץ לך עליה בחום ,אני אישית מלווה את חמי לפגישות ,יתרונה של קבוצת התמיכה בראשון היא שזו היא הקבוצה היחידה בארץ שבה נפגשים החולים עצמם ,אלה שעדיין נמצאים בשלבי תובנה ומודעים למחלתם , אני מניח שבתייחסותך לגיל 50+ החולה עדיין מבינה. בעת שהקבוצה נפגשת ,מופרדים החולים מבני המשפחה לחדר נפרד בה מונחת הקבוצה מקצועית בהנחייתה של גברת עופרה שגב ,בעוד בני המשפחה יושבים להם בחדר סמוך ולמעשה מתנהלת לה קבוצת תמיכה עצמאית. הפגישות לחולים מתקיימות פעמיים בחודש בימי ב'. בנוסף מתקיימת בראשון אחת לחודש פגישה של קבוצת תמיכה לבני משפחה בלבד והיא מתקיימת ביום ד' הראשון בחודש. לצורך הצטרפות לקבוצת תמיכה עליך להיות רשומה בעמותת האלצהיימר ,לנוחיותך מצ"ב הקישור לעמותה. במידה ותרצי יותר פרטים על קבוצת התמיכה ,נא פני אלי במסר ואמסור לך את מספר הטלפון של עופרה ממנה תוכלי לקבל בשמחה יותר פרטים. שיהיה לכם רק טוב גרשון

קבוצת החולים

בראשון לציון אכן מתקיימת קבוצת תמיכה לחולים עצמם. בקבוצה כיום 8 חברים בני 55 ויותר. הפגישות מתקיימות אחת לשבועיים בימי שני אחר הצהריים והחברים מעידים על תועלת רבה שהם מפיקים מהקבוצה. במקביל לקבוצת החולים מתקיים בחדר סמוך מפגש של המלווים של החולים - מפגש מאוד משמעותי ותומך במטפלים. כדי להיכנס לקבוצה עוברים תהליך של בדיקת ההתאמה של הקבוצה לחבר החדש והתאמה שלו לקבוצה. לצורך זה אפשר להתקשר אלי - אני מנחה את הקבוצה הזו ביחד עם מנחה מקצועית נוספת. השאירי לי מספר טלפון במייל שלי - [email protected] באותיות קטנות ואחזור אלייך. כל מי שרוצה לפנות באופן אישי וליצור קשר טלפוני עימי מוזמן לעשות זאת דרך המייל שלי.

תשובה למאד מעניין

עד כמה שידוע לי יש בראשון קבוצת תמיכה, מארגנת אותה אישה נהדרת ומוכשרת, היא בקרה את קבוצת התמיכה שלנו ברחובות, התרשמנו ממנה מאד, בעלי מקבל אקסלון ובנוסף אני קונה פרטי אביקסה, אני חושבת שהאביקסה מונעת התדרדרות המחלה, אני מאד מרוצה ממנה, אינני יודעת אם על כולם התרופה משפיעה כה טוב כמו במקרה של בעלי. תתענייני....תפני לעמותת אלצהיימר תקבלי שם פרטים.טל.03-5787660 בראשון תפני לעפרה שגב טל.08-9389960. בהצלחה.

מני בר

New member
אסתר

איזה מינון אקסלון הוא מקבל? ואיך את רואה הטבה עם האיביקסה,תוכלי לפרט?

למני בר.

הגענו לאקסלון פעמיים ביום 6 מ"ג. את ההטבה בעיקבות איביקסה ראיתי רק אחרי 3 או 4 חודשים, מקבל כבר שנה ורבע, נעלמו תופעות של אי זיהויי, אינו שואל :" מי את? מה את עושה כאן? לכי מכאן" נעלמו תופעות של אמירה:" אני הולך הבייתה" נעלמה תופעה של אי רצון שיבואו אנשים אלינו, להיפך מבקש אורחים ומבקש לצאת, עבורי זו הטבה,יש עוד דוגמאות, והעיקר המצב יציב, אין התדרדרות.

למעלה