מאווררי תקרה לעומת מזגנים

מאווררי תקרה לעומת מזגנים

שלום לכולם
לקראת החלטות סופיות על תכנית חשמל, אך זו שאלה רלוונטית תמיד. עד כמה מאוורר תקרה צורך פחות חשמל ממזגן?
1. אנחנו בונים בחבל לכיש,אזור חם בקיץ. ברור שמזגן הוא "הכי כיף", ולדעת רבים התקנת מזגנים בכל החדרים נראית בלתי נמנעת. אך לי זה נראה לא הגיוני להתבסס על שינה עם מזגן לילות שלמים, בטח לא בחדרי הילדים. מעוניין מאוד להתקין גם מאוורי תקרה, ואבכך לחסוך אנרגיה לפחות בחלק משמעותי מהזמן. אני מבין שמאווררים מודרנים שקטים ונעימים מאוד, אך לא התנסתי בהם.
לאור העובדה שאשתי מתנגדת- אשמח לחוות דעת מקצועית או סתם מנסיונכם.
2. סתם שאלה כדי לסבר את האוזן הפשוטה: כמה עולה (בש"ח) הפעלת מזגן קטן למשך שעה? או ללילה (נניח 7 שעות)?

יוסיזיו

New member
יש מזגנים שמפרסמים עלות של שקל ללילה,בחישוב בתנאים מסויימים

ואלו גם תנאים שמאד נעים לישון איתם.
יש מזגנים זולים יותר מהנ"ל ועלות יקרה יותר ,הכל תלוי בנתון ה COP של המזגן עצמו,אלו הרגילים של 3.6 הם בדרוג נמוך ואלו של ה 4 הם בדרוג מצוין ויש כאלו שגם דרוג 5. לא להסתכל על האותיות A עד G אלא על המספרים עצמם.
יש גם מערכות VRF שהם לכל הבית והם סופר חסכוניים יותר מאלו שהוזכרו מעלה אבל מה,המערכת יקרה ברכישה,לטווח ארוך מאד כדאי למי שנשאר לגור לשנים רבות בבית ולהן אפשר לשלב מערכות נוספות כמו חימום מים לצריכה בשילוב עם דוד שמש,חימום תת רצפתי,חימום בריכת שחיה וכדומה.

גלמיש1

New member
אם אתם חיים באיזור אתם מכירים טוב מאיתנו את התנאים במקום

ככלל ילדים פחות רגישים לחום. ולכן סביר שמאוורר טוב יעשה את העבודה. יש לאלו גם יתרון נוסף שהם מרחיקים יתושים.
אני מציעה לעשות בכל מקרה הכנה למזגן בנוסף למאוורר בכל החדרים, שכן בזמן הבניה העלות היא אפסית.

הכנה למזגנים נעשה בכל מקרה

וסיכוי טוב שגם מזגנים נתקין כבר עכשיו בכל החדרים.
השאלה היא אם יש הגיון להתקין גם מאווררים. הכוונה היא בחדרי השינה ומעל פינת משפחה.

arnond

New member
גם וגם

יש ימים שמתאימים למזגן ויש שמתאימים למאוורר.
אנחנו התקנו מזגני VRF ביחד עם מאווררי סטאר 7 בכל חדרי השינה. למאווררים האלו יש מנוע DC בהספק מירבי של 48W (וממש לא צריך את העוצמה המירבית. בדרך כלל חצי עוצמה מספיקה)

גלמיש1

New member
לנו אין מזגן בחדרי הילדים,יש מאוורר, אבל האיזור גבוה יותר...

דורית1901

New member
בנוגע לחדרי ילדים

קחו בחשבון שעבור ילדים החדר הוא לא רק לשינה אלא הם נמצאים בו לאורך היום ולכן מאוורר לא בטוח שיספיק. לפעמים מארחים חברים ואז יש יותר אנשים בחדר. בשלב מסויים, די מוקדם אפילו, גם נוסף לחדר מחשב שגם לו יש פליטת חום. יש גם לעיתים ציוד פולט חום כמו גיטרות חשמליות וכו'. בקיצור - לדעתי בחדרי ילדים מזגן הוא חובה.

Sanchez

Member
צודקת ב 100% !
ובגלל כל הסיבות שמנית, כדאי גם לתכנן חדרי ילדים בגודל סביר ולא כל מיני כלובים של 10-11 מ"ר.
אין שום סיבה שחדר ילדים יהיה שונה בגודלו מחדר שינה של הורים.

דורית1901

New member
גודל החדר זה נושא כאוב

איכשהו לא ראיתי בשום מקום שבונים לילדים חדרים מספיק גדולים. זה באמת חבל מאד כי דווקא הילדים צריכים את השטח. מיטה ברוחב 1.20 מ', משטח עבודה עם מקום למחשב + מוניטור נדיב, איחסון לציוד נגינה וכו'.

גלמיש1

New member
את צודקת לגבי בניה קבלנית. הקבלנים מנסים לדחוס כמה שיותר

חדרים לתוך הדירה, וזה ישירות על חשבון חדרי ילדים.
בבניה פרטית המצב שונה.

Sanchez

Member
גם בבניה פרטית המצב לא שונה...
רואים כאן כל הזמן תכניות עם חדרים בגודל של כלובים.
אני בניתי 2 חדרי ילדים בגודל של 15 מ"ר ובדיעבד היתי צריך לעשות אותם גם 20 מ"ר.

סב יון

New member
עוד משהו- מזגן יכול לעבוד גם על " אוורור" ולתפקד כמאוורר

(לכן לא מבינה למה צריךגם מאוורר בנוסף למזגן)- חוץ מזה מזגן גם מחמם בחורף ובלי להכנס לעלויות- הוא הכי בטיחותי לילדים ולא תופס מקום בחדר

יוסיזיו

New member
נקודה אחת אף אחד לא העלה,מאוורר לא מטפל בנושא הלחות שהיא

מטרידה יותר מעוד מעלה או פחות מעלה בחדר ומפריעה במיוחד בלילה.
בלילה הכי נעים זה לישון כשהמזגן מכוון לטמפרטורה גבוהה יחסית של בין 25 ל 27 מעלות על מהירות מינימלית ,המזגן יכנס לפעולה למספר דקות כל פעם ויוריד את הלחות ,מצב יבוש במזגן עושה בדיוק את הפעולה הזו רק צריכת החשמל שלו גבוהה קצת יותר,
במזגני אינוורטר המדחס יורד בהספק למינימום ושומר על קו טמפרטורה אחיד כל הזמן וזה מאד מומלץ לנשים שבעיית גלי החום משגעת את הגוף ולכן אני תמיד ממליץ כשאני רואה את גיל המשתמשים במזגן ולסוג וטיב המזגן ענין בפני עצמו.
נצילות המזגן בחימום הינה יתרון עצום לעומת כל מצעי חימום אחר אבל תמיד יש את השיקול של מחיר ראשוני לעומת מוצר שעושה חלק מהעבודה.
מאורר תקרתי אני ממליץ להוסיף לדירות בהן מותקן מזגן מיני מרכזי שמערכת בקרת חדרים עם דמפרים מותקנו בו כי כשהחדר הגיע לטמפרטורה רצויה הדמפר נסגר ואין משב אויר בחדר וזה לא נעים לגוף מה גם שמאורר תקרה מערבל את האויר בחדר ורגש הטמפרטורה יחוש מהר יותר את שינוי בטמפרטורת החדר.

גלמיש1

New member
יוסי, באיזור לכיש אין את בעית הלחות הקשה של החוף.

וכן מדובר על חדרי ילדים, לא מבוגרים/נשים.

יוסיזיו

New member
בשנים האחרונות יש גם שם לחות גבוהה מהרגיל,אבל כל אחד יעשה

כרצונו.
חדרי ילדים נכון,אז חימום לא צריך או שזו משפחה ספרטנית? או למה אצל ההורים יתקינו מזגן ולילדים לא? היום מזגנים בודדים הם הוצאה קטנה מאד ולא כמו פעם.

גלמיש1

New member
אני לא יודעת מה התקציב שלו, ולא מכירה את השיקולים.

רק עונה לשאלות כמיטב הבנתי.

יוסיזיו

New member
כל אחד וחבילת השיקולים שלו הן תקציביים והן העדפות אישיות לכן

יש הרבה תשובות ורק הוא יכול להחליט עבור עצמו.
לדוגמה ,הבן שלי (שהוא מהנדס מיזוג אויר)מתחיל לבנות בקיבוץ דברת ,גם שם נושא הלחות לא כל כך קריטי לעומת החום אבל היות ואישתו אוהבת קור וסובלת משינויי טמפרטורה התכנון שעשינו הוא למערכת חזקה יותר של VRF ,ולא האבא לא מממן את המערכת .

תודה למגיבים

עקבתי אחרי התגובות יומיים, ורק עכשיו רואה פתאום שהרבה עוד נכתב.
אני מבחינתי די סגור על זה שרוצה גם מאוורר(בנוסף למזגן). הבעיה היא שאשתי חושבת שזה מכער מאוד, כך שזה כנראה נוחות מול עיצוב.

למעלה