מאוורר מרעיש

30 Rock

New member
שלום,

בזמן האחרון, המחשב שלי (דסקטופ בן 3) התחיל להרעיש. עד כמה שאני מצליח למקד את הרעש, הוא מגיע מהמאוורר של ספק הכח.
לא נראה שמשהו תקוע ומפריע למאוורר להסתובב וזה רעש של מאוורר עובד (קצת כמו אוטו ישן שעומד ומרעיש). אציין גם שמידי פעם הרעש מפסיק ואחרי כמה דקות חוזר.

רעיונות לפתרון חוץ מהחלפה של ספק הכח?

תודה,
Rock

Shayne

New member
אם יש לך מעט ניסיון טכני, הייתי פותח מנקה מבפנים מכל האבק שצבר במשך התקופה, אולי אפילו תמצא תמצא איזשהו בורג שיהיה צריך להדק ויפתור לך את בעית הרעשים.

30 Rock

New member
פתחתי את כיסוי המאוורר וניקיתי משם את האבק. התלבטתי אם לפתוח את כל הספק...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אולי יעזור ניקוי...אולי לא...תבדוק תלוי איפה האבק נכנס אם הוא בפנוכו של המאוורר ..לא יעזור ניקוי. מה שכן יעזור לעתיד זה מארז עם פילטר לספק כח שומר ומונע המון אבק ..קל לנקות את הפילטר שבועית , מן הסתם יהיו פילטרים לעוד מאווררים קדמיים גם לרוב..ספק כח "חכם" שיודע לא להפעיל מאוורר בפעילות נמוכה...
בכל מקרה אם הקירור של הספק לא טוב בשל איטיות של מאווורר זו סכנה ממשית לספק ולרכיבים..הרעש בעיה משנית כבר...שווה להחליף אחרת הנזק עלול להיות יקר יותר.

30 Rock

New member
לפני שקניתי ספק חדש חיפשתי קצת מידע ביוטיוב וראיתי סרטון, בו התקינו את הספק עם המאוורר לכיוון דופן המארז. אצלי המאוורר של הספק שהתחיל להרעיש היה מכוון לכיוון פנים המארז.

יכול להיות שהוא הותקן הפוך?
באיזה כיוון אמור להיות המאוורר?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תלוי...יש מארזים שהפתחי איוורור שלהם למטה ועם פילטר...אז המאוורר של הספק מותקן כלפי מטה..

אם אין פתח למטה אז המאוורר חייב להיות כלפי מעלה לתוך המארז...

אם יש פתחי אוויר לספק בצד אז הצידה...

רצוי שהאוויר יכנס לספק כוח ויקרר אותו מחוץ למארז אוויר קר נקי. זה כאמור תלוי מארז..

אין חד וחלק...ואין ממש נכון או לא...הולכים לפי מה שיש במארז.

ו..תתחדש ותהנה מהבפק החדש :)

30 Rock

New member
מארז Tzag Elita Pl 35, אם זה אומר לך משהו. אם לא, אצלם מחר.
המיקום של הספק הוא בחלק העליון, אבל מוזר לי שהמאוורר יפנה לדופן ("לתקרה").

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי ראיתי אין מצב שהמאוורר כלפי התקרה , אי אפשר להתקין ככה ואסור בתכלית האיסור..המאוורר יהיה כלפי מטה ...

frankthe2

Active member
נשמע הגיוני, זאת היתה תחושת הבטן שלי.
תודה רבה!
גם אצלי הייתה עד לפני שעתיים (שים לב לשעה בה כתבתי את ההודעה) את אותה בעיה שהחלה כנראה בשבועיים האחרונים והחמירה מאוד בימים האחרונים. החלפתי ספק לספק משומש antec שיש לי בבית והשקט שב על כנו (לקח לי 5 דקות עבודה...) . בדקתי בזאפ וחיפשתי ספק שהוא מתוצרת אמינה, 400-450w במחיר נורמלי - די התאכזבתי מהמבחר והמחירים - משבר הקורונה גובה את שלו, בעבר המבחר היה הרבה יותר גדול והמחירים היו יותר שפויים למיטב זכרוני. בסוף אמצע ספק שיתאים לכיס ולדרישות הסף (הלא גבוהות) שלי ויספק את צרכיי.

למעלה