מאוורר תקרה

• פותח הנושא m L m
  • פורסם בתאריך

m L m

New member
מאוורר תקרה

אני עוברת דירה וביום שישי דוד שלי בא להתקין לי את המאוורר תקרה. דוד שלי מבין בעינייני חשמל אבל הוא מעולם לא הרכיב מאוורר תיקרה... יש לכם אולי טיפים שיקלו על ההרכבה
תודה מראש...

מאגר

New member
בטיפ הגדול ביותר לגבי התקנת מאוורר

לפתוח את הקופסה של המאוורר שם יש רשימת מתקינים מורשים וממלצים ע"י החברה להזמין אחד מהם, שירכיב וכוון ויאזן את המאוורר ויקח אחריות על ההתקנה. שיהיה בהצלחה דורון ט

wil

New member
הסכנה העיקרית של מאוורר תיקרה היא

שהוא יפול לך על הראש. כך שלא בטוח שדוד שלך הוא המתקין המומלץ אם לא בטוח שהוא יודע איך לעגן את המאוורר לתקרה בצורה בטיחותית. לגבי החשמל - זה דווקא לא מסובך, בעצם זהה לחיבור של מנורה עם הפרדה בין 2 קבוצות של נורות (כלומר: חוט אפס משותף, ו-2 חוטי פאזה שמגיעים ממפסק כפול, אחד למאוורר ואחד למנורה. אפשר להסתפק גם באחד אם מוותרים על אפשרות ההפרדה בין המאוורר למנורה.)

asher40

New member
מאוורר תקרה - לא להבהל!!!

שלום לך , ראשית כפי שכבר הבנת את ביצוע העבודה יש להטיל על איש מקצוע (חשמלאי או מתקין מהחברה). השתמע מדברי המגיבים כי צריך לאזן ,זה גם נובע מחוסר נסיון. המתקין או החשמלאי שכבר התקין מאווררים אם של "סטאר" או כל חברה אחרת יודע כי יש מנגנון בגוף המאוורר שמאפשר התקנה אפילו בזוית משופעת מעט. רק כמובן יש לחשב מרחק מכנפים וכו'. לא אלאה אותך בהסברים מיותרים ,אין לחשוש ,לפנות לחשמלאי ולהתקין. אשר.

בשרטי

New member
שאלת הפרדה של מאור למאוורר

שלום עקבתי לשירשור ורק אתמול הרכבתי אחד דיי בהצלחה. אממה? אני לא מעוניין שהמנורה תפעל תמיד עם הדלקת המתג בקיר. אני רוצה שהמאוורר יפעל (שיקבל זרם רצוף-והבקרה עליו תהיה מחוט המשיכה) ומתג הקיר ישלוט על התאורה. אני יודע שיש צורך בפזה ניפרדת לתאורה ,אבל יתכן ואפשר להחליף כיוון או משהו כזה ואז לקבל תוצאה כבקשתי. אופציה נוספת שאני חושב עליה היא: חיבור בית מנורה עם חוט משיכה ואז יש לי שליטה על הנורה וחוט הקיים של המאוורר ישלוט בו. מה שישקרה זה שמתג הקיר ישמש כ"ארון חשמל" הצעות בשימחה!!!

wil

New member
מה הבעיה להעביר חוט נוסף בתעלה?

או שתעביר חוט נוסף של פאזה קבועה (צבע חום) מקופסת החיבורים למאוורר, ותחבר אותו לכניסה של המאוורר (את המנורה תשאיר מחוברת דרך המפסק בקיר) או (וזו האופציה המועדפת) שתעביר חוט נוסף עד המפסק בקיר, ובמקום מפסק בודד תשים כפול - אחד למאוורר (שיכול להיות דלוק תמיד) ואחד למנורה.

asher40

New member
פזה למאוורר - תגובה

שוב שלום , עבור התאורה תשתמש בפזה החוזרת הקיימת ותוסיף פזה חוזרת למפסק עבור המאוורר! אין שום צורך בדבר כזה כמו להחליף כיוון אלא אם כן רצונך לעשות מפסק מחליף. לגבי אביזר ביטוצ'ינו ,יקר מאוד ,עדיף מפסק רגיל של גוויס. אשר.

למעלה