מאוטוקאד ל GIS

akivayeres

New member
מאוטוקאד ל GIS

חברים,
יש לי בעיה קטנה,
כל פעם שאני מעביר קובץ אוטוקאד ל arcmap יש סטייה במיקום. לפעמים מצליח לי לסדר את זה בעזרת export מתוכנת טראנסקאד, אבל לא תמיד. מישהו מכיר פתרון אחר?

משה12333

New member
כן. עזוב את המחשב וחזור להשתמש בעפרונות לסרטוט. הנה, קח לך

עפרון אחד מהאוסף שנמצא פה:

(אתה יכול לקחת גם יותר מעפרון אחד. יש מספיק).

אפרופו תכנון באמצעות מחשב

תכנון באמצעות מחשב מאפשר בחינת אין סוף חלופות ואז נוצרת הבעיה מי מהן לבחור. בתכנון הידני נהוג היה לתכנן 2 עד 3 חלופות ואז הבחירה בוצעה בקלי קלות. אין הדבר אומר שאני פוסל תכנון באמצעות מחשב, במיוחד כיום שהתוכנות משוכללות וניתן באמצעותו לבחון שילובן של שכבות שונות ותנוחות שונות.

ש מים

New member
אפרופו "עודף אפשרויות בחירה"

קראתי איזה מחקר שנעשה על התנהגות אנושית בנושא "בחירת אפשרויות":
נמצא כי אנשים מתיישבים מהר יותר בקרון רכבת עמוס מאשר בקרון ריק. המסקנה היא שאפשרויות בחירה מרובות מהוות דילמה גדולה, שגורמת להליך בחירה מתמשך. מכאן שעדיף להגביל את כמת האפשרויות העומדות לבחירה, או להיות מודע לטבע האנושי (כל אדם לעצמו...) ו"לחתוך" מהר!

amithi1

New member
מחקר שפורסם פעם בנושא

ברשת מרכולים החליטו לבצע קידום מכירות לסבון של חברה כלשהי.
במשך שבוע, שמו 8 סוגים של אותו הסבון ליד הקופות, המכירות עלו בX אחוזים.
לאחר מכן, שמו 3 סוגים של אותו סבון ליד הקופות, והמכירות עלו ב2X אחוזים.
אני לא בטוח לגבי האחוזים ואם מדובר בסבון, אבל הרעיון הוא שכשנותנים לבן אנוש בחירה מרובת אפשרויות, החשש מבחירה שגויה גורם לאנשים לקבל החלטה שלא להחליט. לעומת זאת בחירה בין 3 אפשרויות בלבד מורידה את החשש לבחירה שגויה, מה שמקצר את תהליך הבחירה.
כמדומני, זה מתוך אחד מספריו של דן אריאלי.

מודל הרכבת

בחירת מקום הישיבה תלוי בקרון עליו עלית
אם עליתה על קרון עמוס בו מקום ישיבה פנוי - תתפוס את הפנוי, שמא הרכבת עמוסה והסכוי לתפוס מקום פנוי בקרון אחר הוא קטן ביותר.
אם עליתה על קרון ריק - אתה יוצא מתוך הנחה שהרכבת ריקה וכל האפשרויות פתוחות.

ש מים

New member
פחות או יותר :)

הכוונה היא יותר למשהו שדומה למה שנכתב בפוסט על המרכול, עם "עודף אפשרויות בחירה".

למעלה