מאוכזב וכועס על הצבא

liran148

New member
מאוכזב וכועס על הצבא

לפני יותר משבעה חודשים הייתי בראיון למקרפ"ר ב'. התיק שלי שוכב בלשכת הגיוס כבר כמעט ארבעה חודשים. הגיעה שנה"ל האקדמית, והייתי חייב להרשם, שלא אפסיד שנה. אני לא יודע אם הצבא יגייס אותי, לכן נרשמתי, כדי שלא אצא קרח מכאן ומכאן. גם אחרי שלחצתי ואיימתי עליהם שאני ארשם לא עזר. הם רק אמרו לי להגיע ללשכת גיוס עם מכתב מרופאת המשפחה שלי. בקיצור, הם הבטיחו שיצרו איתי קשר לאחר חודש לכל היותר, והייתי שם לפני יותר מחודש. הם התקשרו רק בשביל לעשות לי איזה ראיון טלפוני מטופש, במקום לגייס אותי. הם אמרו שימצאו לי שיבוץ, אבל איפה... הקיצר, אני ויתרתי ואני מיואש לגמרי. עצה אישית שלי מניסיון: שבו לצבא על הווריד עד שהוא יגייס אתכם. תאיימו עליו כמה שיותר, ולא להרפות. מילא למשתמטים עושים בלאגן, אבל למתנדבים?! בושה וחרפה!!!

hillator

New member
פרה פרה

דבר ראשון בוא נירגע מדובר על ארגון גדול וזה שהיחס שלהם לא תמיד במקום זה לא נובע מלעשות דווקא למישהו דבר שני אם אתה יכול לפרט היה איזשהו משהו בתיק הרפואי שיכול היה לעקב את ההתנדבות? ובסופו של דבר רופא תא מתנדבים אישר לך או שגם אין לך את אישורו?

liran148

New member
לא. ב"ה, אני אדם בריא לחלוטין

כשהייתי בגיל שהייתי צריך ללכת ללשכת גיוס, אבי עשה לי צרות בבית, ופשוט הוריד לי את החשק. הלכתי להתנדב, כי ממש לא הרגשתי טוב עם זה שאחרים משרתים ואני לא. אני עם מוטיבציה גבוהה ואפילו קרבי רציתי להיות, טוב, זה הם לא נותנים לי, כי אני אדם רגיש מאוד, ויכול להיות שאני אשתגע אם אראה מראות קשים. זה לא מונע ממני לעשות צבא. הם פשוט מזלזלים. הם שמים על אלפי מתנדבים רק פקידה אחת. לוחצים עליהם, והם מזמינים אותך ללשכת הגיוס, רק כדי לרצות אותך, שתחשוב שמשהו באמת זז. אבל בפועל, כלום לא זז. יש לי עוד בעייה, נרשמתי ללימודים גבוהים, ואני לא יכול לבטל את ההרשמה, מה שאומר שאני אהיה חייב ללמוד. התייעצתי עם קרוב משפחה ועם מכר שמתעסק עם בגרויות ועם הכוונה ללימודים גבוהים ויש לו עצות טובות לחיים בכלל, ושניהם אמרו לי שבסוף אני גם לא אתגייס וגם לא אלמד. בגלל זה החלטתי ללמוד, כי חבל על הזמן. רק אבהיר שממש לא היה צורך שהצבא ימרח אותי יותר משבעה חודשים. התיק שלי שוכב מהחמש עשרה במאי בלשכת הגיוס, ובקושי עשו איתו משהו. אוליי אפשר לדחות את הגיוס בשלוש שנים?

hillator

New member
ככה

שלחתי לך מספר לגבי משהו בפרטי חשוב שתבין לא אתה ולא אני ולא הקצינה שיושבת בתא מתנדבים אחראים על כוח העבודה וכמות הפקידות ששולחים לשם. אנחנו יכולים רק לנסות ולראות איך אפשר לעזור לצערי הרב יחס כזה לאנשים זה נפוץ במדינה שלנו.. רק אני ישבתי אתמול 5 שעות על הטלפון מול תל השומר בברכה

liran148

New member
המספר ששלחת לי לפרטי

לא נשלח. אני לא חושב שכדאי שתשלחי, כי אני ממילא אהיה סטודנט בשנה"ל. אוליי המספר הזה יעזור לי כשאני אסיים את התואר. אני חושב להתנדב אחריו, כי אני לא יכול להסיר כבר את ההרשמה שלי. איימתי עליהם שאני ארשם, אבל אני רואה שזה לא כ"כ עוזר. אוליי אפשר לדחות את תקופת ההתנדבות בשלוש שנים?

hillator

New member
עניתי לך בבוקר

ולא ניתן להתנדב אחרי גיל 21. איפה אתה הולך ללמוד? חשבת על האופציה של שירות לאומי?

liran148

New member
אני הולך

ללמוד במכללה האקדמית ת"א יפו. נרשמתי, כי לא ידעתי מתי יגייסו אותי ואם בכלל. הם אומרים שהם צריכים למצוא לי שיבוץ. זו פשוט חוצפה מה שהולך שם. המראיין משקר לי בפנים שהוא לא יודע למה לא נותנים לי קרבי. אז שאלתי אותו כל מיני שאלות שחשפו אותו. אלו היו שאלות שהוא התחמק מהן, אך אחרי התעקשות שלי, לא הייתה לו ברירה, אלא לענות לי עליהן. אחרי הכל, הוא חייב לדבר איתי ואין לו אפשרות להתחמק. אגב, תקופת ההתנדבות שלי בצבא הייתה אמורה להיות שנה, כך שמה שאת אומרת בקשר להתנדבות עד גיל 21 הוא הגיוני. אני קרוב לגיל 21. מה זה שירות לאומי? שמעתי על זה בעבר. את יכולה בבקשה למסור לי פרטים נוספים על כך? תודה מראש:)

hillator

New member
תשובות

1. אני מבקשת לכתוב פה בצורה יפה משפטים כגון "משקרים לי בעיינים" לא מקובלים, אותו מראיין תאמין לי אין לו שום דבר נגדך והוא כולה ילד תמים בן 19. 2. לא נותנים לך קרבי כי הבעיה שאתה סובל ממנה מצריכה אוכל מיוחד שצה"ל לא יכול לספק בטח שלא בבסיס קרבי בתנאים של שטח. תאורטית בעולם המושלם היו מסוגלים לספק את זה וההיית יכול להיות גם טייס קרב, אבל צה"ל לא בשבילך ישנה דברים. 3. שירות לאומי זה לעבוד בבתי חולים או כל מיני מוסדות כאלו וזה נחשב כמו שירות צבאי תחפש על זה בפורומים בתפוז יש שלל עמותות שמתעסקות עם זה. אני מצאתי את http://www.shel.org.il/?my_page=1 אבל יש עוד הרבה.

liran148

New member
אני חושב שאת טועה.

המשפט: "משקרים לי בעיניים" הוא בסדר גמור. זה לא שקיללתי או משהו כזה.

hillator

New member
אין על מה

קח רק בחשבון שבשירות לאומי בחלק מהמקרים זה פקידותי

liran148

New member
אוקיי, תודה:)

רק שכחתי לציין שהמראיין שראיין אותי בטלפון, הוא לא כ"כ תמים. שאלתי אותו מה הבעייה שלי, והוא אמר שהוא לא יודע. אז שאלתי אותו איך הוא יודע את הפרטים שלי. בסוף הוא נאלץ להגיד לי. נו באמת, זה נקרא תמים? הוא לא אמר לי את האמת מלכתחילה. וחוץ מזה, איך הוא לא יודע?! הרי הוא ליד התיק שלי.

hillator

New member
הוא באמת לא יודע

מה שנקרא חיסיון רפואי, הם רק רואים מספרי סעיפים ופטורים המידע הרפואי זמין רק לרופא כל מערכת הרפואה יושבת על שרת אחר לגמרי

אייני

New member
אני חייב רק להוסיף

שלמרות שאי אפשר להתנדב אחרי גיל 21, אם אתה הולך ללמוד תואר שהוא במקצוע שחשוב לצבא - אז יש סיכוי שיגייסו אותך בכל זאת. (מקצוע שחשוב לצבא - כמו מדעי המחשב, ערבית, מזרחנות, וכד'. קח בחשבון - זה *סיכוי*. לא בהכרח יגייסו!)

למעלה