מאוכזב קשות מהיוגה

namaskar

New member
מאוכזב קשות מהיוגה

אני מתרגל יוגה מזה כשלוש שנים בערך, בשנה הראשונה תירגלתי עם מורה ומאז אני מתרגל עצמאית. קראתי על כל הסגולות של היוגה, עזרה לגוף, חיזוק הגוף, שיפור הנשימה וכמובן בל נשכח את הפן המנטלי/רוחני היום אני נמצא במצב ממש מתסכל, אני סובל מכאבי גב, ובירכיים כמעט באופן תמידי. וזאת למרות ששינתי את אופן התרגול והאסנות בכל זאת אין שיפור בחודשיים האחרונים התחלתי לשחות ולמרבה הפלא אני מרגיש הקלה בכאבי הגב. אני מוכרח לציין שאני די מאוכזב, זה בטח לא אומר שאני אפסיק לתרגל אלא בטח אצטרף שוב לשיעור אבל בכל זאת....תנוחות עמידה עם כל הכבוד למורה הן תנוחות די בסיסיות.

lilalila

New member
נמסקר יקר

אני למדתי יוגה לפני 13, אחר כך הפסקתי למס' שנים לתרגל כי הרגשתי שהיוגה לא תורמת למצבי הגופני........ בשנתיים האחרונות חזרתי לתרגל לבד וגם קצת בשיעורים, ואני מרגישה שהיוגה מאד מטיבה עימי והיא חלק משגרת יומי. קשה להסביר, אבל כנראה יש זמן ומקום מתאימים לכל דבר....יכול להיות שהיוגה לא מתחברת כרגע למצבך הגופני או הרוחני, ובמקרה כזה אפשר לשחרר אותה בינתיים........ייתכן שהיא תשוב בדלת האחורית יום אחד, אבל אין טעם להתעקש. עסוק בפעילות שמיטיבה עמך עכשיו.........גם זה סוג של יוגה במובן הרחב של המילה.

namaskar

New member
את כל כך צודקת מצד אחד

אבל מצד שני, אני מרגיש שאני מפספס את היתרונות שיש ליוגה, בשום ענף ספורט אחר לא מדברים על כך הרבה יתרונות ואני הייתי רוצה להנות מכל אחת מהן... כרגע זה נמצא אצלי על אש נמוכה...

יוגי בר

New member
יוגה זה לא ספורט נהפוך הוא

היי נמאסקר יוגה זה ההיפך הגמור מספורט. התייחסות ליוגה כספורט יכולים להביא למתרגל רק נזקים חמורים. קרא את המאמר הבא- סוד התרגול היוגי- ונראה איך יפול לך האסימון. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה