מאורעות ב100 השנים האחרונות

konda

New member
מאורעות ב100 השנים האחרונות

בשאלון שקיבלתי לא מזמן, התבקשתי להציג את שלושת המאורעות החשובים ביותר בהיסטוריה, במאה השנים האחרונות. באופן די מהיר עניתי: א.) עליית הנאצים ב.) הקמת התנועה לזכויות האזרח בארה"ב ג.) יציאת צרפת מאלג'יר וכתבתי את זה בתור סוף סמלי לקולוניאליזם הישן. הייתי שמח לשמוע מהם בעיניכם שלושת המאורעות.

TaL53

New member
כמה אפשרויות

מלחמת העולם הראשונה המהפכה הרוסית נפילת ברה"מ כסמל לנפילת האימפריאליזם הישן הייתי דווקא מציין את מהטמה גנדי.

ihtiyar

New member
כיוון אחר:

הייתי בוחר באירועים ששינו כליל את החשיבה האנושית. לא יודע אם היתה משמעות כלשהי לתושבי פרו, קניה או יפן למאורעות כמו יציאת צרפת מאלג'יר או יציאת הבריטים מהודו. הייתי בוחר בציוני דרך כמו: # ביקוע האטום (ההשלכות המדעיות, תחנות הכח וכמובן: הפצצה) # קבלת הפסיכולוגיה/פסיכואנליזה - שינוי מוחלט בחשיבה האנושית האישית והחברתית (איבחון וריפוי בעיות נפשיות, שיטות שיווק, חינוך, פסיכופרמקולוגיה וכו') # המהפכה הפמיניסטית - עדיין בראשיתה, אבל במערב השינוי כבר גדול, והתהליך חודר אט אט גם לחברות מסורתיות (שינויים במבנה המשפחתי והחברתי, מהפכה כלכלית וכד') # התקשורת האלקטרונית: הרדיו, הטלביזיה והאינטרנט לדעתי השינויים שהזכרתי ודומיהם, משמעותיים לכלל המין האנושי של מאה השנים האחרונות יותר מנפילת בריה"מ, הקמת מדינת ישראל או מלחמת ויטנאם, או אפילו את פרשיית מוניקה לוינסקי

קוכולין

New member
לדעתי

מלחמת העולם הראשונה מלחמת העולם השנייה, השואה והטלת פצצת האטום על יפן (כניסה לעידן הגרעיני) נפילת ברית המועצות

טשאפק

New member
בתחום האיזמים

עלו ונפלו הפאשיזם והקומוניזם, והסתיים הקולוניאליזם.

שינובי5

New member
הבעייה נעוצה בתחום כמובן

בתחום בו נבחר, שהרי בכל תחום יש תגליות או פיתוחים שחוללו מהפכה שלמה עלינו ועל הכרתינו ועל תפישת המציאות שלנו. הפוליטי: מלחמות העולם ( על כל הזוועות שלהן ) והענקת העצמאות להודו שבעצם התוותה את תהליך חיסול האימפריות. בתחום המדעי: התעופה -הטיסה של האחים רייט ב- 1903 , כל נושא האטום, הפיצוח הקטליטי - מה שאיפשר את הפיכתנו לאדם "הפחמימן". בתחום הרפואי: הפניצילין, הבנת/גילוי ה-ד.נ.א, הרנטגן. או: הנדסה גנטית, השתלות איברים, כימותרפיה. אני מניח שניתן גם לשנות את הנושאים. תקשורת: תקשות תאית, הבנת ויכולת הניצול של הכבלים להעברת פרוטוקלי תקשורת שונים, לווינות, וכמובן מהפכת המחשוב. סביר כי ניתן לקחת כל תחום ולהראות כי גם בו יש 3 תגליות שחוללו מהפכה בחיינו.

תמיר1991

New member
3 המאורעות החשובים, לדעתי, של המאה

ה- 20: 1. 1945: נצחון בעלות הברית ונפילת הנאציזם. בשונה ממך, אני לא חושב שהעלייה של הנאצים היא המשמעותית - המאורע החשוב הוא מיגורו. 2. 1989-1991 [הדגש הוא על 1989]: קריסת הגוש המזרחי ונפילת מסך הברזל. הפוקוס כמובן על קריסת בריה"מ ואז על נפילת חומת ברלין. 3. 1914: פרוץ מלחמת העולם הראשונה. כאן הדגש הוא אינו על סיומה של המלחמה, אלא דווקא על תחילתה - מהסיבה הפשוטה שלדידי, מלחמה זו לא הסתיימה, "רוחנית", עד 1945---> אלמלא סיומה, כביכול, המשפיל, בחוזי ורסאי של 1918, פשוט לא היה מתפתח מצב העניינים שהוליד את מלה"ע 2 בעקבות השפלת הגרמנים והטלת האשמה של מלה"ע 1 עליהם, שלא בצדק. כמובן שהכל סובייקטיבי, וכל אחד יכול להציג מאורע אחר - והכל לגיטימי. תמיר.

למעלה