מאושרת להתנדבות, ורוצה להיות חובשת...

SHIR8881

New member
מאושרת להתנדבות, ורוצה להיות חובשת...

אז ככה, קוראים לי שיר אני בת 18 וחצי וכמובן מתנדבת. הפטורים שקיבלתי הם - פטור משמירות, מנשק, שיבוץ עד שעה מבי"ח. אני כבר מאושרת להתנדבות בתנאים הנ"ל, ויצרו איתי קשר עם מדור מתנדבים בתל השומר , לפני שבוע, ושאלו אותי איזה תפקיד ואיפה ארצה לשרת (יחידה). אמרתי להם חובשת (לא קרבית כמובן) ובחיל האוויר או חי"ר. הם אמרו שהם ישלחו לי זימונים לתפקיד , וליום המא"ה. 2 שאלות - - למה אני צריכה לעשות יום המא"ה (לא עשיתי ) - האם התפקיד דורש מיונים ?

SHIR8881

New member
מישהו יכול לענות לי? אשמח לתשובות

noboya

New member
ברוכה הבאה!

ברוכה הבאה לפורום!
לתפקיד חובשת צריך לעבור יום מא"ה ואת כל המיונים שהחיילים הרגילים עושים. התפקיד הזה כולל הכשרה ארוכה ויקרה יחסית ולכן לא יתנו אותו למי שלא מתאים ויבדקו לפני שמכניסים.
ובכלל לכל תפקיד שיש מיונים משלו יש את אותו תהליך למתנדבים. לאלו שאין הכשרה יש לפעמים תהליך מקוצר למתנדבים אבל זה לא ממש נפוץ.
&nbsp
מקווה שעזרתי...

SHIR8881

New member
תודה על התשובה... ועוד שאלה :)

אני לא רוצה לדלג על שום הכשרה חחחח ואחרי שאני אעשה יום המא"ה ... מה זה נותן ? כאילו זה יכול גם להכשיל אותי מקבלת התפקיד הנ"ל <? וכמה זמן לוקח נגיד לבדוק את תוצאות יום המא"ה ? כי הגיוס הרלוונטי שנאמר לי הוא 2.4.15 ואני בספק אם אני אספיק....

נ ו ע ה 12

New member
יום המא"ה זה עוד שלב בדרך למיון,

לכן לגיטימי לחלוטין שאחריו יתרשמו שמישהו לא מתאים לתפקיד... כמו שגם ההפך יכול לקראות כמובן. לא עברתי יום כזה ולכן אני לא ממש יודעת להגיד לך לגבי זמנים

noboya

New member
כנ"ל+

יום המא"ה הוא יום שנועד לבדוק לאיזה תפקידים את מתאימה. הוא יכול מצד אחד לתת לך עוד אפשרויות שלא חשבת עליהן ומצד שני גם עלול לפסול אותך לאפשרויות שרצית.
אבל בכל מקרה, יום המא"ה הוא חלק חשוב מהתהליך ורוב האנשים עושים אותו.
כמו נועה גם אני לא עשיתי אותו ולכן אני לא ממש יכול לעזור לך בשאלות ספציפיות אבל אני אשמח לנסות...

SHIR8881

New member
תודה! ושאלה נוספת חח

אבל אם אני מתנדבת אין לי איזה זכות לבחירת התקפיד? כאילו לא ישבצו אותי בתפקיד שאני לא רוצה נכון? ואם אני לא מקבלת אפשרות להיות חובשת אז אני יכולה לבחור תפקיד אחר שלא צריך בכלל מיונים או שזה פוסל?

נ ו ע ה 12

New member
את יכולה לבקש כל תפקיד שאת רוצה

השיבוץ בסופו של דבר נקבע ע"פ כמה קריטריונים, ביניהם הרצון שלך, התרשמות היחידה הקולטת, צרכי הצבא וכמובן המגבלות שלך ע"פ הפטורים.

SHIR8881

New member
הפטורים שלי הם

פטור משמירות, פטור מנשק, שיבוץ של עד שעה מבי"ח וכמובן טירונות מתנדבים
מה זה אומר לגבי בחירת תפקיד , יכולה להיות לי בעיה ?

noboya

New member
שעה מבי"ח

חוץ מהפטור של השעה מבי"ח קיבלת את הפטורים שכל המתנדבים מקבלים.
כמובן שלא תוכלי לשרת בתפקיד שדורש שימוש בנשק, כמו מאבטחת מתקנים או לוחמת מכל סוג שהוא.
לגבי המרחק מבי"ח- יש מעט מאוד בסיסים שנמצאים כל כך רחוק מבי"ח, עיקר ההגבלה שבפטור הזה הוא יציאה לשטח (לא תוכלי להיות חובשת קרבית או חובשת ימית שיוצאת להפלגות.
לגבי בחירת התפקיד - כמו שאמרה נועה, את יכולה לבקש להתמיין לכל תפקיד ואם תתקבלי את די ישר מקבלת אותו. אם לא תתקבלי אז זה שאת מתנדבת לא יגרום להם לקבל אותך בכל זאת.

SHIR8881

New member
תודה ו..

אתם מכירים מתנדבים שהצליחו להיות חובשים (כלליים)? , ועם זה עוזר קבא 52 דפר 60 :)

למעלה