מאז שבעצם גיליתי

מאז שבעצם גיליתי

את המקום הזה, נשמכת אליו שוב ושוב, אני חושבת שזה בעיקר השם שלו "להתחיל מחדש" שעשה לי לרצות ולשוב אליו. מה ששמות עושים לנו. ואפנה זאת גם לתשומת ליבם של המתרגמים, שמלבישים כותרות כל כך רחוקות מהטייטל המקורי של הסופר. לפעמים אני אפילו נבוכה כשקוראת ספר בשפה המקורית שלו. אבל זה לדיון אחר,נדמה לי. יש בי קפאון כללי כזה ויש כמה מקומות שמפשירים בי. צירוף המילים הזה "להתחיל" ו"מחדש" זה איזה סוג של הפשרה ויש בי מן שמחה כזו לקרוא אותן כתובות. ככה מדשדשת במקום, כבר מזמן לא מרגישה כמה אני שווה באמת, התארים,הראשון והשני וההשתלמות לקראת הדוקטורט,הם כולם היום פיסות נייר ותיעוד פאתטי לימים שהאמנתי שהם באמת ישמשו אותי. לילדה בת השתים עשרה,שרק אתמול סיימה את לימודי משאבי האנוש שלה, והיום היא החומה שלי,פרדוקסלית עומדת בצורה וחתומה על אף גילה הצעיר וחזותה השברירית,היא החומה שלי שמפרידה בין המצב המשתק והקפוא, בו אני נמצאת חודשים ארוכים, לבין האפשרות להתחיל להפשיר קצת. אותה מעניין יותר לדעת איך אני מתמודדת במצבי לחץ.כי ככה כתוב בספר. גם אני הייתי ככה לפני עשור ומשהו שנים? הלכתי לפי הספר? בחיי, בא לי לבקש סליחה מכל מי שביחסי העבודה שלי איתו או איתה נהגתי ככה לפי הספר.היא מדברת באיזו שהיא מונוטניות ואני מוכנה כבר להשבע שיש לה דף עם שאלות מוכנות ,ככה כמו במבחן אמריקאי, ואם לא אענה את ה"א'", "ב'" או "ג'" שרשומים אצלה אני אכשל. אני אפילו לא בטוחה שהיא קוראת את הרווחים שלי. הרווחים שבין המילים שלי. בא לי להגיד פתאום "החייזרים הגיעו",רק כדי לראות אם היא גם תעמיד אותי בפינה. וטוב שהמחשבה מעלה בי צחקוק, כי לרוב אני יוצאת עם דמעות של תסכול וחוסר אונים. גם אני רוצה להיות עם כל הבטחון הזה שכנראה היה בי גם כן, יום לאחר שנפלטתי מהפקולטה והאמנתי שזה שווה משהו. טוב, האמנתי גם שלא אזדקן.ולא שלא בא לי להזדקן,רק שהייתי רוצה שזה יקרה עם מישהו שאתגעגע אליו גם כשנרקוד בשיער מאפיר ביחד במטבח אחרי ששטפנו כלים. יש לי מערכת יחסים מסובכת עם האבטלה שלי. אני כבר לא כזו חכמה,ככה זה מרגיש לי, ואפילו לא הכי צעירה. אני אפילו גרושה. בפאב זה סטטוס מגרה משהו לפעמים. בלשכתה של הצעירה שמראיינת אותי זה לא. בא לי לראיין אותה גם. לשאול אותה מה היא יודעת עלי באמת. מה היא יודעת על ניהול בארגון של מאה עובדים ואם זה מצבי לחץ עבורה. אם היא תבקש ממני לצייר לה אדם בסביבת עבודה אני אקום ואלך,כך אני חושבת לי בתוכי,בזמן שעונה בעייפות,ורהיטות,פרי תרגול ארוך, לשאלותיה המשמימות לא פחות.בא לי לבכות. בא לי לנער אותה. אולי אשאל אותה מה מחייך אותה. זה לא יתרום הרבה לראיון, אבל לי תהיה נחת. אני אוהבת לדעת אנשים.אבל היא לא אנשים. היא החומה הזו שיש לה ספר שיקבע אם אוכל לקבל כלים שיפשירו אותי מהקפאון הזה בו אני שרויה כבר חודשים ארוכים. אני מתעמקת בשאלה שלה שמפתיעה אפילו אותי: "מה את מחפשת"? היא לא יודעת, אבל למילים יש משמעות עצומה עבורי. אני לא מקלה בהן ראש. אני כמעט ועונה לה שאני לא באמת יודעת מה אני מחפשת. את הזהות שלי שנלקחה ממני כשהחברה נסגרה ואחר כך כשהוא הלך ממני או אני ממנו או מה זה משנה, או כשאבא שלי מת, בלי להכין אותי לאפשרות הזו בכלל? מה אני באמת מחפשת?ואיך זה שבבטחון החצוף שלי, זה שהיה מעוגן ברכב מנהלים, וטיסות במחלקה הראשונה,לא ממש בניתי לי בטחונות אחרים? איך זה שהעוגן הזה שלי התחיל,ואף הסתיים, במה שביהירות שכזו, מתחסדת אפילו, הצהרתי כי הוא שולי בחיי-הכסף? ואיך זה שכשאין לי אותו אני מפסיקה להרגיש, מפסיקה לחשוב, רק קופאת כשהאימה הזו זוחלת ומשתקת אותי כל כך? ואיך זה שאני כל כך מתביישת למכור את האוטו שלי,אם הכל זה סטטוס שממילא הוא שולי בעיני? כמעט ושיקרתי גם למטפלת שלי כשהודעתי על הפסקת הפגישות איתה. התלבטתי בין העמדת פנים צוהלת של "הכל בסדר" איתי, לבין נסיעה לעיר מרוחקת.התהליך איתה סיפק לי,למזלי,מספיק כלים כדי להגיד את האמת. הכואבת. שאין לי כסף להמשך הטיפול. והאמת הכואבת שנאמרת היום בפעם הראשונה,ובקול רם, היא כי אני מובטלת.שנה וחודשיים אני מובטלת. והאמירה הזו מקפיאה כל כלי דם בי.

נגוהות

New member
שבה../images/Emo141.gif

שבה יקרה, פעם חשבנו שתואר ראשון ושני יעלו אותנו על דרך המלך, ההצלחה מובטחת, הבטחון, העורף הרחב באותן פיסות נייר שהיום כמעט ולא שוות דבר. מכירה מקרוב את אותן נערות מראיינות, חורצות גורלות, ואת יושבת מולן, מצפה לגזר הדין. השחיקה הזאת, יחסם של המעבידים,העולם הקשה הזה של האבטלה. התקווה לתשובה חיובית, ה"אין תשובה" או "את לא מתאימה"... כשאין כסף החרדה נוגסת בכל חלקה טובה, זוחלת כמו מפלצת, מחכה בצד, מאיימת. רוצה בשבילך שיגיעו ימים מוארים,שתמצאי עבודה טובה. האם ניסית בקורות החיים שלך להוריד משהו, אולי את התואר השני, כדי שלא יסרבו לך בשל "כישורי יתר"?

פרדוכס.

פעם, בצעירותי, נהגתי במערכות יחסים לא להביא אותי כולי. כאילו להקטין אותי במעט, לא להראות את האשה החזקה והעצמאית שבי. אין לי גם הסבר למה עשיתי את זה. אני רק יודעת שיום אחד החלטתי לקחת אחריות על עצמי ועל מי, שחשבתי אז, שאני, ולהביא אותי. את כל המכלול שלי. גם זה החזק והמאיים משהו. וזה היה במערכות יחסים עם גברים.וגם עם חברות. והיום,שנים אחרי, זה קורה שוב. רק בהפוך. אני כל כך רוצה להביא אותי כולי, כל המכלול המקצועי, הנסיון שרכשתי ולא זה שבא מהספרים. הגיל, הבשלות.בתמימות,שלא תואמת את המציאות האכזרית והמפחידה הזו, אני מנסה להראות את כולי.אבל זה לא עובד ככה. אז מורידה את התואר השני וגם משנה את הכותרות של המקצוע. שלא יפחידו. שלא יאיימו.ומרגישה לא נוח עם זה כי אני משתתפת באיזה שהוא משחק כזה, שמעגלים בו פינות ומשחקים תפקיד, עוד לפני קבלת התפקיד עצמו.אבל כן. אני עושה את זה.כי אין לי ברירה. ואני שונאת את האין ברירה הזה.ואני יותר שונאת שהאי ברירה משפיע על כל התחומים בחיים שלי. ושבגלל האי ברירה הזה אני גם לא מצליחה ללכת ממנו.או לצייר.או לקרוא ספרים. מרגיש לי כמו שורה של דומינו כזו, שטסה במהירות וכל קובייה מפילה את אחותה,והקובייה האחרונה שנופלת,כשכל הקוביות טסות וקורסות בזו אחר זו ונופלות כולן עליה,היא אני.

נגוהות

New member
../images/Emo39.gifמציאות

אותה אישה עצמאית וחזקה, היא את, רק שהזמנים השתנו ובמציאות של ה"אין עבודה" היום צריכים לנהוג אחרת. לומדים לעגל פינות, "לשכוח" מיומנויות, להסתיר ידע, להעלים מידע, זה המצב הנורא ומה שקורה כאן ועכשיו. אני זוכרת שפעם תואר ראשון היה "נחשב", אפשר היה להתקבל כמעט לכל מקום עם פיסת הנייר הזו, והיום - קשרים ועוד קשרים, קרבה לצלחת, להכיר את האנשים הנכונים, להכנס דרך הדלת האחורית, לעבור מעל עשרות מרואיינים, כי זה עולם של מחפשים... מרגישה את הכוח שלך ואת האומץ ואת ה"לא מוותרת" שבתוכך. תני לה לגדול, כי אין ברירה אחרת.

hrabba

New member
שבה

את מכירה את זה שאת מאד רוצה לענות? ואין לך איך? ויותר חשוב אין לך מה לכתוב? מה אומר לך? שהייתי בסרט הזה שנה שלמה? כן גם אני בעלת תואר ראשון ושני, גם אני כמעט מסיימת את השלישי וגם אני הייתי בטוחה שזה מה שימנע ממני להיות מובטלת לכל חיי, והנה הייתי, והדגש הוא על הייתי שנה שלמה ( שמת לב לזמן העבר) התפשרתי על הרבה דברים ובעיקר על הכבוד ומצאתי עבודה. אז הנה, אולי אני ההוכחה שזה אפשרי. וכן,זה אפשרי, לא למצוא אתת עבודת חייך, אבל משהוא שיהיה כדי לקום למענו בבוקר. עצות פרקטיות - אין לי, אם תרצי אוכל לשלוח לך רשימה ענקית של לינקים שהשתמשתי בהם. וכן, הורדתי את התואר השני ולפעמים גם את התואר הראשון מקורות החיים שלי, אבל זה לא משנה. לפעמים חשבתי שלא קראתי את קורות החיים שלי, זה לא עניין אף אחד.. הרבה פעמים האשמתי את עצמי אבל זה לא אנחנו, זה המצב זה השוק, כל הדברים הטרויאלים שנאמרים ולמי שלא נמצא שםם לא אומרים כלום ואותנו לא מנחמים הלוואי והייתי יכולה להצי יותר מאשר חיבוק ובנתיים קבלת אחד ענקקקקק שבת שלום לך

על גאווה ואגו.

יש משהו שטוב בה באבטלה הזו. היא הכלי שלי להפרד מהאגו. להתפייס איתו, לחיות איתו בשלום. יש בה באבטלה איזה שהוא מקום שעוזר לי להיות יותר ברורה לעצמי: מה חשוב לי באמת באמת באמת ומה אני רוצה שיהיה לי ואיך. ושכסף זה כן חשוב. ושכסף זה שולי רק כשיש לי אותו. כשהתגרשתי לקח לי שנה שלמה ללמוד ולהגיד לעצמי "את גרושה".וכשלמדתי להגיד,הפכתי להיות באמת כזו. באמת. והיום, יום לאחר האמירה הזו שלי: "את מובטלת", יש כאן המשך של תהליך של פיוס וקבלה.אני מכירה במצב ומודעת לו. לא, אני לא בין עבודות ואני גם לא ב"פסק זמן". זה לא נכון. אני מחפשת עבודה. נואשות. תודה לך. לינקים יתקבלו בברכה. לא, בעצם לא "יתקבלו"- תהליך שלומד גם לבקש אותם: אני מבקשת ממך לשלוח לי אותם.

ש פ ר ד

New member
קראתי

מילותייך.אז מי מפחד מאבטלה?מירידת הגרף הסטטוציוני האישי?נסיעה באוטובוס ראיון עבודה פירוק נישואין. מי? וולקאם טו דה קלאב...אה.כדרך אגב במועדון הזה של נוסעי המחלקה הראשונה שעברו ל"טוק טוק" מרגישים בנוח עם העבר ה"מהולל" ומורידים זקטים בהווה. ושרוולים. שפרד

התמקדות

"ואיך זה שבבטחון החצוף שלי...לא ממש בניתי לי בטחונות אחרים?" את מרשה לי להתמקד במשפט הזה? המלחמה היומיומית שלי בצורך להרגיש בטחון יצאה אל אויר העולם שלי בו ביום בו גם אני נתקלתי בחסר שלו. לפני כן הוא שכן לו אי שם במעמקים והוביל אותי מסומאת למחוזות רבים מבלי שראיתיו מעולם ישר ונקי אל מול עיני. מאז אני עסוקה בללמוד איך הבטחון שלי הוא לא חומת בטון חיצונית (מכל סוג שהוא), הוא אמור להיות שלי. מערכת מורכבת, שתאפשר מהאחד לחוש שיש שם בפנים משהו חזק ויציב לסמוך עליו ומהאידך שתאפשר לנוע, להתגמש, לחיות. אין לי מושג באיזה מקום בדיוק אני בדרך, רחוקה עדיין מהסוף, רק יודעת לומר לך שההתחלה החדשה הזו , גורמת לי לחשוב שאולי בגיל 120 אוכל לומר- הצלחתי להגיע אל "כשאהיה גדולה". אז קחי לך את המקום ההוא שיושב לך בפנים, תאירי אותו קצת, תזכירי לעצמך את כל הדברים שהם שלך, את היכולות, את ההוכחות, את הרגעים שבהם ידעת בדיוק כמה ערך עוטף אותך, ותשאפי, עמוק לריאות. הבטחונות האחרים (החדשים) יהיו כפועל יוצא. חיבוק גדול.

למעלה