מאחורי הקלעים של הבלוג

Tali1912

New member
מאחורי הקלעים של הבלוג

ביום שבת נכנסתי לשער הראשי של הבלוגיה, והקוביה שם של המומלצים הקבועים בלטה לי מתמיד, הבלוג של שרית פרקול ומה שנכתב שם בתקציר. נכנסתי,קראתי את התוכן של הרשומה, בהתחלה לא הבנתי מה מי מו על מי מדובר, מי הבלוגיסטית הזאת, אבל דבר אחד כן הבנתי בוצע שם לינץ' של כמה שמכירים אישית או וירטואלית, בטח גם אותה בלוגיסטית קראה, השורה התחתונה הגיעה הבוקר, הבחורה התאבדה. בחורה שאני לא מכירה פעם ראשונה שמעתי על בלוג שלה, כנראה היו לה בעיות וכמה חכמי חלם ניצלו את מצבה כדי להגיד לאומה שהיא קצת מסובבת על כל הראש. הבחורה הזאת נשמעה לי נחרצת ועמדה במילים שלה על מה שקרה לה,קראתי מה שהיא כתבה בבלוג שלה, היא נשמעה לי אמינה, היא נשמעה כאילו אין לה מה להפסיד, שכל העולם ידע מה עוללו לה ואז בחרה לגמור את החיים שלה. בישראבלוף מחקו לה את הבלוג שלה מעניין למה, עוד סיבה מוצדקת להעביר את הבלוגים לתפוז, מישהי איבדה חיים בגלל בלוג וזה חמור מאוד.

ע ל ו מ ה

New member
גם אני שמעתי על זה היום

הנה כמה קישורים שמצאתי בינתיים: אחת הרשומות האחרונות, מהמטמון של גוגל. מסופר על המחאה הנוכחית, אבל מצטייר גם סיפור חיים נורא בלי קשר לבלוג: http://66.102.9.104/search?q=cache:E_n6Xe824P0J:rapunzel.org.il/%3Fp%3D3+%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%96%D7%9C+site:rapunzel.org.il&hl=en&ct=clnk&cd=1 רשומה שמישהו כתב עליה: http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=97762&blogcode=4193836 ותגובה לרשומה הנ"ל, ששופכת קצת אור נוסף: קוףשמן , 06:32 18/6/2006: אהלן אמיתי תגובה די דומה לשלך על המקרה הנורא הזה שמעתי אתמול מסנדי. רציתי להגיד לך את מה שאמרתי לה: התאבדות היא תמיד אירוע טראגי, ובאופן טבעי היא מציפה את הסובבים ברגשות חזקים. אשמה היא לעתים קרובות אחד מאותם רגשות, וזה בסדר. אבל צריך לזכור שרפונזל היתה אשה חולה, שמצבי הרוח הקיצוניים שלה נבעו משיבוש קשה בתפקוד התקין של המוח. אצל אדם כזה זה כמעט בכלל לא משנה מה תעשה או לא תעשה, תגיד או לא תגיד. התגובות והמחשבות שלו נובעות מתוך עצמו, מתוך הלופים האינסופיים שהמוח מייצר. הדרך הנכונה (והיחידה) באמת לעזור לבנאדם במצב הזה היא באמצעות טיפול מקצועי טוב- תרופות, שיחות, תמיכה והשגחה,ואני שוב מדגיש- של אנשי מקצוע, לא חברים וקרובים. וגם אז, כמו בכל תחום אחר של רפואה, לא תמיד מצליחים להציל את כולם. ה"פתרון" שרפונזל בחרה לתלאותיה, עבר לחלק גדול מאיתנו בראש לפחות פעם או פעמיים, אבל בעוד לרובנו באמת מספיק איזה חיבוק חזק בזמן הנכון מהאדם הנכון, יש אנשים שצריכים הרבה, הרבה יותר מזה כדי להמשיך להתקיים קיום נסבל. קהילה תומכת זה מצוין, אבל לא לכולם זה מספיק.

Tali1912

New member
אמממ...

אני לא יודעת מה להגיד, מדובר פה במוות, לא ברור לי מה חשבה כמה דקות לפני שנפלה ההחלטה ועוד הבנתי שיש לה ילדים. אבל נגיד שיש דברים בגו... נגיד הטרידו אותה מינית והיא התלוננה, איפה המשטרה למה היא לא עימתה אותה עם אלה שהיא מאשימה. בכל זאת היא ממש היתה נחושה להוציא את האמת לאור, מחקו לה סגרו לה, והיא המשיכה בשלה פתחה עוד בלוג במקום אחר, איימו עליה ועל חיי הילדים שלה והיא בשלה המשיכה, יש כזאת קלישאה כאילו הנטיה להאמין לחולי נפש וחוסים היא...
וגם כן האנשים שהשמיצו אותה,למה להביא אותה למצב של אובדן חיים. אהה גם לא ראיתי ידיעות בתקשורת הכתובה. גם משהו מעניין.

Seidman

New member
בהלם לשמוע שכך הסתיימו הדברים

שמעתי וקראתי ברפרוף דברים בנוגע לעניינה של אותה רפונזל, ובמהלך סיכום קצר של הדברים, הבנתי שמדובר כאן במישהי שמאוד מעורערת בנפשה, ותהליך קבלת ההחלטות אצלה לוקה בחסר. כל העניין סביב הבלוג נשמע לי מאוד תמוה, והיה לי ברור שיש כאן הרבה מעבר לסתם עניין של בלוג. צר לי לשמוע שכך היא ביקשה לסיים את חייה, אך לדעתי יש כאן הרבה דברים תמוהים בהתנהגותה. בכל מקרה, כל מוות מיותר של אדם הוא מוות שעם טיפול נכון, היה ניתן למנוע.

Tali1912

New member
../images/Emo128.gif

בישרא פתחו פינה לפוסטים על המקרה שלה כתוב שם בלוגרית מישרא
איך בלוגרית מישרא? הרי המנהל שם הוקיע אותה משם,סתמו לה ת'פה סגרו לה ת'בלוג שם, אחרי שהיא מתה זה הפך לנושא החם? אלללק רייטינג, למה הוא סגר לה ת'בלוג. מעניין גם שלאחר ההתאבדות הבלוג הזה שהגעתי אליו ביום שבת הופפפפפפפפפפפ גם נסגר. קצת הזוי הייתי אומרת.

פגעסוס

Well-known member
מה שאני יודע על הסיפור

רפונזל התלוננה בעבר נגד אביה בגין הטרדה מינית, אך הטענות שלה לא הוכחו בבית המשפט. לאחר מכן התלוננה נגד הפסיכולוג שלה (שהיה לו בלוג בישראבלוג) שגם הוא הטריד אותה מינית ותבעה לסגור לו את הבלוג. מאחר ויש לה הסטוריה של מחלות נפש ומאחר וההטרדות היו בעיקר מילוליות לא טיפלו בתלונה. היא פתחה בלוג בישראבלוג בו היא סיפרה את הסיפור שלה ובו היא כתבה את שמו המלא של הפסיכולוג ואף נתנה את כתובת הבלוג שלו. לאחר זמן מה הבלוג שלה נמחק ואז היא פתחה בלוג תחת דומיין נפרד (למיטב ידיעתי בעזרתו של חנן כהן) בו היא המשיכה וכתבה את האשמותיה. שלשום בערב כאשר נכנסתי לבלוג שלה ראיתי את ההודעה הבאה: שלום רפונזל, ביממה האחרונה אני מגן על הזכות שלך לכתוב דברים נוראים. מכיוון שלא יצרת איתי קשר כבר כמעט 24 שעות, אני לא בטוח שיש לי על מי להגן. אנא חזרי אלי בקרוב, באימייל או בטלפון. תודה, חנן מספר דק' לאחר מכן גם ההודעה הזאת לא היתה שם ומספר דקות לאחר שההודעה נעלמה, כתב חנן כהן בבלוג שלו שהיא התאבדה.

דם דם

New member
זה נורא פתטי

לדעתי לפחות מזה להקים סיירת באינטרנט שהם מה בדיוק יהיו בצורת וירוסים נו באמת זה ממש לא יעיל...היום כול אדם שני כותב שבא לו למות שהוא רוצה להתאבד האינטרנט הזה המקום האחרון בו אפשר לסמוך על אנשים חצי מהאנשים בצ'טים לבדם הם מזדהים תחת מין בדוי או גיל בדוי כנ"ל בפורומים או קומונות ששם אפשר למצוא לא מעט צרות טרולים ומטורללים למינהם וכלה בבלוגים אי אפשר לדעת מי כותב ברצינות או לא..וזה באמת לא שפוי יהיה לנסות ולעקוב אחרי מיליוני גולשים ברשת..גם מהארץ וגם מהעולם. חכמי חלם לדעתי

ayala26

New member
אני המומה מכל הסיפור

ומסכימה עם מה שנאמר בכתבה: בלוג משמש כלי להעצמת ה"אני" – והגולשים האחרים משחקים בתפקידי משנה. כשה"אני" חולה, הכותב עלול לשמוע רק את הקולות מתגברים ולברוא מציאות המתקיימת בראשו בלבד. אולי הסיפור היה נגמר אחרת אם היתה פונה לגורמים אחרים. אבל את זה לא נדע. מי שרוצה למות מתאבד וזהו אבל מי שמכריז שהוא הולך להתאבד מנסה לקרוא לעזרה - ולא באמת רוצה למות, הוא רוצה שיצילו אותו. בלוג זה כנראה לא המקום המתאים לקרוא לעזרה.. סיפור מוזר ועצוב. לא קראתי מעולם פוסט שלה.

דם דם

New member
טוענים שהיית טרולית

ושמעתי גם מקרים שכול העניין הזה שלה כבר מוטל בספק אני אחכה כבר לחדשות בטלוויזיה לראות אם אכן מישהי התאבדה או שלא...כי ממה שהבנתי היא הייתה מעורערת בנפשה ולא פעם הטיחה בכול מיני אנשים טענות נוראיות. כמו שאמרתי בשרשור אחר, אי אפשר לדעת מי עומד מאחורי המסך והכינוי, יכול להיות גם אדם חולה נפש או בעל פיצול אישיות או השד יודע מה שיכול סתם להציק ולהטיח דברים באנשים בכול מקרה אם אכן התאבדה צר לי על זה...ואם אכן פגעו בה כמו שנאמר האנשים היו צריכים לתת דין ואכן משהו מסריח כמו שפגעסוס אמר

Tali1912

New member
טרולית

זאת המצאה של האינטרנט,זה מושג שאני לא אוהבת לשמוע את המילה הזאת. כי כמו שאמרת "טוענים שהיא טרולית" באים לך קבוצת אנשים מאחורי הפרגוד ואומרים לך הלו דם דם זאת טרולית בין אם אתה יודע מי זאת ובין אם לאו.מכאן הכדור נזרק לכל כיוון. הפורומים והבלוגים ברשת הם לפעמים רס"ר שמועתי מישהו מפיץ איזה מצב מסויים וזהו לך תוכיח שאין לך אחות. אני אנטי אנטי לגמרי התאבדות מכל סיבה שהיא. טרולית זה גם נאמר על גולש שבעצם אומר את מה שאתה לא אוהב לשמוע. או אחד שיש לו עשרים אלף כינויים והוא מפחד מה יגידו עליו אם ישתמש בכינוי שלו אז הוא הפחדן מחליף שם משתמש בכדי להישאר נקי בעיני הקהילה הגולשת. בעעעעעעעעעעעעעעע... אחד גדול.

זה סתם לכלוך מיותר

היא הייתה הכל חוץ מטרולית בחורה שהאמינה שנעשה לה עוול ויותר מזה ונלחמה.....

למעלה