מאחורי הקלעים
להאיר מעוד כיוון-
אני אופה לחמים עם גלוטן ועכשיו מוציאה ליין של גרנולה.
אין בגרנולה קמח. גם לא שומשום.
אבל.... אין סימון על הקוואקר שלי שמעיד על כך שהוא נקי מגלוטן (כלומר צמח, עובד ונארז בסביבה נטולת גלוטן)
וכמובן- הגרנולה נעשית אצלי במאפיה, בסביבה שיש בה גלוטן.
(ושומשום, בגלל הלחם)
כיוון שאינני רוצה להטעות אף אחד, או חלילה לגרום נזק, אני מתכוונת לכתוב "עלול להכיל עקבות מזעריים וכו'...."
אני מניחה שעבור אנשים שרק רגישים לגלוטן- הגרנולה תהיה ממש בסדר, אך לאנשים שהם מש אלרגים- זה לא מתאים בכלל.
בנוסף, אני מבינה שיש רמות שונות של רגישות גלוטנית אצל אנשים שונים, ואני מסיקה מתגובת הרופאה, שייתכן שחשיפה לרמה מסויימת ומזערית של גלוטן תהיה זניחה עבור הילדה. יש חולי צליאק כאלה, ממה ששמעתי.
בכל מקרה, כדאי לשאול את הרופאה מה עומד מאחורי המלצתה, לא?
להאיר מעוד כיוון-
אני אופה לחמים עם גלוטן ועכשיו מוציאה ליין של גרנולה.
אין בגרנולה קמח. גם לא שומשום.
אבל.... אין סימון על הקוואקר שלי שמעיד על כך שהוא נקי מגלוטן (כלומר צמח, עובד ונארז בסביבה נטולת גלוטן)
וכמובן- הגרנולה נעשית אצלי במאפיה, בסביבה שיש בה גלוטן.
(ושומשום, בגלל הלחם)
כיוון שאינני רוצה להטעות אף אחד, או חלילה לגרום נזק, אני מתכוונת לכתוב "עלול להכיל עקבות מזעריים וכו'...."
אני מניחה שעבור אנשים שרק רגישים לגלוטן- הגרנולה תהיה ממש בסדר, אך לאנשים שהם מש אלרגים- זה לא מתאים בכלל.
בנוסף, אני מבינה שיש רמות שונות של רגישות גלוטנית אצל אנשים שונים, ואני מסיקה מתגובת הרופאה, שייתכן שחשיפה לרמה מסויימת ומזערית של גלוטן תהיה זניחה עבור הילדה. יש חולי צליאק כאלה, ממה ששמעתי.
בכל מקרה, כדאי לשאול את הרופאה מה עומד מאחורי המלצתה, לא?