מאחר שהפורום הזה הפך פחות או יותר לבמת ביטוי

מאחר שהפורום הזה הפך פחות או יותר לבמת ביטוי

של הימין הציוני המלטנטי ראיתי לנכון לפרסם כאן שניים משירי העוסקים בתולדות הציונות נראה אתכם מתמודדים אם המסר שלהם

באמת. מאחר שכך,

אני מעדיפה שלא להגיב.. למרות שמגש הכסף , כביטוי, תמיד מרגש אותי.

ומה אתה מנסה להראות פה?

שיש אנשים מעפנים כמו מי שכתב תשירים? זה ידוע כבר סתכל בשמאל ותראה מלא כאלה

ולפחות היית מביא שיר הגיוני

המדינה הוגשה לנו על מגש של כסף? מלחמת העצמאות נלחמנו מלחמה של כמה עשרות אלפי אנשים בלי צבא מאורגן בלי כלום והשפלנו 4 צבאות ענקיים יחסית מסודרים ומאורגנים איפה מגש כסף איפה זה הדבר האחרון שאפשר להגיד.. אבל מה לא תגידו בשביל להפיץ אץ התעמולה האנטישמית הזו או שאתה יהודי ואז בכלל זה כבר עצוב.

../images/Emo7.gif אני מרחמת עליך.. וואללאהי

אתה כל כך טיפש שהילדים המסכנים שכונו כך, מתהפכים בקברם וודאי.. מגש הכסף הם אותם ילדים !! בני חמש עשרה ושש עשרה שחלקם נשקם עוד היה נעול כשנלחמו במלחמות הראשונות על אדמת הארץ. הם מגש הכסף. ושום דבר לא הוגש לנו על מגש של כסף. לעזאזל..

אז מי שכתב את זה צריך ללמוד לנסח

כשהוא אומר אנחנו מגש הכסף שעליו ניתנה לכם מדינת היהודים.. הפרוש לזה הוא שהיהודים קיבלו את המדינה בקלות.

לפחות אל תראה את בורותך ברבים

נתן אלתרמן, מי שכתב את השיר "מגש הכסף" הוא בין המשוררים היותר ידועים והיותר מוערכים מבין המשוררים הישראלים. שיריו יצאו לאור ב-17 כרכים עבים (לא כולל תירגומים שהוא תירגם), כשאתה אומר עליו שילמד לנסח, אז מה שצריך להגיד עליך הוא "של נעליך מעל רגליך" כאשר אתה מזכיר את שמו, האיש הזה נחשב עוד בחייו ללוליין השפה העברית. דברי ביקורת על שירתו מפיך מצביעים יותר מכל דבר אחר על בורותך.

אולי כדאי שתלמד לקרוא שירה לפני שאתה מגיב ?

השיר "מגש הכסף" נכתב מייד לאחר מלחמת השחרור ובעיקבות אמירתו של נשיא מדינת ישראל הראשון, חיים וייצמן ש"אין מדינה ניתנת לעם על מגש של כסף", המשורר נתן אלתרמן, שהיה לו טור קבוע בעתון כתב שיר בו הוא מדמה את הצעירים שנהרגו במלחמה להקמת המדינה "כאילו" היו מגש כסף" עליו ניתנה המדינה. הרי הוא כותב שם ש"אין אות אם חיים הם או אם ירויים" ובהמשך "אנחנו מגש הכסף עליו ניתנה לך מדינת היהודים/כך אמרו ונפלו לרגלה עוטי צל/והשאר יסופר בתולדות ישראל" נתן אלתרמן כתב על תולדות המדינה ובשירתו צעק חמס על כל עוול שנעשה כולל הרצח בכפר קאסם, פעולות הממשל הצבאי ועוד. אי אפשר לכנותו שמאלן, ההגדרה היותר נכונה היא ליברל. לאחר מלחמת ששת הימים היה מראשוני וממקימי התנועה למען ארץ ישראל השלמה - עוד לפני שמישהו ידע מה זה גוש אמונים.

ואיך אני אמור לדעת למה הוא מתכוון פה

בלי שיסופר גם מה שמאוחרי זה..במקרה הזה כמובן הניסוח נכון אבל אם סתם רואים תשיר קשה יהיה להבין על מה הוא מדבר..

sharonhaimov16

New member
אם אתה מתעקש שהציונים המילטנטים

השתלטו על הפורום.. אז נלך עד הסוף! עלי בריקדות מיכאל אשבל לחן: אליהו (עליע) טייטלבוים כלא ירושלים, תש"ו היום שרה הקטנה ניפרד בצאתי למלחמה את המדינה לכונן על שתי גדות הירדן. גזז שערך, וחיגרי את חגורתך, חבקיני, קחי מקלע ואיתי לשורה. עלי בריקדות ניפגש, ניפגש עלי בריקדות חרות נישא בדם ואש רובה אל רובה קנה יצדיע כדור אל כדור יריע עלי בריקדות, עלי בריקדות, ניפגש. ואם בתליה, אמסור את חיי לאומה, אל נא תבכי, כך נגזר גורלי. מחי דימעתך, לחצי המקלע אל ליבך, וביחרי לך שני מאנשי גונדתי. עלי בריקדות ניפגש, ניפגש עלי בריקדות חרות נישא בדם ואש רובה אל רובה קנה יצדיע כדור אל כדור יריע עלי בריקדות, עלי בריקדות, ניפגש. בדם ואש!

KaiserDino

New member
יופי של שיר למיכאל אשבל הי"ד

וזו התגובה הכי טובה לכל היפי נפש/שמאלנים הזויים/ או סתם אנשים שעושים מניפולציה להיסטוריה/מעדיפים לשכוח הפסדים מרים ומבישים . לתת בהם ממורשת אצ"ל ולח"י שלנו - בזכות הגברים והנשים האלה אנחנו פה , הבייביביטסר של המזרח התיכון אל מול כל שכנינו הבכיינים . תמשיכו לבכות ... ולסלף עוד מילים של שירים זה מבדר גם אותי . מתי כבר תבינו שזה לא 2 מדינות ל 2 עמים , אלא יותר כמו 22 מדינות ל 2 עמים . אל תשחקו אותה מסכנים לפחות , הציבור הערבי בארץ ישראל צריך לדעת למי להפנות את הביקורת . מדינה לא תקבלו פה ! זכויות בהחלט כן - כולנו בני אדם ונולדנו שווים בפני האל ( מי שזה לא יהיה ) . אבל בשביל לדרוש זכויות של אדם , צריך להתנהג כמו אחד ... sorry - not gonna' do it אני לא רואה את החברה הפלשתינאית של היום עומדת בקריטריונים של חברה חופשית הדבר הכי חשוב בחיים אולי - זה יכולת לבקר את עצמך . את זה חסר באופן כללי - לציבור הערבי בכל המזרח התיכון .

sharonhaimov16

New member
הרבה מאוד פלגים שמסוכסכים בניהם.

יש עם פלשתנאי, אך הוא מפולג בתוך עצמו. החברה ברצועת עזה דתית ושונה לחלוטין מהחברה היותר חילונית ביהודה ושומרון, והפלשתנאים במערב, יודעים בעיקר לדבר. הפלשתנאים בשאר מדינות ערב, מתעוררים למצעדי שטנה מידי פעם לפעם.. אבל הם בעיקר עסוקים במאבק השרדות קיומי במדינות ערב - אחיהם - שמתייחסים אליהם כאל זבל שלא שייך ללאום המקומי.

למעלה