מאיה, או 3d studio max?

elorin

New member
מאיה, או 3d studio max?

היי אנשים, תגידו, בתחום הזה, או בהתמחות באחת מהתוכנות, יש בכלל דרישה/עבודה בארץ? אני רוצה ללמוד את זה, ולהגיע למצב שאני יכול לעבוד או בחברות משחקים, או בקטע של אולפני סרטים, העיקר ללמוד את אחת התוכנות האלו ולעבוד בזה פול טיים בעתיד. מה אתם מציעים? שווה ללמוד, ומה?

מיכאל ג

New member
קשה להגיד

כל אחד אוהב תוכנה אחרת. הפורום הזה מחולק בערך חצי חצי, ויש טוטוריאלים לא רעים לשניהם ברשת (גם בוידאו), אם כי לדעתי למקס יש קובץ עזרה הרבה יותר טוב (שככל הנראה לא קיים בגרסאות הלא חוקיות). יש הבדלים ביניהם אבל בשבילך הם לא רלוונטיים כרגע, אלא אם כן אתה רוצה להחליט כרגע מה אתה מעדיף, סרטים או משחקים. בצורה מאוד מאוד כללית, מקס מכוון יותר למשחקים ומאיה לסרטים. הרשה לי לבלבל אותך עוד קצת - קיימות עוד תוכנות תלת, למשל Cinema 4D, ויכול להיות שבשביל להתחיל כדאי לך דווקא ללכת עליה, היא מאוד ידידותית.

elorin

New member
בוא נשאל בצורה כזו:

לא משנה מה אני אלמד, אני אהיה חייב עדיין למצוא את עצמי בחו"ל עובד בתחום/תעשיה?

מיכאל ג

New member
שמע, יש אנשים שעובדים בתחום בארץ

כמה? קשה להגיד. לא הרבה. מה יש בארץ? פרסומות, בעיקר. בנוסף, הדמיות שונות - ארכיטקטוניות, רפואיות, משפטיות, וכו'. יש תחום קטן (שאני חלק ממנו) של סימולציות realtime ומדי פעם קם איזה סטודיו שמנסה לעשות משחקים, כמו למשל חברת פיקסל שפעם עבדתי בה או מג'ורם שניסו לעשות משחק MMORPG ונסגרו מחוסר מימון. בעיקרון זה תחום עם הרבה יותר אנשים שרוצים לעבוד בו מאשר משרות פנויות.

elorin

New member
יש לך נסיון בתחום?

ניסית קצת? משהו? או שאת באותו סטטוס כמו שלי? בכל מקרה, עשיתי קצת בירורים בנושא, אני אשמח לחלוק איתך את הידע. דברי איתי בפרטי אם בא לך. גיא

למעלה