מאיה - תאורה מקבצי reference ?

מאיה - תאורה מקבצי reference ?

שלום לכולם, אני עובד על סצינה קצת מורכבת של בניין. חילקתי אותה לקבצים שאני הולך להפוך לקבצי reference כדי לעשות את העבודה יותר נוחה וקלה. חלק מהתהליך של להפוך את הרינודור בסוף ליותר פשוט, הוא לדאוג שהתאורות מכל חלק לא ישפיעו על כלל האוביקטים (כלומר לכל חלק בסצינה תאורה משלו). השאלה היא האם יש דרך אוטומטית (או שמה זה כבר כך ואני לא מכיר) כך שתאורה של כל חלק מהסצינה תעבוד בנפרד? שפי נ.ב. הרבה אנשם פה עזרו לי כבר כמה פעמים, אז אני הולך לנצל את זווית הראיה שלי כמתחיל יחסית, ולתת טיפים טובים שאני נתקל בהם. תודה לכל מי שעונה פה תמיד על שאלות קלו כקשות.

golanster

New member
light_linking

אני לא יודע אם זה בדיוק מה שהתכוונת אליו אבל זה הדבר היחייד שאני יכול לחשוב עליו, light link מאפשר לך להטיל אורות מסויימים על אוביקטים מסויימים, למשל אם יש לך 2 כדורים ועל אחד שי אור אדום ועל השני אור כחול ואתה לא רוצה ערבוב של האורות אז דרך זה אתה מגדיר איזה אור יוטל על איזה אובייקט. window --> relationshp editors --> light linking --> light centric

תודה על התשובה המדויקת מאוד, אבל...

את זה אני מכיר ומשתמש, הבעיה מתחילה כשיש לך המון אוביקטים בסצינה , וחילקת אותה לקבצי reference ואתה רוצה למשל להגדיר בהם תאורה, בדיוק אייך שציינת, וכשתכניס את זה לסצינה העיקרות, שהאור הז למשל לא יאיר על דברים אחרים (כי אז זה יותר חישובים, רינדור איטי - כולנו מכירים את זה) אז אני אשמח אם למישהו יהיה פתרון לזה

golanster

New member
רינדור בשכבות

אני לא אכנס לזה יותר מידי כי אז אני אצתרך לרשום כאן ספר וחצי, אבל את העיקרון תוכל למצא בF1. LAYERS RENDER. בגדול מה שזה אומר שכל תאורה, אובייקט, כל מה שיש לך בסצינה מתרנדר כמה פעמים, פעם הכסא, פעם השולחן וכל אחד מהם מגיע עם התאורות שלו. בנוסף אתה יכול גם להגיע לרמה של רינדור רק לאמביאנט, רק לצל, רק לכל דבר שיש בסצינה ואז גם הזמן רינדור מהיר יותר וגם הפרטים נראים "נקיים" יותר. הבעיה היחידה היא שאחר כך אתה חייב להכניס הכל לתוך אפטר או COMBUSTION בשביל לחבר בין כל השכבות. אבל בסופו של דבר זאת הדרך להשיג את התמונות האלה שנראות כל כך מציאותיות.

למעלה