מאיזה גיל אפשר לעשות מבחנים למנסה

the queen zohar

New member
מאיזה גיל אפשר לעשות מבחנים למנסה

|המשך|
איפה עושים אותם
כמה הם עולים
באיזו שפה הם
מה המינימום אייקיו שצריך

forge

New member
אני חושב 15 או 16

בכל מקרה אפשר בכל גיל אבל רק מ- 15/16 אפשר להיות חבר

forge

New member
סליחה על התשובה הלקונית

חשבתי שהאיורים הם החתימה שלך. אז.... לפני כל מועד יוצא חוזר לכל מי שהתעניין ומודיעים לו איפה יתקיים המבחן (לכל אזור בארץ יש מתאם והוא ינחה אותך - פשוט לבדוק באתר של מנסה ישראל) המחיר של הבחינה הוא 100 ש"ח המבחן אינו תלוי שפה ואולי חוץ מהכותרת שעל כריכת המבחן (אנגלית) לא מופיע כלום => כיוון שזהו מבחן שאינו תלוי תרבות. IQ נמדד בסקאלות שונות, כאשר הממוצע הוא 100 וסטיית התקן משתנה, תלוי ע"פ איזה סולם מחשבים את התוצאה. יש את וקסלר שסטיית התקן היא 15, יש את סטנפורד בינה עם סטיית תקן של 16 ויש את קאטל עם 24. הדרישה של מנסה זה שתהיה ב-2% העליונים. המבחן עצמו מחושב לפי קאטל ולכן במבחן של מנסה צריך להוציא 148 שזה שווה ערך ל- 130/132 בסולמות האחרים. מקווה שעזרתי

E s t e b a n

New member
לא מדוייק

המבחן של מנסה הוא, לפי כל מה שנכתב כאן בעבר, גרסא של מבחן המטריצות המתקדמות של רייבן (APM). בצורה שהוא מועבר במנסה הוא לא תקף ולא מודד IQ, אבל מספיק טוב (כנראה) כדי לשמש כמבחן מיון. לא ברורה לי, עדיין, התועלת שבהשתייכות לארגון זה -- בהתחשב באלטרנטיבות.

theXequation

New member
לפי דעתי מה שנכתב פה על המבחן

בגנותו לדעתי הוא עוול, ובתור אחד שעשה אותו וקרא עליו קצת לא מצאתי סתירות בין מה שנאמר (גם בפורום) לבין מה שחוויתי. יש לך קישור מתאים או סיבה מנסיונך?

E s t e b a n

New member
פשוט קרא כאן

מתוך אתר מנסה ישראל אני לא רוצה להתחיל שוב את הדיון על בחינות פסיכולוגיות, ומה גורם להן להיות אמינות ותקפות וכן הלאה... וכפי שראית בלינק, אף אחד במנסה גם לא מתיימר לומר שזה המצב.

theXequation

New member
האתר מיושן וממש ממש לא מועדכן

לא הייתי לוקח כל אות ואות שם כאורים ותומים. המבחן עצמו הוא המטריצות המתקדמות של רייבן SET II. יש משגיח ואין הגבלת זמן - מה הבעיה בזה? המבחן עצמו עובר נירמול תקופתי בכדי לשמור אותו מדוייק עד כמה שניתן. למיטב ידיעתי אין דבר כזה מבחן מדוייק ב- 100% אז גם פה אני לא מוצא סתירה עמוקה? שוב, תנסה לכוון לדברים ספציפיים ע"מ להבהיר את הנק' הבעייתית עם המבחן. זו לא גרסא מצומצמת שלו, ולא חייבת להיות הגבלת זמן לסוג זה של מבחן.

E s t e b a n

New member
לא רוצה להכנס לזה.

1. בגרסא הלא-מתוזמנת יש בעיות אמינות עם המבחן הזה (ועם רוב מבחני האינטליגנציה, אגב). הנירמול שציינת הוא הביקורת הגדולה ביותר למבחן -- הרבה מאוד זמן לא נעשה כזה, והנורמות תלויות גיל וארץ. יותר מכך: מחבר המבחן רייבן בעצמו טען בעבר "שאין צורך לחדש את הנורמות" למרות שהמדגמים אכן משתנים עם הזמן והשינויים והאוכלוסיה. בסופו של דבר (1993) כן נערך נירמול מחדש למבחן הלא-מתוזמן (גיל: קבוצות גיל החל מ-18, מיקום: ארה"ב). 2. מבחן זה והדומים לו, בוחנים רק צד ספציפי של אינטליגנציה, לעומת הגישה הרווחת כיום (multifactor). נתתי לפני כמה ימים לינק לסקירה מדעית מאוד מקיפה של הנושא. יש מגבלות לשימוש במבחן חלקי כזה כחזאי ל-IQ בהגדרתו הפונקציונלית ("IQ הוא מה שמבחן IQ מודד"). 3. יש מבחן "מדוייק" (הגדרה בעייתית - יש קריטריונים מחודדים יותר), זהו המבחן שמקובל להתייחס אליו כ"מה שמודד IQ" ושכל שאר המבחנים שמתיימרים למדוד את אותו דבר צריכים להשוות את עצמם אליו סטטיסטית. כיום זהו WAIS (בגרסא העדכנית, הגרסאות הראשונות לא נועדו למדוד מעבר לשתי סטיות תקן מסביב לתוחלת, וגם כיום האמינות שלו במרחקים גדולים מהתוחלת היא נמוכה). הביקורת שלי לגבי המבחן הזה אינה קשורה לנקודות הנ"ל. לכל מבחן קיימת ביקורת, ובסופו של דבר מדובר בהחלטה סובייקטיבית לחלוטין של אנשים לגבי לאיזה מבחן להאמין ובאיזו מידה. הביקורת שלי היא לגבי השימוש במבחן שלא למטרות המחקר האורגינליות שלו. יש לי בעיה ערכית עם ההפרדה של בני אדם לקבוצות סגורות לפי רמות האינטליגנציה הנמדדת שלהם בלבד. בעיני ארגונים כמו מנסה ופרומתיאוס פוגעים בחברה ולא תורמים לה... בניגוד לארגונים בעלי מטרה שמאתרים אליהם אנשים לפי פוטנציאל היכולת שלהם לתרום למטרה זו.

theXequation

New member
מקובל עלי

רק ארצה לחדד, כי ארגון מנסה דואג לנרמול השוטף של המבחן.(לא יודע איך אבל תמיד אפשר לשאול אותם.) בין היתר זה נעשה מול ה- WAIS ומוצאים התאמה בין התוצאות. הלינק הוא מה שהעלית על קאטל? ובכל אופן,לגבי השימוש במבחן לכל אחד ההיסתייגויות שלו. לא הייתי חבר באף אחד מהארגונים האלה כך שלחוות דעה זה לא מכובד. לגבי ארגונים בעלי מטרה שמאתרים אנשים לפי פוטנציאל, מסכים איתך. לא יודע מה הקטע של פרומתיאוס, עם 20 חברים בכל העולם? מה המטרה ולאן הם חותרים? אחתום בכך שציינת בכותרת שאינך רוצה להכנס לזה, ובצדק. (נראה לי כמו דיון בעל פוטנציאל גדול להסכמה על אי הסכמה
) אז, רצונו של אדם כבודו. להת' לפחות לבינתיים.

forge

New member
אז ההסבר היה מדוייק, הארגון בעייתי

או יותר נכון מטרתו. זה מקובל. "מבחן זה והדומים לו, בוחנים רק צד ספציפי של אינטליגנציה", איזה צד? תודה

E s t e b a n

New member
אה,

וההסבר לא היה מדוייק, APM נמדד באחוזונים ע"פ ציוני הגלם ולא בסטיות תקן.

forge

New member
עדיין לא הבנתי מה לא היה מדוייק

אם הכוונה היא לזה שיש 2.13% אחרי שתי סטיות תקן אז אני מצטער. ומבחינתי זה דקדוקי עניות ולא רלוונטי. העיקר הוא שהם מקבלים מהאחוזון ה- 98 ומעלה, ואת זה כן רשמתי. ד"א יצא לי לקרוא על כך שהמבחן, נראה לי בצורתו המקורית, נורמל לכך ש- 20 תשובות נכונות זה הממוצע ושסטיית התקן שלו היא 4 תשובות. אבל כך או כך, זו לא המטרה, הסיפור הוא לעבור או לא לעבור את הקריטריון שהוצב - לא משנה מה השימוש שלו. ועוד יותר מכך, לפחות מנק' המבט שלי, ואשמח אם תתקנו אותי, לסווג את הנבחנים לתחומים (הרבה מתחת הממוצע, מתחת לממוצע, ממוצע, מעל הממוצע, הרבה מעל הממוצע). ובאמת כמו שרשמת לעיל, "בסופו של דבר מדובר בהחלטה סובייקטיבית לחלוטין של אנשים לגבי לאיזה מבחן להאמין ובאיזו מידה". ד"א אם יש לך טבלה למדידת אחוזון לפי ציון הגלם אז אשמח לקבל, או אם תוכל להפנות אותי. תודה רבה.

E s t e b a n

New member
נעלם לינק.

http://prometheussociety.org/mcreport/memb_comm_rept.html#8.6.3%20Raven's%20Advanced%20Progressive%20Matrixes%20(RAPM)

למעלה