מאיזה גיל חתולים לומדים לשלוף ולהכניס

מאיזה גיל חתולים לומדים לשלוף ולהכניס

צפורניים? בהתחלה טומי היה מטייל עלינו והרגשנו את הציפורניים שלו. בשבוע האחרון זה כבר לא כואב. הכנסת הציפורניים זה משהו שבא עם הגיל?
שאלה שניה למי שמבין : בלי לפתוח שוב את הדיון של סירוס : האם אפשר לגדל שני זכרים לא מסורסים באותו בית? אם אין נקבה בבית האם הם יילחמו ביניהם בבגרותם או שהם יכולים להסתדר?
אגב, טומי למד כלבית. היום הוא אכל והכלבה שלנו רצתה לאכול. היא עמדה לידו וגירגרה אליו באיום והוא בתגובה זחל אחורה והסתלק...

dimitrygo

Active member
מנהל
לא נראה לי שיכולת להכניס ציפורניים קשורה לגיל, אחרת הם היו

מכאיבים מאוד לאמא שלהם בזמן ההנקה.
לגבי שני זכרים לא מסורסים באותו בית - רוב הסיכויים שלא יסתדרו כשיגדלו. אבל לא יודע להגיד לך 100%. בטוח יסמנו טריטוריה, כלומר דירה.

טוב. מעניין.

כי נראה שעד השבוע הציפורניים שלו היו בחוץ והרגשנו אותם.
וסתם חשבתי להביא גור חתולים נוסף שישחק עם טומי משחקים חתוליים. אבל אני לא יודעת איך זכרים לא מסורסים מגיבים זה לזה....

g l o r y

New member
כמו שכתבתי, עם עוד זכר תהיה לך בעיה. עם נקבה יהיו גורים.

אני מציעה שאם את בטוחה שאת רוצה שניים, אולי תחפשי עוד גור שכבר מסורס או מעוקרת, אולי מעמותה או ממישהו פרטי שמוכן לטפל בעניין לפני שאת מקבלת את החתול ואז אין לך בעיה.

g l o r y

New member
לגבי שני זכרים- מניסיון- לא.

גם אם שניהם גורים יחד, גם אם אחד בוגר והשני גור, הם יסתדרו כל עוד הם לא הגיעו לבגרות מינית. ברגע בו ההורמונים מתחילים את פעולתם הריח של החתול משתנה וגם ההתנהגות שלו. הם נעשים ערים לזכרים אחרים, נעשים טריטוריאליים גם אם אין נקבה בסביבה כי הם מקימים טריטוריה שכל נקבה עתידית שתתיישב בה - אמורה להיות להם זכות ראשונים עליה. הם יגנו על הזכות הזאת גם אם אין נקבה כרגע בסביבה. אחים מאותו שגר, או שני חתולים שאחד גידל את השני באותו בית, יתחילו לריב עד זוב דם. לפני שסירסנו את שלנו, כל עוד הצעיר היה גור הכל היה בסדר, הם אפילו ישנו ביחד. ברגע שהצעיר בגר, הם היו רבים בעוצמה כזו ששניהם לא היו יכולים להיות באותו חדר. אם אחד היה בבית השני היה מטייל בחוץ. ואם הם היו בבית שניהם, אחד תמיד היה סגור בחדר והשני הסתובב. זאת הייתה המון עבודה להפריד בינהם ואם הם היו נפגשים הפרווה הייתה מתחילה לעוף והעניין היה נגמר בפצעים. את רואה את אותו דבר בחתולי רחוב מאותו שגר.

תודה. אז נדאיר כרגע את המצב כמו שהוא

טומי משחק בהעדרנו עם הזנבות של הכלבות ..

למעלה