מאיזה גיל יכול להיות סרטן השד?

MiA Y MaNuEl

New member
מאיזה גיל יכול להיות סרטן השד?

ואיך יודעים אם יש או אין?.... צריכים להיות גושים נכון?... אבל איזה גושים ואיפה (כאילו בשד אבל איפה מקדימה או לכיוון העצמות?)... בקשה תענו לי...

אני מציעה

אני מציעה לך להכנס לאתר של האגודה למלחמה בסרטן - יש הרבה אינפורמציה בנושא, גם באתר של "אחת מתשע" . שמתי לב שאת צעירה מאד ומעניין אותי לדעת למה את שואלת באיזה גיל יכול להתפתח סרטן השד. אז סרטן השד נפוץ בקרב נשים מגיל 35 ומעלה, כאשר לעיתים קורה שנשים צעירות יותר חולות (כמוני למשל, בגיל 29 ). סתם לאינפורמציה כללית - בגיל ההתבגרות לפעמים מופיעים גושים בשדיים - זה מצב נורמלי, אם יש לך איזה שהן תהיות או חששות - התייעצי באימך או במישהי שקרובה אלייך. בחורה צעירה שכמותך לא צריכה להיות מוטרדת מהנושא. יום טוב .

מזי א

New member
אני בת 34 היום, לפני כשנה ו4 חודשיים עשיתי ממוגרפיה, לפי רצוני, לא לפי הנחיות הרופא, מצאו הסתיידויות נרחבות ברוב השד ( הסתידוייות-שלב ראשוני לפני גוש), אחרי חודשיים עברתי כריתה מלאה ,ובפתולוגיה נמצא תחילתו של גוש באזור הפיטמה. לכן, כפי שנראה היום, אין גיל קובע, במידה ויש רקע משפחתי, יש ללכת לבדיקה,ולא להמתין לגילוי של גוש.

MiA Y MaNuEl

New member
מה זה הסתיידויות?

עשיתי ניתוח בחנוכה... אבל זה סתם משהו שהורדתי לא בגלל מחלה או משהו...

MiA Y MaNuEl

New member
אמא של חברה שלי...

הייתה חולה בסרטן השד (לפני שהחברה נולדה)... ואז כרתו לה את השד ואמרו לה שהיא צריכה ללדת שוב כדי שזה יסתדר לגמרי (ואז חברה שלי נולדה..חח..)... אז עכשיו זה יכול להיות אצל חברה שלי בתורשתיות?...

אי אפשר לדעת

אבל אם החברה שלך תרצה לדעת, היא תצטרך לעשות בדיקה גנטית מיוחדת. ואפילו אם היא נושאת את הגן זה לא אומר שהיא תחלה, זה אומר שהסיכוי שלה יחסית לשאר האוכלוסיה לחלות בסרטן השד הוא יותר גבוה. גלי

MiA Y MaNuEl

New member
תודה רבה רבה רבה!!!!!

יא....איך הרגעת אותי!!!! שלשום כל הלילה בכיתי אחרי שראיתי את הפרסומת בערוץ 10 עם סרטן השד.... כי נורא פחדתי........ תודה מאמי!!!!!!!!!!

anati4

New member
שאלה נוספת ללולו

הי לולו כאן אני קוראת שהיית חולה ועדיין? הייתי רוצה להתכתב איתך אישית במייל איך אפשר? תודה

אם הנושא מטריד אותך

ואת חושדת במשהו, גוש או דבר אחר, פשוט תפני לרופא המשפחה או רופא נשים. ולפי בדיקה והמלצה שלהם שיפנו אותך לבדיקות נוספות אם יש צורך. אם את מעוניינת לערוך לעצמך את הבדיקה אז באגודה למלחמה בסרטן (מצורף לינק למעלה) יש להם חוברות המסבירות כיצד לבצע את הבדיקה. אני חושבת שעניין הגיל כאן הוא לא רלוונטי כיוון שגיל הוא נתון סטטיסטי שלעיתים מונע מאנשים גילוי מוקדם וטיפול (ואני מדברת מנסיוני האישי). אני שמחה לראות שאת כך מודעת לגופך ודואגת לעצמך. אבל לא לדאוג יותר מדי - פשוט ללכת להבדק. יום טוב לך גלי

MiA Y MaNuEl

New member
אני לא רוצה ללכת...

כשהייתי יותר קטנה בכיתה ד' בערך אז היו לי בעיות בלב ועשו לי בדיקות וגם הצמידו לי מכשיר לאיזה שבועיים או משהו.... זה קשור?... ועכשיו גם יש לי כל מיני התקפים כאלה בלב (לא יודעת איך להסביר) והלכתי עם אמא שלי לרופא שלי והיא אמרה שאני צריכה ללכת לאיזה רופא שמשתייך לדברים האלה אבל אני לא רוצה ללכת כי צריך להוריד בגדים... וגם היו לי בלוטות (גושים ... לא יודעת...) (עכשיו נעלמו נראה לי)... מתחת לבית השחי (גם כשהייתי קטנה).... ובעוד מקומות ועשו לי המון בדיקות דם (וכל פעם לא יצא
אז היו עושים לי איזה 20 ביום).... זה יכול להיות קשור?...

אני לא רופאה

ולא יכולה לדעת מה קשור למה ואם בכלל. ודווקא בגלל זה את צריכה לדעתי ללכת לפחות לרופא המשפחה שלך כי כמו שזה נראה, העניין קצת יותר מורכב מתחושה של משהו מוגדל בשד. אבל הכי נראה לי שזה די מדאיג אותך, מספיק בשביל להתגבר על חוסר הרצון שלך להוריד בגדים. עכשחו תורך - להחליט שאת מוכנה להבדק, להרים טלפון, ולקבוע תור... וללכת. אשמח אם תשתפי אותנו בהחלטתך. גלי

MiA Y MaNuEl

New member
אבל תראי...

אני לא רק מודאגת מסרטן השד אלא בכלל מכל סרטן שהוא.... זה מפחיד אותי... וסרטן השד במיוחד כי צריך לכרות את השד ועד לפני כמה זמן חשבתי שמורידים את כל השד... כאילו ממש כורתים אותה אבל עכשיו הבנתי (לפחות אני חושבת) שמוציאים רק את הגוש עם מכשיר או משהו (ניתוח).... נכון?... אני לא מתכוונת ללכת לרופא...חח... לא רוצה זה מפחיד אותי... אפילו שבוע שעבר הלכתי להיבדק באופטיקה וכשנכנסתי לחדש הזה איפה שבודקים את הראיה שהוא נראה כמו מרפאה ישר התחלתי להילחץ למרות שלא עושים שם כלום...

חרדה ואובססיה

אני לא פסיכולוג, אבל קשה שלא להבחין שאת מאד עסוקה בכל הנושא הזה של סרטן, יש לך חששות, את מדברת על זה ללא הפסקה (זה טוב לדבר ! ), כל ביקור במרפאה מרתיע אותך - אולי כדאי לך לדבר עם הורייך בפתיחות על מה שאת מרגישה ולשאול אותם מה דעתם שתדברי עם איש מקצוע על החששות האלו. את נערה בת 15, את לא אמורה להתעסק במחשבות על מחלות כל הזמן אלא לעשות חיים ולהיות שמחה ומאושרת. העיסוק האובססיבי בסרטן ומחלות נראה לי דורש התיעצות באיש מקצוע, חבל שזה יפגע לך באיכות החיים . קחי לתשומת ליבך.

נאן

New member
עדיף מאוחר מאשר אף פעם.......

התגובה שלי אולי באה באיחור אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא. ומעבר לזה שחליתי בסרטן השד. אני יותר עונה לך בגלל הגיל שלך שהוא הגיל של בתי הגדולה וכל התהיות שלך אני חושבת נורמליות בהתאם לכל מה שהולך מסביבך. קצת קשה לי עם הקטע שבגילך לא מתעסקים עם הרבה שאלות ולפי דעתי זה חשוב לשאול זה מביא למודעות ולמידע. אבל יותר קל להתעודד אם תסתכלי בסטיסטיקות זה מה מעניין את הנוער ותוכלי לנשום עמוק. לא אשלח אותך להתיעצות אצל.... כמה דברים חשובים. לסרטן אין מדע מדוייק . אנחנו עדין בשלבי הלמידה שלו. בתי הגדולה הביאה לי מאמרים שמפריכים אחד את השני לגבי התורשתיות בסרטן השד. והשאלה היתה אייך אני אדע באיזה אמת סיכון אני נמצאת? קשה למנוע סרטן אבל אפשרי לטפל בו. ומזה צריך לצמוח. ממוגרפיה לא תמיד מהוה אינדיקציה וזה תלוי גם בגיל לגבי ראית גוש בשד. זה עוד כלי של בדיקה. והוא לא 100 אחוז. ביופסיה זה ממד יותר אמין. לגבי גושים אז כל גוש זה עולם בפני עצמו אין גוש שדומה אחד לשני ואין סרטן שדומה לשני יש שם כללי ולכל אחד מותאם אישית סוג הטיפול המתאים לו. כך ששוב אין מדע מדויק איפה עקרונית צריך להתהוות הגוש או גושים. צריך להבדק במידה ויש חשד וחשוב להבדק בכל גיל גם עם זה נראה סתם... עדיף סתם על אופס גילנו וזה היה סרטני! גילוי מוקדם מציל חיים! נאנוש

למעלה