מאיזה גיל מאבחנים גמגום ?

מאיזה גיל מאבחנים גמגום ?

שלום, אני אמא לילדה בת שנתיים וארבעה חודשים, בעלת אוצר מילים נרחב. לפני כחודש וחצי היא החלה לגמגם ואני מתחילה להיות מוטרדת. פניתי לטיפת חלב ולהורים רבים שאני מכירה והתשובה היחידה היתה: זה שלב ידוע וחולף וזה יעבור לבד. האם מישהו מכיר את התופעה ? האם ניתן לאבחן ו / או לטפל בגמגום בגיל כה צעיר ? תודה מראש על התשובות ובהצלחה לפורום החדש !
 

nayula

New member
צודקים ברוב המקרים

אני יכול להעיד על שני האחים הקטנים שלי, שגימגמו בילדותם (אחד עד גיל 10, והשני עד 5), וזה הדאיג אותנו מאוד. בלי לעשות מזה "אישו", בלי לקחת לטיפולים אצל קלינאי תקשורת - זה עבר כלא היה. לדעתי, תאלצי להיות סבלנית. הזמן יעשה את שלו, לכאן או לכאן.
 

nayula

New member
אה... דרך אגב

אצלי זה לא עבר...
 
תראי אמא של יעל

אני בן 15 חבר שלי מגמגם ועדיין הוא אחלה גבר ונחמד אז את לא צריכה להבהל לא קרה כלום
 
תראי אמא של יעל

אני בן 15 חבר שלי מגמגם ועדיין הוא אחלה גבר ונחמד אז את לא צריכה להבהל לא קרה כלום
 

spidergirl

New member
כמו שאמרו לך כאן

זה באמת יכול להיות שלב חולף, אם זה לא חולף - יש טיפולים שעוזרים מאוד, ואם אז לא יחלוף - חיים עם זה, אפילו לא רע. אבל - הילדה שלך צעירה מאוד, אז מה שהייתי עושה במקומך בינתיים, זה מתנהגת רגיל, לא מסבה את תשומת לב הילדה שיש לה בעיה או משהו, הגישה הטיפולית גורסת שיש לקחת ילד לטיפול רק כשהגמגום מפריע לו.
 

שרוך

New member
איבחון ילד קטן

בס"ד הי לאמא של יעל גם להורי היה את אותה תופעה כולם אמרו לא לדאוג אבל הפנו אותנו למרכז להתפתחות הילד אולי אם יש כזה מרכז שווה לבדוק כבר מרפאה בדיבור בגיל הזה אני חושב שכן אפשר לאבחן אבל מתי זה יחלוף תלוי לא יודע אני זוכר שקופת חולים הוציא חוברת ולאמי הייתה כזה אם את רוצה כזאת חוברת אולי שווה לברר בקופה שלך כתוב שם כיצד לנהוג אם ילד מגמגם וזה עזר להורי שרוך
 
גמגום אצל פעוטות ../images/Emo26.gif

גמגום ילדים נקרא גמגום התפתחותי , זהו גמגום שמופיע לתקופה מסויימת בין הגילאים 18 חודשים ל-5 שנים. זהו אינו גמגום אמיתי , הגמגום ההתפתחותי מופיע אצל 90% מכלל הילדים , רק אצל 1% מהם יתפתח גמגום אמיתי. לא ידוע מהו הגורם לגמגום אך כנראה יש בסיס תורשתי לתופעה. את הגמגום מאבחן קלינאי תקשורת , את יכולה לבקש הפניה מרופא הילדים שלכם בקופת החולים. רוב הסיכויים שבתך סובלת מגמום התפתחותי , ועל מנת שהגמגום ההתפתחותי לא יהפוך לאמיתי יש לנקוט בכמה אמצעים פשוטים: א. יש לעודד את הילד לדבר על נושאים הקלים לו, על הנאותיו השונות במקום ובאווירה שאינם משרים מתח ב. יש להפוך את הדיבור ל''כיף'' ולמשחק ג. אין להפסיק את הילד בשטף דיבורו, גם אם הוא שוגה או מתקשה ד. אין לבקש מן הילד לחזור על דבריו כשדבריו אינם מובנים, אלא להתאמץ ולנסות לזהות את הקשר הדברים מתוך השיחה ה. אין לדרוש מן הילד להתאמן בהפקת צלילים או מילים מסוימות. דרישה כזו עלולה לגרום לו לאי נוחות בקשר לדיבורו. ו. לא צריך לבקש מן הילד להאט את דיבורו. מספיק להקפיד על אוירה שקטה ולדבר עמו באיטיות מצדנו אנו. הבקשה ממנו להאט את קצב הדיבור עלולה לגרום לו לתסכול ז. במידת האפשר, לבקש מן המבוגרים הסובבים את הילד לא לתקן את דיבורו של הילד ולא לדון בבעיות הדיבור שלו בנוכחותו ח. יש להקשיב בתשומת לב לדברי הילד ט. אין להשלים מילים שהילד מתחיל, או להגות אותן נכון במקומו י. כשהילד מעלה את נושא הגמגום יש לדבר על כך עמו בפתיחות או בגלוי, גם אם הוא מעלה את הנושא בנוכחות אנשים נוספים יא. יש להימנע לבקש מן הילד לדבר בשם אחרים, או במקומות בהם הוא החליט להימנע משיחה מתי להתחיל לדאוג?
מקרים בהם הילד ממשיך לגמגם אחרי גיל חמש שנים
מקרים בהם ילד פוחד לדבר או אינו מדבר
קיימת היסטוריה של גמגום במשפחה
הילד אינו אומר אף מילה בגיל 18 חודש
אנשים רבים אינם מבינים את דברי הילד בגיל למעלה משנתיים
מחצית מדברי הילד אינם מובנים לאנשים אחרים, מעל גיל שלוש שנים
תופעה הנמשכת מעל ששה חודשים, כתופעה של חזרה על מילים ומשפטים, לאחר שבבית הקפדנו על ההמלצות שצוינו קודם לכן לגבי יצירת אוירה מתאימה וכו' מקווה שנרגעת קצת
 
דרושה כאן הבהרה חשובה

כל הדברים שנכתבו בהחלט נכונים אבל לגבי הסעיף "מתי לדאוג?" חלק מהסעיפים אינם מעוררים דאגה דווקא בעינין הגמגום אלא בנושא של התפתחות השפה. למשל: - ילד שאינו אומר אף מילה בגיל 18 חודש - ילד שאינו מובן מעל גיל שנתיים או גיל 3 וכמובן שהאבחון והטיפול שונים לגמרי במהותם. בעוד שגמגום הוא עינין טכני של דיבור, בעיות השפה הן קשות ומהותיות יותר ודורשות טיפול בתחום הקוגנטיבי-שפתי. מאיפה הדברים לקוחים?
 
למפה לאוזן...

ברור שאין להסיק מסקנות אם רק סעיף אחד או שניים מתקיימים , אלא להפנות את תשומת לב ההורים במידה וכמה סעיפים מתקיימים , אגב , אותם הסעיפים יכולים להעיד גם על בעיות אחרות ולאו דווקא על גמגום. חלק מתשובתי לקוח ממאמר של ביה"ח שניידר.
 
עקרונית אפשר לאבחן

גמגום בכל גיל. אצלי למשל הגמגום אובחן בגיל 3. אצל אריאל שנמצא גם בפורום הוא אובחן בגיל 11. זה דבר אינדיבידואלי.
 

shuky63

New member
לא ראיתי ילד קטן שלא מגמגם

זה מאד נפוץ לחזור על מילים בשלב של רכישת הדיבור. שמעתי פעם קלינאית תקשורת שאמרה:"זה לא מוזר לגמגם אלא מוזר שאדם מצליח לדבר בלי לגמגם כי התהליך של יצירת הדיבור כל כך מורכב שמפתיע שרוב האנשים מצליחים להפיק דיבור שוטף".אז אך טבעי שילד יגמגם בתהליך רכישת הדיבור. הילדים הקטנים אפילו לא מודעים לגימגום שלהם ולראיה הרבה פעמים ילדים קטנים בגיל 4-5 שבעצמם עוד לא מדברים שוטף שאלו אותי למה אני מגמגם. כמובן שלא אמרתי מעולם לילד כזה שגם הוא מגמגם כי הערה כזאת עלולה להפוך אותו למגמגם.וזו בעצם צריכה להיות ההתיחסות, להתעלם ולא לגרום לילד שיהיה מודע לגמגומו.אי אפשר לשלוט בכל הסביבה אבל במידת האפשר צריך להגיד לכל מי שבא איתו במגע שלא יעיר לו על כך. פרופסור עוזי יאירי שהוא מומחה עולמי בתחום הגימגום אמר לנו פעם בהרצאה ש90 אחוז של הילדים המגמגמים מפסיקים לגמגם ללא כל טיפול.
 
אמא של יעל

ראי את תשובתי לניבי 1 "לכל ההורים". מציעה לך לעשות חיפוש בנושא במנוע החיפוש של הפורומים: "להיות הורים", "חינוך לגיל הרך". הנושא עלה שם פעמים רבות.
 

anatholden

New member
מאיזה גיל מאבחנים גמגום

יעל שלום, אני קלינאית תקשורת ואני מטפלת בילדים קטנים גם עם בעיות של שטף. בדרך כלל, ילדים בגיל של ביתך מגלים חוסר שטף טבעי שקשור להתפתחות הטבעית של השפה. הם אינם מודעים לחוסר השטף שלהם ובשלבזה מאוד חשובה ההייחסות של ההורים לבעיה. באופן עקרוני, אין לדבר עם הילד על הדיבור שלו, לא לבקש ממנו לדבר לאט יותר או לנשום בצורה שונה. יש להקשיב לו, להוריד ממנו לחצים מיותרים, לא לבקש ממנו לדקלם ליד דודים וכו'. בקיצור, פשוט להתייחס אליו כרגיל. אם הבעיה נמשכת ואת ממשיכה להיות מוטרדת קחי את הילדה לאבחון של קלינאית תקשורת שגם תתן לך עצות להמשך הדרך.
 
למעלה