מאיזה חיה התפתח הלוויתן?

lmatan1

New member
תאוריות לא חסרות סופר מיינד

היה יותר נחמד מצידך אם היית כותב בשמך ובהבנתך במקום להביא דוגמאות מחכמים ממך בלי קשר ללויתנים מה אין לך דעה מעצמך.

s u p e r mind

New member
החכימני, מר"ן ניסים -

מהי תיאוריה מדעית? במה היא נבדלת מדעה אישית?

lmatan1

New member
כתוב מכל מלמדי השכלתי

לא ניסיתי להפריך שום תאוריה מדעית רציתי פשוט לשמוע את הדעה האישית שלך בלי התחכמות דעה אישית לדעתי יותר אותנטית מאשר הפניה למקור מדעי אני לא מזלזל בחכמתך נהפוך הוא אם הייתי רוצה לקרוא על מישהו אחר היתי פונה למקור אנחנו מנהלים כאן דו שיח או רב שיח ולא צריך לדעתי ללהתפזר לכן אנחנו גולשים לא.

gala lo

New member
אבל אולי הוא מסכים אישית עם התיאורי

עם התיאוריה הספציפית הזאת?

s u p e r mind

New member
נניח...

האם עצם היותי ממליץ לאחרים לקרוא כתבה, שעיקרה הוא ביסוס מדעי להשערה עתיקת יומין, (שעתה היא תיאוריה מדעית לכל) כי הלווייתינים הם צאצאים של יצור פריהיסטורי, דמוי זאב - לא רומז דבר מה לגבי דעתי האישית על הנושא?

lmatan1

New member
לא בהכרח אתה חייב להיות ממוקד

אתה יכול להגיד עכשיו משפט וכל אחד שיקרא את אותו המשפט יבין אותו אחרת.דוגמא קראתי קצת יותר במיקוד את ההודעה שלך הנושאת את הכותרת לול מרוב עצים לא רואים יער אתה מדבר על אלוהים לא הבנתי מה רצית להוכיח לגביו ובסוף המאמר שברור לי שהשקעת מחשבה בכתיבתו ולא הבנתי ועוד בסוף אתה חותם שיש לך בלק אאוט ואתה שחכת מאלוהים תגיד בכנות אתה לא חושב שיש טעם לפגם שאתה כותב מאמר מפורט שאתה רוצה שיקראו ובסוף חותם את המאמר במשפט מחץ שבעצם חותם את כל הסיפור אז למה אתה מצפה שמישהו יקרא את מה שקתבת אם המסקנה ממוקדת בחתימה שלך ועוד דבר בדרך כלל הדיון בשאלות עקרוניות מסתובב סביב תירוצים לטענות שאתה כבר נעול על המסקנה מראש אז למה להוסיף עוד טענות כשברור שאתה כבר נעול על תאוריה שבחרת מראש.

lmatan1

New member
אני לא נעול על אלוהים הוא נעול עלי.

יחי ההבדל הקטן.אני אתן לך עוד דוגמא היה לי דיון ארוך ומפרך אם אדם בפורום אתאיזם ודת לקח לי די הרבה זמן להבין שאני בעצם מדבר אם ערבי ישראלי שהודה שהוא ערבי אחרי שהוא ניסה בכל הכח להוציא את התנך כסתם סיפור דמיוני.מלא סטירות וחסר יסוד ובסיס ולא תקף כספר קדוש שעומד בבסיס המהות והמשמעות היהודית.אחרי שנחשפה זהותו הוא פשוט נעלם.עכשיו זה לא משנה מה אני חושב ומה אתה חושב ומכאן אני משער אבל תשים לב טוב טוב.אם ערבי מנסה להטיף ליהודים מה נכון לגביהם או מה לא נכון סביר שמסתתרת מתחת לאמירה שלו מחשבה אם במודע ואם שלא במודע יותר עמוקה מאשר סתם התפלספות הוא היה אדם מבוגר וכנראה למד באחת האוניברסיטאות בארץ וגילה בקיאות בהבנת התנך.בכל מקרה הוא תקף את הטקסט המקראי והתעקש להביא מראי מקום וציצוצים מדויקים מהמקור על מנת להוכיח את טענותיו המנומקות הבעיה היא שבתור ערבי הכוונה הנסתרת שלו הייתה למוסס את המשמעות שהספר הקדוש הזה משמש בסיס לעם היהודי מהסיבה שאם הוא יצליח בכך הוא יכרות את הענף שהיהודים נשענים עליו ובדיעבד יהפוך את היהודים כלא יותר מאשר כובשים אדמה לא להם ואין להם שום תוקף מוסרי לחיות המדינת ישראל שכידוע נכבשה מידי הערבים ולכן אין לנו כיהודים שום סיבה שורשית לחיות כאן וכדאי שנבין כיהודים שכדאי לנו לזרוק את עצמנו לים או לחזור למדינות שמהם בנו לכאן..אני מקוה שהבנת את הנקודה עכשיו למה אני מספר לך את כל הסיפור הזה ,כפי שראיתי בכרטיס שלך אתה בחור חכם שעומד לפני גיוס לצבא ואני שואל אותך בכנות מאיזה סיבה בחור חכם כמוך שלא מאמין באלוהים ולא מקבל את יהדותו הולך בכלל לצבא הרי אין לך בסיס על מנת לשרת את המדינה השסועה הזאת אתה הולך לצבא כי כופים את הצבא עליך כשתתגיס יהיה לך טקס של שבועה שאתה נאמן למדינת ישראל ולדרכה ותצטרך למסור את נפשך אם יהיה צורך להגן בגופף על המדינה היהודית שאתה חי בה.אז תגיד לי בכנות איך תפתור את הקונפליקט הזה לא עדיף לאחד חכם כמוך להשתמט מהשרות שהרי אתה לא מאמין בכלל בשבועה שתאלץ להשבע אמונים למדינה שגידלה אותך וגם תקבל בסוף הטקס ספר תנכ האם תשמור אותו בגאוה או שתזרוק אותו לפח הזבל כפי שזרקת את אלוהים לפח הזבל.אני לא שופט אותך ולא מטיף לך אני רק מציע לך לענות בכנות ובלי התלהמות איך אתה מתכוון לפתור את הקונפליקט ותודה מראש על תשובתך הכנה.

תשובתי הכנה

קודם כל - אני לא ערבי ואני מאד גאה על כך
דבר שני, כנראה שהסתכלת בכרטיס אישי של מישהו אחר משום שבכרטיס האישי שלי לא מצויין שום מידע לפיו ניתן להסיק את המסקנות שהסקת, בטח לא לגבי הגיל למרות שאני לא מכחיש ולא מאשר את מה שאמרת. אני הולך לצבא מסיבה אחת פשוטה, כדי להגן על המישפחה שלי ועל גבולות המדינה שלי מפני האוייבים שסביבנו שרוצים ליזרוק אותנו לים כפי שציינת, אין כאן שום דבר שקשור לדת או לאלוהים וגם לא צריך להיות קשר כזה, אני נולדתי כאן, ואני לא רואה שום סיבה לעזוב, אני יודע שבחו"ל שונאים אותנו ולא חסרים שם אנטישמים, אז מה יש לי לחפש שם? כאן זה הבית שלי, כאן נולדתי, כאן נמצא כל העם שלי, העם היהודי, כאן הקמנו קהילה מפותחת ומפוארת שהיא אי בודד בתוך ים של אוייבים מרושעים שרוצים להשמיד אותנו, אני הולך לצבא כדי ליתרום את חלקי למדינה, כדי להגן עליה שלא תעלם, כל יצור ואפילו הפרימיטיבי ביותר מגן על הטריטורייה שלו ועל הבית שלו, הגנה על הבית זה יצר בסיסי שלא שייך רק לבני האדם, אם השירות הצבאי לא היה חובה אז הייתי מיתנדב לשירות. אבל מה לעשות, לפעמים צריכים ליבלוע כמה צפרדעים בדרך למה שרוצים, אז בצבא משביעים אותי על ספר תנ"ך, נו מה לעשות, אז אני חוזר כמו תוכי אחרי הטקסט שאומרים לי להגיד וזהו, אני לא עושה מזה עניין, בתוכי ברור לי שזו שטות, אבל הטכס הזה זניח לעומת המהות של השירות הצבאי, הגנה על הבית והמולדת, וגם עליך. מקווה שלא היתלהמתי מדיי
משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
../images/Emo52.gifהתגובה כוונה לסופר מיינד

אני שמח על התגובה המנומקת שלך אבל שוב כהרגלך אתה בוחר לשמוע רק את עצמך כתבת יפה שלא חסרים אנטישמים מחוץ לארץ הקטנה שלנו אבל לא הבנת שאני מתכוון לאנטישמיים שנמצאים בתוכנו ממש כאן ואתה חמוד גורם לפיצול ולאי אחדות בעם המושרש הזה אתה טועה ומטעה בעיקר את עמצך ומשחק לידי האויבים אתה לא מגן על הבית הפרטי שלך אתה מגן על הבית הלאומי של העם היהודי שאתה מתנכר לו ואולי תביט שוב על ההודאה באלף שלך שאתה מודה שבעצם שיקרת בשבועה שלך והפכת את המשמעות לחסרת משמעות אז תעשה טובה לעצמך ותפסיק לשקר את עצמך .כי בעצם הודעת הרגע על העובדה שאתה מצפצף על הבית הלאומי היהודי ומרוכז באגו הפרטי שלך ואתה בעצם לא מבין את המטרה הכללית שלשמה אתה נלחם ואתה בוחר מתוך האינטרס הפרטי על מי אתה מגן ואל מי לא מה שבטוח אתה לא מגן על יהודים אתה מגן על אתאיסתים שאין להם אלוהים ורוצים להפוך את המדינה היהודית למדינת כל אזרחיה אז תגיד לי באמת מה ההבדל בין שונאי היהודים לבן אחד כמוך שבעצם פועל במודע או שלא במודע לחיסול העם היהודי.

קרא את תגובתי למעלה...

הגבתי כאן. תגיד לי, אם אנשים רבים בעם הזה מאמינים מתוך בורות באלוהים דמיוני שאינו קיים במציאות וקיים רק בעולם האגדות, לפי דעתך אסור לי להגיד להם את האמת, רק בגלל שאולי (לטענתך...) יהיו לכך השלכות חמורות? מה עדיף להמשיך לחיות בתוך בועה אטומה ולחשוב שהכל יפה ואלוהים יעזור? משתמש בצלילים.

למעלה