"מאיזה מוצא אתה?"

סלסרו

New member
"מאיזה מוצא אתה?"

כשקראתי את הכתבה הזו, נזכרתי שרק ישראליות שאלו אותי את זה. כשנשאלתי לפני כמה שנים, הייתי המום לכמה שניות. בניו יורק השאלה בכלל לא עולה. יאק.

Vdrums

New member
אני "אספר בהמשך" ../images/Emo6.gif

אם הכתבת היתה טיפה יותר משקיעה היא היתה יכולה לשאול את מפעילי האתרים, מעניין לשמוע את תגובתם. חבר שלי נתקל במישהי שלא מוכנה לצאת עם תימנים, לדעתי זו תוצאה של חינוך מהבית זה משהו שבא רק מההורים. האמת שזה מעניין בגלל דבר אחד, מה אוכלים אצל אמא שלה בבית

newbie7

New member
אני חייב להודות

שעד כיתה ח' בערך לא ידעתי מאיזה עדה/ות אני. עניין של חינוך.

אושי 6

New member
אני לא מבינה את האנשים...

ששואלים למוצא או למעמד כלכלי (שגם בזה נתקלתי) מזה משנה זה מעצבן ומרתיח. אם אוהבים אז אוהבים את הבנאדם ולא את הרקע העדתי שלו או את החשבון הבנק שלו !!!! וזה באמת בא רק מהבית.

זה לא חדש שישראל היא מדינה גזענית

אבל האמת? לכל אחד מאיתנו יש העדפות בנושא בן/בת הזוג. גם אתניות בהחלט יכולה להיות העדפה מסויימת, מה גם שלהמון עדות, ישנם מסורות ותרבויות שונות- שלא תמיד מתאימים לכל אחד מאיתנו. אז נכון, זה נשמע רע,ואפילו אני נוכחתי לדעת במשך השנים שכשפוסלים משהו לפני שמכירים- זה מתכון כמעט בטוח להפסד משהו על הדרך, אבל אני מאמין שזה גם טבוע בכל אחד מאיתנו בין אם נרצה ובין אם לא.

Mירב

New member
לא אני זו שפתחה את השרשור ../images/Emo13.gif

אבל אם כבר הזכרת אותי, אז אני מניחה שכן, יש בזה משהו, ואני יכולה לאמר שגשגדלתי בדרום-אפריקה מעולם לא עלתה השאלה הזו, ולפתע כשהגעתי לארץ, שמעתי כל הזמן על "אשכנזיה", "צפונית", "מרוקאי", "ימנית", "עיראקי", "כורדי", וכו' וכו' . כן, גם אני הופתעתי וקצת קיבלתי הלם-תרבותי, אבל מהר מאוד מבינים שזו היא המציאות הישראלית: כור היתוך שלא ממש הותך, והתרבויות בבתים השונים הן שונות מאוד אחת מהשניה, למרות שכולם כביכול אותו דבר.... (דבר שלא נכון, לדוגמא, בקרב ילדים דרום-אפריקאיים, אצלם באמת כולם דומים בתרבותם, בין אם ההורים ממוצא פולני או רומני, ובין אם ממוצא מיצרי או ספרדי...)

למעלה