מאין התפתחה שפה

bsomm

New member
מאין התפתחה שפה

שלום, אז גם אני הגעתי לפנינה הזו ששמה פורום הבלשנות. בתי בת ה-6 החלה ללמוד בכיתה א', וכמובן שאיכות השאלות שהיא שואלת אותנו עלתה. היום היא שאלה אותנו "איך שפות נוצרו/התפתחו", ולאו דוקא עברית. לא הייתה לנו תשובה ממש, אז אני זורק את הכפפה כאן. רק הסבר ממצה ומעמיק יתקבל (סתאאם). בועז.

נני55

New member
ני ממליץ

בחום על ספר ישן קצת קשה להשגה אך שווה יותר מזהב הסברים בהירים ,ידידותיים,ומרתקים להתפתחות שפה(עברית במקרה שלנו) העברי הקדמון אביגדור המאירי

doronr64

New member
כך כתב חיים רוזן המנוח בעניין:

בעיית-ההתהוות של לשון-האדם ממצב, שבו לא היו אלא קולות של חיות (גלוֹטוֹגוֹניה), שאלת ההעדר של לשון אחת לכל המין האנושי והופעת הריבוי של לשונות בתוכו, וכן השאלות הכרוכות בהמצאתה של לשון מלאכותית או עולמית (מסוג האֶספֶּראנטוֹ), אינן מעניינה של הבלשנות. סירובה לעסוק בהן מיוסד על ההנחה, שאין לפתור בעיות אלו בדרך מדעית מאחר שפתרונן מחייב ידיעות וחישובים שהם מחוץ לשדה-הראייה של הכרתנו. (פסקה מתוך הערך "בלשנות" באנציקלופדיה העברית, כרך ח [תשט"ז], טור 959ֹ) רוזן כתב את הדברים בשנות החמישים, כאשר היה בשנות השלושים שלו. הוא מת לפני חמש שנים בגיל 77. לפני קצת יותר משבע שנים, כאשר היה כבן 75, שאלתי אותו שאלה זהה, ותשובתו הייתה נחרצת לא פחות: "יש שאלות שבלשנים לא שואלים". אני עצמי נתקלתי בספרים המנסים להתמודד עם הבעיה (ולא אזכיר כאן שמות), ולאחר שקראתי אותם בתשומת לב, לא נותר לי אלא להצטרף דעתו של מורי ורבי. בוקר טוב.

למעלה