מאיפה אתם מזמינים ספרים בשפת מקור?

• פותח הנושא Luxa
  • פורסם בתאריך

Luxa

New member
מאיפה אתם מזמינים ספרים בשפת מקור?

אני אדם שקורא בעיקר באנגלית ובפורמט דיגיטלי, אבל מדי פעם אני מגלה ספר או סופר שאני כ"כ נהנה מהם שאת הספרים הבאים אני רוצה כבר לקנות בעותקים קשיחים. המחירים בארץ נוטים להיות דיי מגוכחים, אז אני מחפש המלצות מי מכם שמזמינים ספרים מחו"ל. בנתיים ניסיתי את Book Depository, אבל הספר שהזמנתי מהם לא הגיע בפעם הראשונה וגם העותק החלופי ששלחו לא ממש הגיע עדיין, אז אפשרויות חלופיות יוערכו מאוד.

פירסמתי גם בפורום ספרים, אבל נראה לי שכאן יהיה יותר ניסיון עם סוג הספרים שאני בדר"כ קורא.

minimalman

New member
אני מזמין דרך AbeBooks

עשיתי לפחות 10 הזמנות דרכם ובינתיים לא היו פדיחות.
בפעם היחידה שספר לא הגיע שלחתי מייל לחנות והם שלחו עותק חדש.
אני בד"כ מזמין עותקים משומשים HardCover וכולם עד עכשיו היו במצב מצוין, כמעט חדשים. בממוצע זה יוצא בסביבות 12-13$ לספר כולל משלוח.
הבעיה העיקרית היתה ונשארה דואר ישראל אבל לזה אין לי פתרון בשבילך..

הסיבה היחידה שאני רואה להזמנת ספר מודפס היא

אם הוא יצא לפני שנים רבות ואין לו גרסה דיגיטלית, רשמית או שאינה. מקסימום, אם זה כל כך חשוב, אפשר אפילו להדפיס...

Yuli Gama

New member
זה מאוד חריג מה שאתה מספר על סוקדיפוזיטורי

בדרך כלל אין איתם שום בעייה, הזמנתי דרכם כמה עשרות ספרים לאורך השנים. אם גם השני לא הגיע סביר יותר שהבעייה היא איפה שהוא בדואר.

Luxa

New member
לאור התגובות שקיבלתי - זה כנראה באמת ההסבר הסביר

אולי אתן לזה עוד ניסיון כשיגמר הסיפור עם דואר ישראל.

Y. Welis

New member
זה אגב מאוד תלוי בסניף. השבוע למשל קיבלתי הזמנה מאמריקה -

תוך 10 ימים (הוזמנה ב-21.9, נאספה - 2.10).
&nbsp
אם נפלת על סניף טוב, תקבל בזמן. אם לא - בעיה (אין אגב דרך להחליף סניף בלי לשנות כתובת).
&nbsp

minimalman

New member
לגמרי. מאז שהעבירו אותי

מסניף דרך יבנה רחובות,שהוא אגב המקום הכי קרוב לגיהנום , אפילו יותר מבילו סנטר (מי שמכיר יודע על מה אני מדבר) , לסניף בבתיה מקוב החיים נראים קצת יותר טוב..
ההזמנה האחרונה הגיעה תוך שבוע (!) שזה שיא שכנראה יקח להם עוד הרבה זמן לשבור.

avivs

New member
אם כבר הזמנות...

יש אתר קניות ישראלי חדש שמציע את ההצעה הטובה ביותר ממגוון אתרים בחו״ל. נראה לא רע ממה שראיתי בינתיים. מחירים הוגנים.
&nbsp
חפשו zipy.

trilliane

Well-known member
מנהל
מאז 2008 בעיקר מ-The Book Depository; לפני כן אמזון

וגם קצת Abe books שהוזכרו כאן (כולם שייכים כיום לאמזון כך או אחרת...
).
מעולם לא קרה שספר שנשלח אליי לא הגיע.
&nbsp
מה שכן, פעם הייתי מקבלת מ-TBD (ומאתרים בריטיים אחרים) תוך ימים ספורים, ובשנה האחרונה זה יותר בכיוון שבועיים–שלושה ולפעמים גם יותר
. למעשה לפני שבוע קיבלתי הזמנה שנשלחה אליי מבריטניה באוגוסט! לא ספר ולא מאחד האתרים הנ"ל, סתם מוכרת פרטית באיביי. חותמת הדואר הבריטית על הבול 7/8, אצלי בתיבה 28/9 (ואני משויכת לסניף דואר שמתפקד בסדר גמור, אין לי תלונות).

Bookish

New member
better world books

אני קונה מהם ספרים משומשים. המבחר, למרות שלא כולל את כל הספרים, הוא די גדול. אמנם הספרים החדשים ביותר לא נמכרים שם כל כך (אותם אני קונה בbook depository בד"כ), אני תמיד מוצאת שם המון ספרים שאני רוצה, והם כמעט תמיד במצב מצוין (גם אם מדובר בספרי ספריה לשעבר)-ואפילו לפעמים יוצא hardback במחיר ממש טוב! יש להם גם הרבה פעמים מבצעים שווים, ומבצע קבוע על מבחר מסוים של ספרים משומשים-שאם קונים מעל 6 מקבלים 20% הנחה. המשלוח כמעט תמיד הגיע אלי 10 ימים מהודעת הdispatch (מקסימום שבועיים). אז אם אין לך בעיה עם משומשים-אני ממליצה בחום!

restored

New member
אם אתה מדבר על מחיר כבר כמעט אין הבדל בין ישראל

להזמנות מחו"ל.
ואפילו בישראל יש לפעמיםמבצעים זולים יותר, מצד שני אין ממש מבחר בישראל.
ככה שאני מזמין מאמזון UK במחיר קרוב מאד לישראל, אבל יודע שאני מזמין מה שאין בישראל ומחכה שבוע שבועיים להגעת הספרים.
זה סביר לאור המצב.

Luxa

New member
אין כמעט הבדל?

אשמח לשמוע איפה אתה קונה Hardcovers, באנגלית, בישראל ב-80-90 שקלים.

restored

New member
אני לא קונה בכריכות קשות

ולפני כמה שבועות הזמנתי שישה ספרים כריכה רכה באמזון.
המחיר היה כ-60 ש"ח לספר (כולל משלוח והכל), בחנות ספר הוא 64 ומבצעים כמו שתיארתי.
בדקתי פעם מחיר בבוק דיפוזיטורי וזה יקר יותר.
אפשר לקנות באיביי אם אתה מוצא מה וממי.

Y. Welis

New member
15-16 דולר לספר? אולי אקדמיים?

רוב המאס מארקט אדישינס הם בין 8 ל-10 דולר.
&nbsp
אני למשל מסתפק במשומשים במצב טוב, ומאלה יש גם בחצי דולר. המשלוח הוא המייקר, וקפיצת הדולר מאז הקיץ מעצבנת (רעה ליהודים - ובמיוחד לישראלים).

trilliane

Well-known member
מנהל
ב-TBD המחיר לרוב דומה לאמזון, אבל מכיוון שאין משלוח

זה מתקזז. כשלוקחים בחשבון שהמשלוח לספר הראשון באמזון עולה $11 (ועוד $4 לכל ספר) לרוב TBD יוצאים זולים יותר (ולפעמים יש להם גם קופוני הנחה, שלחו לי שניים בחודשים האחרונים, אחד היה ליום ההולדת).

למעלה