מאיפה יבואו 60 מיליארד שקל ?

rpz79

New member
מאיפה יבואו 60 מיליארד שקל ?

בסוף הרוב/הכל זה כסף ולאן הוא מנותב. כפי שפורסמם בידיעות אחרונות , הגישו ביבי ושטייניץ "חשבונית מפורטת" לכלי התקשורת וקבעו שכל הרפורמות הנדרשות העולות במחאה החברתית עולות כ-60 מיליארד שקלים בשנה. אני שואל ואשמח אם יש פה איזה כלכלן שיגיד לי מאיפה יבוא כל הכסף הזה ? תקציב משרד הביטחון הוא היחיד שלא נפגע אלא רק נבלם ומדובר על תקציב בסכומים אסטרונומיים (יחסית למשק הישראלי) הנעים בין 50-55 מיליארד שקל בשנה. מומחים צבאיים העריכו כי צה"ל השתמש ב-10% מיכולותו הצבאית במלחמת לבנון השנייה וב-3-5% במבצע עופרת יצוקה. OK אז צריך פה צבא אבל, בהתחשב בנסיבות האזרחיות הקשות לדעתי צריך ואפשר קיצוץ של שליש לפחות תקציב הבטחון (בייחוד במשכורות הבכירים) חיסול האיום האיראני חיזבאללה והחמאס (בעזרת העולם המערבי וארה"ב) הוא מנוף כלכלי יותר חשוב מכל שיטה כלכלית מתוחכמת. פשוט, פחות צבא יותר רווחה,תשתיות,בריאות,חינוך. דבר נוסף שאשמח אם מישהו יענה לי הוא האם הקואליציה הזו והממשלה שלה שעומדת על 30 שרים ו-9 סגני שרים עולה למשלם המיסים הישראלי יותר מאשר ממשלות רגילות שהיינו רגילים אליהם 15-18 שרים וכ5-10 סגני שרים או שמא מדובר באותו תקציב רק שהוא מחולק בין יותר משרדים (וגם זה אולי פוגע במשרדים חברתיים כמו פיתוח הנגב והגליל , רווחה , תרבות, ספורט וכו...) ? תודה רבה

space1

New member
אפשר בתור התחלה לבטל את מוסד נשיאות...

מן הסתם ממשלה רחבה תעלה הרבה כסף, אבל זה המחיר שצריך לשלם בשביל להצליח להחזיק ממשלה. מ-1992 לא הייתה בישראל ממשלה אחת שהצליחה לסיים קדנציה שלמה! זה מוכיח שצריך שינוי מיידי בשיטת הממשל, או לחילופין להעלות אחוז החסימה ובכך למנוע את קיומן של מפלגות זעירות של 4-5 מנדטים, שמנצלות את כוחן לטובת קבלת תיקים/שרים וכו'. כמו כן המושג "שר ללא תיק" צריך להעלם ומיד. אח"כ לטפל במוסד הנשיאות. ברגע שתסתיים תקופת כהונתו של פרס, אין צורך במינוי נשיא חדש. זה תפקיד יצוגי וכמו שהציבור נדרש להימנע מבזבוז כספים מיותר אז אין יותר מיותר מהמוסד הזה. ולחשוב שאנחנו עכשיו מממנים פנסיה ושאר תענוגות לאדון קצב. יש לטפל גם בבירוקרטיה - עזמי בשארה קיבל חצי מיליון ש"ח על חשבון משלם המיסים משנת 2007 כשהוא נמלט מישראל ועד 2011 כשבכנסת נזכרו לטפל בו. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000623327 יש גם את תקציב "קשר עם הציבור" שזו שערוריה - אנשים שאפילו לא שמענו עליהם מוציאים עשרות אלפי שקלים מכיסנו על כלום! שלמה (נגוסה) מולה ₪ 80,599.15, שלי יחימוביץ ₪ 45,296.83, ג`מאל זחאלקה ₪ 83,139.63, אורי יהודה אריאל ₪ 83,045.93!! (בגין, ברק וליברמן היו היחידים שלא הוציאו שקל) http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mkexpenses_list.asp

rpz79

New member
מסכים 200% כבר הצעתי את זה ב-YNET

אין לנו כסף לסמלים , אפילו משפחת המלוכה הבריטית (מעל 1000 שנה !) ממנת את רוב כספה ממכירת נכסים ותיירות. זה כסף קטן יחסית , כמה עולה משרד הנשיא בשנה למשלם המיסים (האומלל) ? מזה ממשלה רחבה תעלה יותר כסף ?? שינוי בשיטת הממשל מיד !! לא רק זה שזה יותר כסף (שוב אני לא בטוח - אם כן זו שערוריה וצריך לפרק את הממשלה הזו במיידי !), מדובר בהסכמים קואליציוניים , מחויבויות סקטוריאליות , ג'ובים פוליטיים בקיצור מקור כל הרע שיכול להיות. להעלות את אחוז החסימה זה פתרון אחד , בחירות ישירות וממשלת מיעוט יחסי זה פתרון נוסף. הדמוקרטיה הישראלית בשיטתה הנוכחית פשטה את הרגל. רשות הבירבור (השידור) עולה כ-870 מיליון שקל בשנה לא יכול להעריך את הסכומים אבל אני מעריך שהרוב (מעל 70% מתשלומי אגרה) , היא חלק ממשרד רה"מ ומהווה לו שופר ועוד כוח לקביעת מינויים על רקע מקורבות אישית (קומבינות תוצרת הארץ כבר אמרנו ?). אני בעד שידור ציבורי , אבל לא בסכומים האלו (לא ייתכן שעודד גרנות (פרשן לעניני ערבים) ירוויח מעל 45,000 ש"ח ומגישי מהדורות החדשות מעל 40,000 ויש עוד הרבה "מנופחים" שם) הלו אתם לא בטלוויזיה המסחרית של מדינת ת"א. המתכונת צריכה להיות בדומה ל-BBC הבריטי טלוויזיה עממית של הציבור , כפי שהציעה פרופ' ששכחתי את שמה ראש החוג לתקשורת באוניברסיטה העברית בתוכנית פופוליטיקה (בערוץ 1 - איזו אירוניה). שוב בשני המקרים לעיל מדובר בתקציבים שנתיים של פחות ממילארד ש"ח (עדיין המון כסף ציבורי) אבל צריכים 60 מיליארד - נפט וגז לא יהיו פה בקרוב וגם אז הטייקונים יירצו נתח עסיסי הבשר (אולי אי אפשר לקרוא לזה שומן כי זה תמיד טוב, רק שיש לך כסף לממן את זה) בטווח הקרוב נמצא בבטחון

מתכNET

New member
רשימה חלקית מאיפה יבוא הכסף

דבר ראשון צריך לשים לב שיש שם כפילויות ברשימה ולכן זה סכום ממש לא מדויק, עלות ממשלה מנופחת היא זניחה ממש אפסית אבל בכל מקרה הנה הרשימה שלי,שמוכיחה שיש כסף פשוט הוא לא מנוהל בצורה יעילה 1.ביטול הרפורמה במס - 20 מיליארד ש"ח 2.קיצוץ בתקציב הבטחון - 5 מיליארד ש"ח 3.ביטול שיפוי מעסיקים - 5 מיליארד ש"ח (מאז שנת ‎1986 הוזרמו יותר מ-‎100 מיליארד ש"ח ל"הפחתת עלות העבודה" או ל"שיפוי מעסיקים") 4.ביטול כל ההקלות במס הכנסה לפריפריה ולקבוצות לחץ - 1.5 מיליארד ש"ח 5.העמקת גביית ארנונה,אגרת רשות השידור ומס הכנסה במגזר הערבי - כמה מיליארדים 6.ביטול פנסיות כפולות-? 7.מלחמה בהון שחור - 10 מיליארד 8.העלאת מס על רווחי הון 9.מלחמה בהונאות של ביטוח לאומי - כמה מיליארדים 10.קיצוץ של 5 מיליארד ש"ח בתקציב הביטוח לאומי(ש50% ממנו הולך לערבים) 11.ביטול קצבאות לחרדים - 1 מיליארד 12.הפסקת תקצוב עמותות כפולות וכאלה ש בראשם עומד אדם שמרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש 13.מבחן הכנסה כל אימת שאדם מקבל כספים מהקופה הציבורית ולסיכום,להיות יותר אסרטיבי בכל הקשור לשמירה על הקופה הציבורית,לאכוף את החוק בנוקשות ולא לוותר למעלימי מס גנבים,קומבינטורים,עובדים בשחור וערסים נחותים

rpz79

New member
סעיף 1 לא ברור , זו לא מדינת רווחה

מזאת אומרת ביטול רפורמת המס ? זה לא שהם לוקחים 20 מיליארד שקל ומחביאים אותו בקופה נסתרת. הכסף הזה פשוט הולך למקומות לא נכונים כמו מערכת הביטחון למשל. יש למדינה תקציב אתה מבין ? אם הם לא ייקחו את ה-20 מיליון ממס אז מאיפה הם ייקחו ? מהנפט שלא קיים פה ? המס צריך להיות מוכוון אל העשירונים העליונים. לא בגלל שהם עשירים בגלל שאי אפשר לקחת מהעניים כי הם עניים. צריך להיות מדרג מס צודק חברתית. אני לא בעד הערבים, אני לא יודע איך הם בכלל אזרחים פה אבל מדינת ישראל מפלה אותם לרעה לא מגייסת אותם לשום פעילות צבאית ו/או חברתית לכן הם לא רואים בגניבה מהמדינה בעייה וזה לא חדש. חיים פה קרוב ל-2 מיליון ערבים שלא ילכו לשום מקום , חייבים לתת להם הזדמנות שווה ובצד השני להעניש בחומרה רבה. מקל וגזר אבל תן אפשרות גם לגזר, אין אפשרות אחרת לצערי. אנשים מסכנים (עם נכויות ומוגבלויות שאני לא מאחל לך ולשונאים שלך) חיים מקצבה זעומה של 2400 ש"ח בגלל שהאברכים והחרדים מקבלים הבטחת הכנסה למרות שהם יכולים להכנס לשוק העבודה. אסור לקצץ בקצבאות - זו חובה לאומית ומוסרית. להפך צריך להעלות אותן ולדאוג בייתר שאת שהם מגיעות למקומות הנכונים. אף אחד לא יכול להתקיים בכבוד מ-2400 ש"ח זו בושה. סעיף 4 פריפריה חזקה , זה פתרון לכל בעיות הדיור והתעסוקה זה חייב להיות בסדר עדיפות לאומי גבוהה - הפערים עצומים וגדלים מחודש לחודש - בסוף יהיו 3 מדינות ל-3 עמים. המדינה הזו לא רק ריכוזית מבחינת פרסונלית אלא גם גיאוגרפית וזה חמור מאוד. 5 מיליארד מהביטחון לא יספיקו - צה"ל לא צריך את כל העוצמה הזו. לסבר לך את האוזן התקציב של צבא איראן הוא כ-10 מיליארד דולר (34 מיליון שקל) וזו מדינה עם מעל ל-70 מיליון תושבים ! "תקרת-הון" אדם המחזיק בהון אישי של סכום מסוים (נאמר מיליארד שקל) יחויב בשקל לקופה הציבורית על כל שקל שהוא מוסיף להון האישי שלו. לא צריכים תרומות ! לא להשנורר ! תנו את הכסף לאוצר ושם אמורים לנתב אותו לטובת האזרח. כיום המצב הוא שהטייקונים "תורמים" במקרה הטוב שקל לכל 1000 שהם מרוויחים. ואנשים מסתנוורים מזה כי מדובר במיליוני ש"ח.

מתכNET

New member
השנה נכנסת לתוקפה רפורמת המס של נתניהו

הורדת מס ההכנסה מי שיהנה מהרפורמה הם כמובן העשירונים העליונים בגלל שיטת מדרגות המס הרפורמה תגרע כ 20 מיליארד שקל מהקופה הציבורית!!! תאר לך מה אפשר לעשות עם 20 מיליארד שקל!!

מתכNET

New member
יש בדואים שמקבלים 20,000 ש"ח מהביטוח הלאומי

הם מתחתנים 4 פעמים ומתגרשים 3 פעמים ויש להם עשרות ילדים יש פה מגזרים שפשוט מנצלים את הקופה הציבורית!

rpz79

New member
זה היה - דווקא ביבי חתך את זה

אני מסכים 400% - ילודה צריכה להיות פחות או יותר בהתאם להכנסה. לגדל ילד עולה כסף (לא רק כמובן) ולא מעט. האנשים האלו חסרי מודעות חיים בתקופת התנ"ך. הדת והמסורות השבטיות בחלקים של האוכלוסיה (חרדים,בדואיים וחלק מהערבים המוסלמים) גוברת על חוקי המדינה. למעשה הם לא מכירים בה. אבל אתה לא יכול להעניש קולקטיבית את כל מקבלי הקצבאות על זה. אני מסכים איתך חרדים ובדואים בריאים בנפשם ובגופם לא לתת קיצבאות. חייבים להכריח אותם להכיר בזה שאנחנו במאה ה-21 וחיים במדינה מודרנית. צריך לעבוד ! ראיתי אותם בלשכה מתקתקים פעם בשבוע את הת"ז ומקבלים הבטחת הכנסה. מישהו צריך לתת את הדעת על זה ! נגמר תקופת הבאבאות והבובות וכל זקני השבט - אתם רוצים לחיות כך לא אצלנו ! ואין הבדל אגב בין יהודים למוסלמים ולבדואים (למזל העולם הנוצרים נאורים). בשום מדינה בעולם אגב החרדים לא מעזים לעשות את מה שהם עושים בישראל. זה צריך להיות אחד מאבני הייסוד של "המהפכה החברתית"

naf86

New member
לא נכון

"בשום מדינה בעולם אגב החרדים לא מעזים לעשות את מה שהם עושים בישראל" תבדוק מהי העיר הכי ענייה בארצות הברית. היא נחשבת העיר הכי ענייה כי יש בה הכי הרבה מקבלי קצבאות. http://en.wikipedia.org/wiki/Kiryas_Joel,_New_York

למעלה