מאיפה כדאי להזמין מסיכה, ואיזה סוג. מה המחיר המומלץ.

cobeh

New member
מאיפה כדאי להזמין מסיכה, ואיזה סוג. מה המחיר המומלץ.

האם לדעתכם צריך פריטי ציוד נוספים להגברת הבטיחות, ומהיכן להזמין.
ועוד שאלה, לא צרכנית במיוחד. אני צריך לרכוש תרופות (בין היתר עבור אמי, שהיא נוטלת באופן קבוע) האם יש פרוצדורה שמאפשרת להזמין אותן לביתה, לפחות אינסולין ? הבעיה שרופאת המשפחה שלה בחופשה, והיא מתגוררת בת"א.
אחרי שעות ארוכות של המתנה על הקו (ליטרלי יותר משעה, בלי שום אינדיקציה על מיקום בתור, ובבוקר השיחה נותקה אחרי כחצי שעה של המתנה). הפקידה במענה של מכבי אמרה לי לפנות למרכז לאשפוז יום ביגאל אלון (למרות שזה הרבה יותר רחוק מהבית שלה מאשר בלפור או השל"ה) - ושם יארגנו רופא שירשום רצפט ויש שם בית מרקחת. הבעיה שנראה לי שהסיכוי לחטוף את הקורונה במהלך המסע הזה אינו נמוך. אני די בטוח שהפקידה לא בקיאה בנהלים, וגם היא עצמה לא נשמעה בטוחה, אבל אין לי סבלנות לעוד אינטראקציה עם המענה הטלפוני שלהם.

תודה מראש.

תראה

החיים מגיעים לשלב כזה, שבו מי שמפחד מטכנולוגיה- צריך לסכן את עצמו.
כל קופות החולים העמידו לרשות המבוטחים שלהן שירותי ONLINE דרך האתרים שלהם, שבהם אפשר לדבר עם רופא וגם לקבל מרשמים בלי לצאת מהבית. אפשר אפילו בימים טרופים אלו לקבל מענה לשאלות בעמוד הפייסבוק של הקופות. לגבי בית מרקחת, אם מדובר בתרופות מרשם, אין ברירה אלא לעמוד בתור בבית מרקחת, בהתאם לכללים הנדרשים.

cobeh

New member
אני בד"כ משתמש בשירותי אונליין עבורה

אבל רופאת המשפחה שלה לא רשומה לשירות (אפילו תור אצלה צריך לקבוע טלפונית, כשהיא עצמה משיבה לשיחות, כאמור כרגע היא אינה עובדת) ואין אפשרות להזמין מרופא אחר דרך מכבי אונליין.

אפילו בימים רגילים, בלי קורונה

קופת חולים אמורה לספק רופא מחליף אם הרופא הקבוע לא זמין כשאפשר לקבוע תור לכל רופא באותו סטטוס בלי בעיה. אבל מילא.
אני הייתי מתקשרת למרכז הקופה ביגאל אלון, איפה שהפנו אותך, ומדברת איתם כדי לראות מה המצב בשטח,ישירות, לשאול אם קיימת אפשרות לחסוך את ההגעה, או לפחות, לראות אם יש תורים וצריך לחכות ומה זמן ההמתנה הצפוי. בשיחה חשוב להדגיש שמדובר במרשם המשך ולא במרשם חדש.
אהף ותוספת: אם מיגאל אלון לא תבוא תשובה מספקת- מוקד משרד הבריאות - לשאול מה עושים במצב בו אתה כמטפל עיקרי צריך לצאת כדי להשיג תרופות לחולה עם גורמי סיכון ומחלות רקע.

SicTransit

Active member
מאחר והיא ודאי מוגדרת כזקוקה לסיוע

אולי דווקא העיריה תוכל לעזור. בעיר בה אני גר זה המוקד היחיד שאפשר להגיע אליו בטלפון בהמתנה נסבלת (או לפחות היה כך לפני כמה ימים).

SicTransit

Active member
לא ממש עונה לך, אבל...

גם אני חששתי מהמתנה ארוכה בתור לבית מרקחת של קופ"ח (כללית במקרה שלי) והופתעתי כשהגעתי לשם ולא היה תור בכלל (אגב גם בדואר המצב כך). בשני המקומות הזמנתי תור מראש ובשניהם נוכחתי שדווקא הפעם ההזמנה היתה מיותרת.

לגבי המסכה - לא קל למצוא משהו אלא אם כן יש לך דוד מליונר. בד צפוף על הפה עושה עבודה טובה. המהדרין שמים שכבת צמר גפן דקה בין שתי שכבות בד, אבל חשוב לא לשכוח לזרוק אותו אחרי כל שימוש ולחטא את הבד (הכי פשוט בתנור, *לא מיקרו*,70 מעלות ומעלה למשך חצי שעה - לא לנסות על מסכות N95).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אם אמך אזרחית וותיקה

נסה להתקשר למוקד לאזרחים וותיקים 8840*
הם עובדים במתכונת חרום.
ידידה שלי, בישוב בצפון קיבלה מהם סיוע בהבאת תרופות ומזון (במרשם איני חושב שהם יוכלו לעזור)
ואשר למסכות שמעתי בטלויזיה בכיר בשופרסל שבקרוב ימכרו 3 ב 10

למעלה