בוא נראה
כאן, כתבת: "להבדיל ממוצרים מן החי ואנו עסקים בחלב אז העיבוד שלו = פיסטור לא משאיר בו ערכים תזונתיים פרט לחלבון"
פה, כתבת: "מוצרי החלב הם מעוקרים ע"י פיסטור, אם היה בהם משהוא מועיל, הוא נעלם בתהליך הפיסטור". הבעיות עם חלב ומוצרי חלב נובעות בעיקר מדברים אחרים, שאת חלקם הזכרת אפילו אתה, ובכללם האנטיביוטיקה וההורמונים, חלבונים שגורמים לאלרגיה (וייתכן שגם לבעיות אחרות כגון ירידה בזמינות הסידן) וכולסטרול. יש הוכחות מחקריות לבעיות הללו, ואם אתה רוצה לשכנע מישהו ולא סתם להתווכח ולהתקוטט, עדיף להצמד לעובדות. פיסטור הורג חלק גדול מהחיידקים והאורגניזמים האחרים שיכולים לגרום למחלות, ואשר מצויים במזון. אין בנדון איזשהו תהליך ערטילאי של "איזון", כך שאם "הדברים הרעים" נהרסים אז כך גם "הדברים הטובים". חימום סביר ולא מאוד ממושך הורג אורגניזמים, אבל לא הורס את אבני הבניין שמהם בנויים אלו. אתה לא ניזון מ"כח החיים" של חיידקים וטפילים (או צמחים) במזונך, אלא מהחלבונים, הסוכרים, השומנים, וחומצות הגרעין שמרכיבים אותם, מויטמינים המשמשים אותם וממינרלים שממלאים תפקידים שונים בתאיהם. אם אתה ממש רוצה, אני יכול לנסות ולהסביר לך את הכימיה של מה שקורה בזמן חימום של מזון, כדי לנסות להסביר למה מחוללי מחלות מתים בלי שהערך התזונתי מתכלה. ויטמינים וחומצות שומן מסוימות נהרסים גם בחימום קצר, אבל כמעט כל שאר אבני הבניין לא נפגעים ועדיין זמינים לגופנו, גם לאחר חימום די ממושך בטמפ' של בישול. הרעיון שכמות הסידן יורדת עקב פיסטור, או שרוב ערכו התזונתי הכללי של מזון פוחת בתהליכים כאלה – הוא פשוט מגוחך. אם כל מה שהיית בוחר לומר זה ש"חלב הוא לא בריא כפי שמועצת החלב ויצרניו מציגים", אני לא חושב שמישהו היה מתווכח איתך על זה (אבל אולי בכל זאת היו עונים לך, ובמידה לא מעטה של צדק, שהטקטיקה השיווקית של מועצת החלב מיושמת גם ע"י גופים אינטרסנטים אחרים בתעשיית המזון. ומכך, שסיבה הרבה יותר הגיונית לתקוף דווקא אותם, היא מה שהם מעוללים לבע"ח ולא הדרך שבה הם מציגים את המוצרים שלהם).