מאיפה מתחילים? בבקשה עזרה

fatNjazzy

New member
מאיפה מתחילים? בבקשה עזרה

היי אני בן 27 למוד דיאטות, לפחות 20 - 25 דיאטות קטנות וגדולות. בגיל 19 הראשונה, באמצעות דיאטנית ירדתי 20 קילו במשך שנה וחצי, שמרתי על המשקל 4 שנים והיום אני שוקל 10 קילו יותר מהמשקל המקורי. במהלך 3 השנים האחרונות עליתי במשקל בצורה מטורפת, אני כבר לא שולט בזה. כל דיאטה שאני מתחיל נגמרת כ"כ מהר שאני לא מצליח אפילו להינות ממנה ומיד אני שוב עולה כמובן יותר ממה שהתחלתי. ניסיתי שומרי משקל, דיטניות, הפרדות למיניהן, אכילת מנות קטנות כל שעתיים, מה לא. כיום אני במגמת עליה רצינית וזה משפיע על איכות החיים שלי, זיעה, בגדים, ריכוז, גאזים, עייפות גבוהה במיוחד וכו'. אני מרגיש שכל דיאטה ודיאטה הורידה ממני את ההשפעה על עצמי וכוח הרצון שלי היום נמצא ברמות אפסיות. סביבי במשפחה אנשים שממש סובלים בבתי חולים בגלל תזונה לא נכונה ואני? אני ממשיך בשלי. אני לא יודע מה לעשות, אני מרגיש עצלן ובגלל זה אני לא עושה ספורט, פעם הייתי במכון כושר, היום בא לי להקיא מהריח שם. בקיצור סיוט מתמשך ללא סוף. איך אני יוצא מהמעגל הזה, המון שיחות עם אישתי לא הועילו, כל מיני נסיונות דחיפה ואצלי לא זז כלום. בבקשה תעזרו לי, תכוונו אותי. תודה רבה אבי

25lee

New member
הי

לפי דעתי עליך שוב לפנות להכוונה מקצועית מדיאטנ/ית מוסמכ/ת והרבה עידוד ותמיכה מצד הקרובים לך. אמרת שבגיל 19 נעזרת בדיאטנית ושמרת על משקלך 4 שנים. מן הסתם אחרי 4 שנים חרגת מהתפריט שקבעו לך ועל כן עלית שוב והפעם בתוספת ריבית או כמו שאמרת "עולה כמובן יותר ממה שהתחלתי" דיאטה היא תפריט של אכילה מאוזנת כדרך חיים ולא לתקופה מסויימת. ברגע שתבין ותחליט להיות מחוייב לעצמך משמע, לשפר את מצב בריאותך, את איכות חייך, את ההרגשה הכללית שלך, פיזית ונפשית, אז יהיה לך קל להתייחס ל"דיאטה" כדרך חיים לחיים בריאיםולא ל-איקס זמן. אז תוכל להפסיק להתייחס לדיאטה כאל "עונש" ולא תצטרך לחרוג מהתפריט הנכון לך ולשלם בריבית =בקילוגרמים נוספים למשקל ההתחלתי. אני מייעצת לך , לפנות לדיאטנית,ולשלב פעילות גופנית אירובית ואנאירובית. אתה תרגיש יותר טוב עם עצמך, אנרגטי קליל,ובריא. נפש בריאה בגוף בריא. בהצלחה.

רון ו

New member
המסקנה שלי הפוכה

כדי להצליח ולשמור על תפריט צריך לשפר את התחושה עם עצמך לא להעזר באף אחד חוץ מעצמך כי כל הכשלונות שלו נבעו מתלותיות. דיאטה היא לא עונש כשמבצעים אותה בתור בחירה חופשית, בין גוף חטוב קל ובריא מחד לבין התמכרות להנאות מאוכל מאידך. משהו גם לא מסתדר בחשבוו, בגיל 19 דיאטה של שנה וחצי ואז שמירה של 4 שנים הגענו כבר ל 24+ מדובר סה"כ ב 3 שנים עם 20 דיאטות? מאוד לא רציני - פשוט צריך להתבגר.

גם אני בסרט הזה וניסיתי..........|ש

אני בדיוק במצב היכן שאתה לאחרונה חברה שלי המליצה לי ללכת למפגשים של או . איי. והלכתי היה מוזר אך נראה לי ששם הדרה הנכונה !!!.

navi2

New member
אכלנים אנונימיים

המקור כמובן AA אלכוהוליסטים אנונימיים מהטרנדים היותר חזקים בארה"ב לפחות בעבר. ויש להם תוכנית מעניינת של 11 צעדים ואם אתה בעניין אתה יכול להזמין מהם חומר...

25lee

New member
יכולת לבדוק בגוגל אבל הנה הפרטים

את האתר של או .איי תמצא ב- http://www.oa-israel.org/ יש שם את כל המידע שתזקק לו וגם טלפונים ליצירת קשר. אל תשכח שהשינוי צריך לבוא בצורת החשיבה וההתייחסות שלך לעולם ולאו דווקא רק בנושא האוכל. כי זו לא חכמה לדבוק במסגרת תפריט ואז למאוס בו. בהצלחה.

למעלה