מאיפה מתחילים?

saritoosh22

New member
מאיפה מתחילים?

לבן שלי (בן שנה), גילו גידול ליד הצוואר. בעוד יומיים יש לנו פגישה עם אונקולוג ילדים ועד כמה שהבנתי, יוציאו את הגידול ויעשו ביופסיה. אני לא אתאר לכם את גודל החרדה בה אני מצויה, אך יש לי מספר שאלות. היות ואני בורה בנושא, אשמח אם תוכלו מניסיונכם לשפוך קצת אור על הנושא. מה ההבדל בין גידול שפיר לממאיר? מה ההבדל בין כימוטרפיה להקרנות? טוב, יש לי עוד מלא שאלות, אבל נתחיל מההתחלה. את האמת? לא יודעת אפילו איך לסיים.

שלום לך שריתוש22 ../images/Emo142.gif

אני מבינה את הקושי הגדול בו את נמצאת, אני רוצה לשלוח לך הרבה חיבוקים, אור, תקווה והמון המון כח! אני שולחת לך לינק שדרכו תוכלי למצוא אינפורמציה. אני גם רוצה להזמין אותך להמשיך לכתוב פה, לשתף ולהעזר בפורום המופלא הזה, לספר על מה שקורה לך, על רגשותיך, על חויותייך וכמובן לקבל המון ידע מנסיוננו, עידוד ואהבה, כי זה מה שיש לנו פה. אילת.

adi744

New member
שריתוש יקירה../images/Emo42.gif../images/Emo57.gif

היי מתוקה אל תילחצי סרטן זה לא סוף העולם. אני לא רופאה או מתיימרת להיות, אבל ,מדברים שאני יודעת כי גם לי היה סרטןהוא שגידול שפיר הינו גידול שבו התאים (שיש לכל אדם בגוף) אינם מתפשטים לחלקי גוף נוספים,ובדרך כלל גידול שפיר אינו מסוכן ולא מהווה סכנת חיי אדם הוא בדרך כלל גוש שומן. גידול ממאיר, זה מונח עדין יותר למילה "סרטן" הוא גידול הבנוי מתאים שיש להם יכולת להתפשט לחלקי גוף אחרים מחוץ למיקום המקורי של הגידול,הגידול הממאיר קצת יותר מתוחכם ומהווה סכנה לחיי אדם אם לא מטפלים בו מיידית וללא טיפול הגידול חודר לתאים ורקמות בסביבה והורס אותם, תאים "מסורטנים" עלולים להתפשט לאיברים אחרים בגוף באמצעות זרם הדם או הלימפה מה שקרוי גרורות או גידולים משניים. בדרך כלל עושים בדיקת ביופסיה, שהינה לקיחת דגימת רקמה מאיזור הגידול ע"י ניתוח ואז נקבע סוג הגידול ממאיר או שפיר ולפיו מטפלים. אל דאגה מתוקה את בידיים טובות היום אם מוצאים בזמן את הגידול אפשר ע"י טיפולים כימוטרפיים שתוקפים את התאים "החולים" וממיתים אותם לנצח את המחלה.כימו זהו טיפול כימי שבו מוכנס דרך הוריד לגוף האדם חומר כימי שפועל בצורה אגרסיבית וממית את התאים בגוף, ללא הבחנה בין תא מסורטן או תא בריא יש סוגי סרטן שמגיבים חיובי לכימו ז"א שהסרטן נעלם ונאכל לו לאט לאט שזה טוב,ויש סוגי סרטן שלא מגיבים לכימו זה פשוט לא מזיז לסרטן, אבל ברגע שמגלים את הגידול בזמן וזמן זה מימד חשוב ביותר אז אפשר לתקוף את הגידול והכי חשוב אף לנצח. אני ממליצה לך בחום להתקשר לטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן לקבל תשובות מדוייקות וקבלת מידע לכל השאלות שיש לך ועוד יהיו לך 1800599995. בפורום הזה יש אוכלוסייה מגוונת אנשים שחלו, אנשים שהוריהם,אחיהם,חבריהם חלו, התמיכה שניתנת כאן היא מדהימה, את תראי בהמשך כמה אנשים יגיבו לשאלותייך ימליצו יעודדו,בסופו של דבר כולנו משפחה אחת כי רק אנחנו מבינים אחד את השני הכי טוב. שרית את תראי שהכול יהיה בסדר, אופטימיות היא מעלה, זו תקופה לא קלה אבל אני בטוחה שהיא תעבור מחבקת בחיבוק דב ענקי אוהבת עדי גרינבאום

saritoosh22

New member
אפשר עוד שאלה?

את הביופסיה עושים לפני שמסירים את הגידול? או שבזמן הסרת הגידול לוקחים דוגמית? כמה זמן מחכים לתוצאות בדיקת הביוספיה.

saritoosh22

New member
אפשר עוד שאלה?

את הביופסיה עושים לפני שמסירים את הגידול? או שבזמן הסרת הגידול לוקחים דוגמית? כמה זמן מחכים לתוצאות בדיקת הביוספיה.

OHAVA

New member
ביופסיה../images/Emo24.gif

א- כן ביופסיה היא אחת מדרכי זיהוי המחלה לכן היא מתבצעת בהתחלה אולם יכול להיות שבמקרה שלכם יהיה מספיק דיקור FNA לצורך אימות (ע"י מחט). ב- לא תמיד מסירים את הגידולים מפני שחלק מסוגי הסרטן ניתן לרפא או לעצור ללא הסרת הגידולים ולפעמים הגידולים במקומות שפשוט לא ניתן להגיע אליהם בניתוח . ג- תוצאה של ביופסיה לוקחת כשבוע . ד-בדרך כלל שקיים חשש למחלה ממארת ההפניות והתורים לרופאים מתקצרים לכן תחשבי על הגידול כאל שפיר ולכן הרופא לא מהר עם ההפניה לאונקולוג. בברכת בריאות ואושר ohava

../images/Emo140.gifשלום שרית

חבל שאנחנו צריכות להכיר בנסיבות האלה אבל בכל אופן נעים מאוד שמי ליטל אני בת 22 עוד מעט ובא שלי חולה במחלה כבר כמה חודשים גם לי העניין די חדש אבל מפאת המצב נכנסים לעיניינים מהר מאוד ולומדים איך להתנהג שיש ימים טובים יותר ויש ימים קצת יותר קשים שגם הם עוברים בסוף בכל אופןאם את רוצה קצת מידע ויש הרבה מאוד תכנסי לאתר בשם גוגל GOOGLEזה מנוע חיפוש כלומר את מקלידה בשורת החיפוש את המילה שאת רוצה מידע עליה ונפתחים לך כל האתרים ברשת בנושא . שם תמצאי מידע רב וחיוני בנוסף לזה אני רוצה להמליץ לך על האתר ynet שם יש פורומים רפואיים יש פורום אונקולוגי עם רופאה בשם ביאטריס עוזיאלי היא אונקולוגית בהדסה היא יכולה לתת לך המון תשובות לשאלות רפואיות לי היא עזרה המון עם אבא. מקווה שעזרתי קצת רק בשורות טובות והחלמה מהירה ליטל

OHAVA

New member
שרית שלום

א-אומנם הפגישה עם האונקולוג אבל לא ציינת עם הגידול ממאיר. ב- אני מציע שתחכי לתוצאות הביופסייה ורק אז תתקדמי הלאה. ישנם סימפטומים לפעמים דומים למחלות שונות ואף קיים דמיון לסוגי סרטן מסויימים גם אצל ילדים - כגון "מחלת הנשיקה" וסרטן בלוטות הלימפה מסוג "הודג'קינס" ( אשר גם לפעמים מלווה בגידול- בבסיס הצואר וניתן לריפוי בגילוי מוגדם באחוזים גבוהים מאוד ) בברכת בריאות ואושר ohava

saritoosh22

New member
תודה לכל המגיבים.

קצת רקע: אנחנו לא חיים בישראל, אלא בארה"ב וזה קצת קשה להתמודד עם כל מיני מושגים ומונחים רפואיים בשפה לא מוכרת, אבל עם זה מסתדרים- לומדים מהר. אנחנו לא יודעים עדיין, האם מדובר בגידול שפיר או ממאיר, הרופא של הילד אומר שלא נראה לו שמדובר בגידול ממאיר. כרגע עשינו כמה בדיקות ואנחנו מחכים לתור אצל מומחה ילדים בתחום האונקולוגיה (כאן הרופא מטפל בקביעת תור וכו', כי הוא זה שיודע את מידת הדחיפות). הרופא הבטיח לנו תור תוך שבוע ואז נתקדם לצעד הבא. האמת, שהמתח, החרדה והאי ודאות הורסים אותנו, במיוחד שאנחנו לבד במדינה זרה, בלי תמיכה פיזית של המשפחה. אני מקווה שגילינו מספיק מוקדם את הגידול. שוב, תודה על התגובות החמות, אני מאמינה שעוד אחזור.

למעלה