שריתוש יקירה../images/Emo42.gif../images/Emo57.gif
היי מתוקה אל תילחצי סרטן זה לא סוף העולם. אני לא רופאה או מתיימרת להיות, אבל ,מדברים שאני יודעת כי גם לי היה סרטןהוא שגידול שפיר הינו גידול שבו התאים (שיש לכל אדם בגוף) אינם מתפשטים לחלקי גוף נוספים,ובדרך כלל גידול שפיר אינו מסוכן ולא מהווה סכנת חיי אדם הוא בדרך כלל גוש שומן. גידול ממאיר, זה מונח עדין יותר למילה "סרטן" הוא גידול הבנוי מתאים שיש להם יכולת להתפשט לחלקי גוף אחרים מחוץ למיקום המקורי של הגידול,הגידול הממאיר קצת יותר מתוחכם ומהווה סכנה לחיי אדם אם לא מטפלים בו מיידית וללא טיפול הגידול חודר לתאים ורקמות בסביבה והורס אותם, תאים "מסורטנים" עלולים להתפשט לאיברים אחרים בגוף באמצעות זרם הדם או הלימפה מה שקרוי גרורות או גידולים משניים. בדרך כלל עושים בדיקת ביופסיה, שהינה לקיחת דגימת רקמה מאיזור הגידול ע"י ניתוח ואז נקבע סוג הגידול ממאיר או שפיר ולפיו מטפלים. אל דאגה מתוקה את בידיים טובות היום אם מוצאים בזמן את הגידול אפשר ע"י טיפולים כימוטרפיים שתוקפים את התאים "החולים" וממיתים אותם לנצח את המחלה.כימו זהו טיפול כימי שבו מוכנס דרך הוריד לגוף האדם חומר כימי שפועל בצורה אגרסיבית וממית את התאים בגוף, ללא הבחנה בין תא מסורטן או תא בריא יש סוגי סרטן שמגיבים חיובי לכימו ז"א שהסרטן נעלם ונאכל לו לאט לאט שזה טוב,ויש סוגי סרטן שלא מגיבים לכימו זה פשוט לא מזיז לסרטן, אבל ברגע שמגלים את הגידול בזמן וזמן זה מימד חשוב ביותר אז אפשר לתקוף את הגידול והכי חשוב אף לנצח. אני ממליצה לך בחום להתקשר לטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן לקבל תשובות מדוייקות וקבלת מידע לכל השאלות שיש לך ועוד יהיו לך 1800599995. בפורום הזה יש אוכלוסייה מגוונת אנשים שחלו, אנשים שהוריהם,אחיהם,חבריהם חלו, התמיכה שניתנת כאן היא מדהימה, את תראי בהמשך כמה אנשים יגיבו לשאלותייך ימליצו יעודדו,בסופו של דבר כולנו משפחה אחת כי רק אנחנו מבינים אחד את השני הכי טוב. שרית את תראי שהכול יהיה בסדר, אופטימיות היא מעלה, זו תקופה לא קלה אבל אני בטוחה שהיא תעבור מחבקת בחיבוק דב ענקי אוהבת עדי גרינבאום