מאיפה מתחילים ?

מאיפה מתחילים ?

שלום רב, אני בן 32 , משתכר משכורת מינימום וגר כיום בשכירות בת"א. אני מעוניין לרכוש דירה. יש בעיר בה ההורים שלי גרים דירה מקסימה המתאימה לצרכי ב 45,000$. אני יודע שזהסכום נמוך ומצחיק אבל מהי המשכנתא הכי טובה שהבנק\ גוף אחר יוכלו לתת לי ? האם ניתו לקבל בגלל מחיר הדירה משכנתא של 100 אחוזים ? חברים שלי בת"א שומעים זאת וצוחקים עלי כי הם קונים דירות ב 180,000 $ ומעלה ... מה דעתכם ? אני רוצה את הדירה הזו כי היא בדיוק מה שאני צריך ובמיקום מעולה. חבר ייעץ לשמור על זוכיות המשכנתא ולחפש דירה יקרה יותר במרכז הארץ. ושושב מה דעתכם ?

תשובה

בשום מקרה לא ניתן לקבל משכנתא של 100% מערך הנכס. תאורטית ניתן לקבל עד 95%, אך הדבר כרוך בביטוח אשראי EMI או/וערבות. ממליץ בחוק אם הדבר אפשר לא לעבור את ה- 70% מימון. זכויות המשכנתא פרושו זכאות שצברת משירותך הצבאי ועוד פרמטרים נוספים. הדבר לא בעל ערך גבוה במיוחד אם אתה רווק. עניין הזכויות לדעתי לא צריך להפשיע על החלטת הרכישה שלך. לקנות נכס ב 45.000$ זה לא בושה, וזה בהתאם ליכולת הכלכלית שלך. קיימים רבים שרוכשים נכס ואינם מסוגלים לעמוד ברמת ההחזר ולכן אין פסול בהחלטתך לרכוש נכש כלכלי עבורך.

hadarh

New member
הם זה לא אתה -אם הם קונים

עם בת זוג או ההורים המשופעים שלהם שעוזרים להם, אבל אחרי הכל כפי שנאמר אתה זה שצריך להתמודד עם הרכישה, והאחזקה. לגבי זכאות משרד השיכון -ספק אם יש לך זכאות היום. הקריטריונים השתנו בשנה האחרונה אני מציעה לך לברר האם ישנה זכאות לפי הפרמטרים האישיים שלך, ואז תוכל לשקול מחדש.

למעלה