מאיץ החלקיקים מסוכן או לא ?

kobi 36

New member
מאיץ החלקיקים מסוכן או לא ?../images/Emo7.gif

ב-10 בספטמבר עורכים ניסוי על צרפת שויץ במאיץ חלקיקים הגדול בהיסטוריה האם זה מסוכן ? אני מפחד מהניסוי הזה פחד מוות רק שלא יווצר מהניסוי הזה חס ושלום לא עלינו חור שחור ויבלע את כולנו לתוכו . האם סוף העולם ב-10 לספטמבר תצילו אותנו תעשו משהו ? לפני שיקרה אסון

זוהי הדאגה הקטנה שלנו...

דאגתנו העיקרית היא שעות הפנאי של מילשטיין: מילשטיין נרשם לחוג בלט, וכך הוא מתכנן לצבור מומנט התמד שעוד לא הומצאו לו יחידות מתאימות (רק אל תגידו לי שמומנט התמד הוא חסר יחידות :\), ותנע זוויתי כ"כ גדול, שאפילו הסביבונים של יצחק דנה לא חלמו עליו, וכך, ליצור נקודה סינגולרית (לא סליקה לחלוטין!) שתגרום לחור וורוד במרכז המחלקה לפיסיקה, דבר שיעציב מאוד את אוניברסיטת בר אילן, שמשתדלת לגרום למחלקה להראות כ"כ מכוער... כתגובה, תשסה האוניברסיטה את המנופים שליד המחלקה ואת השומר של הספרייה למתמטיקה במחלקתנו הקטנה, מה שבאופן פלאי יגרום לציוד במעבדות באופטיקה לעבוד. ואז נצטרך לרשום את הדוחות בעצמנו. לאאא!!!! מילשטיין!!! לאאא!!!!! הסיפור ה-ז-ה נשמע לכם מופרך? חכו שתשמעו על החור השחור בצרן... מאז הקבוע הקוסמולוגי לא הייתה בפיזיקה שטות כזאת.

kobi 36

New member
אז אנחנו הולכים למות באותו היום ?

איזה מפחיד זה ב10 לספטמבר כדור הארץ מתפוצץ ?

kobi 36

New member
גם זה מפחיד אותי פחד מוות

זה אמור לקרות באותו היום של הניסוי חס ושלום לא עלינו ?

הלו קובי

אתה בטוח שאתה לא חבר באגודה שלנו? אני כמעט בטוח שכן. אם לא- הצטרף היום... בהערכה רבה, אגודת אשמצ"ב- אנשים שלא מבינים ציניות בכלל.

Jony I

New member
לפחד משד שלא יודעים מה הוא בטח אין סיבה.

זה כמו באג 2000, מספר ספקולטנים יכולים לגרום לפאניקה ולהיסטריה לחינם. האם יש מה לדאוג? ראשית אני אספר טיפה על המאיץ לאלו מבין האנשים במחלקה שלא יודעים במה מדובר ועל מה כל הרעש: קיים קיום תאורייה שנקראת המודל הסטנדרטי של החלקיקים, שטוען לחוקיות מסויימת של חלקיקים, והקשרים בינהם. מעיין טבלת מנדלייב דור 3. קיימת סימטריה מאד ברורה מבחינת תכונות החלקיקים המרכיבים את המודל במטענים שלהם. כמו שאתם יודעים חלק מהחלקיקים טעונים במטען חשמלי. במודל הסטנדרטי קיימים עוד שני כוחות: הכוח הגרעיני החזק והחלש. עכשיו מתוך הסימטריה הזאת נראה כאילו יש חלקיק אחד שעוד לא התגלה. שמו חלקיק היגס. למה לא גילו אותו עד עכשיו ואיך יגלו אותו עכשיו, ולמה זה מעניין בכלל? טוענים שדה של היגס, נמצא בכל מקום. למה הכוונה, בתורת השדות (ככל הנראה) נלמד שניתן לתאר למעשה חלקיקים על ידי שדה. כלומר בכל מקום קיים שדה היגס, עם אמפליטודה שהיא שונה מאפס ומכך ערך תצפית שונה מאפס. ושדה ההיגס הזה טוענים שהוא שנותן לחלקיקים את תכונת המסה שלהם (כולל לחלקיק ההיגס עצמו). העובדה שקיים ערך תצפית שונה מאפס (כלומר היווצרות של סופרפוזיציה של החלקיק היגס במרחב) נובע מה שנקרא שבירת סימטריה ספונטנית של הכוח החלש (סתם כדי שתישמעו את המושג). עד היום הוא לא התגלה משום שעל מנת ליצור את החלקיק דרושה אנרגיה גדולה מאד. בניסוי בסרן יאיצו פרוטונים כך שכל זוג פרוטונים שיתנגש יהיה באנרגיה של 14000 פעם מסת הפרוטון (14TeV). כשהטענה היא שאם אכן קיים חלקיק היגס, דרושה אנרגיה של מאה ועד מקסימום אלף פעמים מסת הפרוטון (כשחלק נוסף של האנרגיה ילך ליצירת חלקיקים של הכוח החלש). הכל טוב ויפה, אבל רבאק בשביל זה להרוס את כדור הארץ? אז זהו שזה לא יקרה כל כך מהר. כתוצאה מהאנרגיה העצומה שמושקעת בניסוי, אחת ההשערות (שלמען האמת רוב המדענים סוברים כך) שצפויים להווצר מיקרו חורים שחורים, על אף שטוענים שעדיין האנרגיה המושקעת אינה מספיק גדולה כדי ליצור חור שחור. היווצרות חורים שחורים בניסוי שכזה נובע מהרחבה של מסויימת של תאוריית המודל הסטנדרטי הטוענת שקיימים מיימדים נוספים (לא ניכס לזה). יתכן לפי ההערכות שיווצרו חורים שחורים קטנים שכאלו בקצב של אחד בשנייה. אבל מה, לפי תאורייה שעליה כמעט ואין מחלוקת למיטב ידיעתי, היא שחורים שחורים פולטים קרינת הוקינג, שגורמת לחורים שחורים קטנים להעלם כהרף שנוצרו. הכל עניין של כמה אנרגיה קורסת לחור השחור לעומת כמה אנריגה שהוא פולט. בצורה זו טוענים שחורים שחורים כאלו נוצרים כל הזמן באטמוספריה של כדור הארץ שלנו, כתוצאה מקרינה קוסמית דומה. קרינת הוקינג היא למעשה סוג של קרינת גוף שחור, כשהיא מכילה את חלקיקי הכוח הגרעיני החלש. זמן החיים של חור שחור כזה הוא כעשר בחזקת מינוס 26 שניות. הכל טוב ואפשר לישון בשקט, אך עדיין לא בטוח הכל ב100% אחת הסיבות הגדולות לחשש של אנשים, היא שאולי לא קיימת קרינת הוקינג אחרי הכל. כלומר עוד לא הייתה הוכחה חותכת שקיימת קרינת הוקינג. אחת הסיבות היא הקושי למדוד אותה בגלל עוצמתה במערכות גרביטציה (חורים שחורים שנמצאים בחלל), האמת היא שלא מצאתי התייחסות להאם יצליחו למדוד אותה בסרן. בכל מקרה הטענה היא כמו שאמרתי שאם התאוריות של ריבוי מימדים נכונות, אכן יווצרו חורים שחורים, אך הם יעלמו מיד, כאשר אותן תאוריות בדיוק חוזות שחורים שחורים נוצרים כל הזמן באטמוספירה ועדיין לא שמתי לב שנבלענו בחור שחור 4.5 בליון השנה האחרונות. המקורות שלי הן האינטרנט בעיקר, שתי הרצאות שראיתי וספר אחד שקראתי בנושא. אם יש עוד שאלות בכיף. אני מקווה שמישהו זוכה לראות בכלל את השורות האלו (לה לה לה...), שיהיה לילה טוב.

ג'וני, אתה לא פטריוט

אני עומד על כך שלא תקרא לקרינה הזו "קרינת הוקינג", אלא "קרינת בקנשטיין-הוקינג"... סוף סוף יהודי עושה משהו טוב בפיזיקה... אסור לשכוח את זה.. (ולא, השטות הזאת שמדברת על התכווצות הזמן היא לא משהו טוב..)

Jony I

New member
מה עם אברהם שרודינגר? יהושוע מאלוס?

ובנימין מקסוול? הם לא עשו דברים טובים?

תראה:

לא יודע מי זה אבי שרודינגר, אבל שרדינגר מ"החתול של", היה נוצרי. מאלוס? דאמ.. מי זה?! מקסוול זה ההוא עם המשוואות? נו סבבה. מקסוול. אבל הוא לא כמו בקנשטיין שהציל את כדור הארץ מקריסה לתוך חור שחור....

שוב פעם אתה מדמיין אנשים?

ארווין שרודניגר היה קתולי, ג'יימס מקסוול היה אנגליקני ומאלוס (ההוא משינוי בעוצמה במעבר דרך מקטב) גם לא יהודי

התשובה הקצרה היא לא

התשובה הארוכה היא לאאאאאאאאאאאאאאאאאא. סתם מנסים להפחיד אותנו.

חסרים?

מדענים שמחפשים פרסום, עיתונאים שמחפשים פרסום, אנשים שלא יודעים מה זה אטום אבל מחפשים פרסום, פוליטיקאים כושלים (ראה אל גור) שמחפשים פרסום...

Jony I

New member
אם כבר, אז אני אשאיר לכם פרדוקס,

נקרא לו פרדוקס ג'וני: חוק שני של התרמו כולם מכירים: אנטרופיה בכל מערכת סגורה תמיד תעלה, או תשאר קבועה. עכשיו נניח שיש חור שחור קטן, שבולע את אדון קובי. מה קרה למספר המצבים למציאתו במע' ומה קרה מכך לאנטרופיה? פתרונות כגון "תכפיל את קובי בN עצרת" לא יעבדו (מנסיון - מקבלים את מילשטיין).

הו...

שטח הפנים של החור השחור יגדל כתוצאה מזריקת הקובי אליו, בצורה שפרופורציונלית ללוגריתם של מספר המצבים שבהם קובי נמצא (בוכה, צוחק, עצוב, אחוז אימה מחור שחור שעומד לבלוע אותו וכו'...). לכן החור השחור פולט את קרינת בקנשטיין הוקינג- בדיוק בגלל שהוא חייב לפלוט חום (dq=Tds), כי יש לו אנטרופיה...

וזה אומר ש..

אין סיכוי שייווצר חור שחור שיכול לסכן אותנו, בגלל שאם קיימים חורים שחורים, חייבת להיות קרינת בקנשטיין-הוקינג, ולכן החור השחור חייב להעלם... כי הוא נמצא בשדה כבידה של משהו הרבה יותר גדול- כדור הארץ... כמו סומלי שמנסה לאכול ליד מילשטיין. It ain't gonna happen...

אני רואה שאני מככב כאן

אז אני אוסיף חידה משלי: מה יקרה כשאני אתפוס (ביקום בעל 5 מימדי שקר כלשהו) את ג'וני ואיתמר? בין הפותרים נכונה תוגרל יחידת נופש לכל החיים בקלאב הוטל לווינשטיין

למעלה