מאיר בהופעות

shulhi86

New member
מאיר בהופעות

האם אני היחיד שמרגיש שמאיר אריאל לא היה איש הופעות? כל דיסקי ההופעות (במיוחד אלו שיצאו אחרי מותו - הופעה אחרונה והדיוידי) די בינוניים וברובם מאבד מאיר את הקשר למנגינה ואף למילים... מה דעתכם?

yossnet1

New member
אם הוא ראה את הDVD

אז הוא בערך שמע את דלתות נפתחות מעצמן. למרות שלא זכיתי לראות את מאיר מופיע (
)אני חושב שמאיר פרח בהופעות וזה היה בעצם המגרש הביתי שלו. נשל הנחש למשל, זכה להרבה ביצועים מצויינים וכך גם שדות גולדברג ועוד רבים. ומה לגבי הביצוע של של לילה שקט בבארבי שפשוט מרטיט בסיום. שלא לדבר על תוספות סטייל בוא לפטרה ,נאום בחירות ,טוק טוק טוק על דלתי מרום וכו'. ממליץ לך לראות את מסע הבחירות של מאיר כד להבין עד כמה ההופעה מול קהל היא תענוג בשביל מאיר וכמה הוא מתעלה על עצמו באותם רגעים. גם מבחינה מוזיקלית ההופעות היו מצוינות עם יהודה עדר, מיקי שביב, רע מוכיח וכמובן משה NBA לוי. בקיצור, מאיר בכלל צמח מהופעה מול קהל עוד בימי הקיבוץ והוא בהחלט איש של הופעות.

מסכים לגמרי

כל מה שהוא לא העביר בדיסק הוא הרשה לעצמו בהופעה. קטעי מעבר מדהימים,הסיפורים מאחורי השירים- הייתי נותן הרבה בשביל להיות בהופעה שלו.

ilovelior

New member
מבין אותך - אבל לא. מה??

אחרי מחשבות ארוכות על מה שאתה אומר פה ( בהתחלה ממש "השתנקתי" כשקראתי ) אני מבין את הדבר הבא - כל מה שאתה לא אוהב בהופעות של מאיר - זה בדיוק מה שאני כן אוהב. אתה בטח חושב שהביישנות הזאת שיש לו היא לא מקצועית או לא מושכת לעין. או שהמלמולים שלו הם חסרי חן, הסיפורים שלו נטולי פואנטה ממשית... אחרי שחשבתי על כל מה שאני כן אוהב , שזה מה שכתבתי , אני פשוט נוטה להאמין שאתה הוא הצודק בשאלה: אתה אכן היחיד שלא אוהב את מאיר בהופעה. סתם סתם , עניין של טעם. אבל בשביל לחדד - מה אתה בדיוק לא אוהב בהופעות שלו? ראית את "מסע הבחירות"? אפשר שלא ליפול על חרב ? למות עליו.

shulhi86

New member
תשובות

דיברתי על סמך הצפייה בדיוידי ושמיעת הופעה אחרונה בבארבי. בשתייהן יש למאיר ללא ספק חן רב ובהחלט ניתן לומר שמדובר במשהו מעניין (יש חן רב במלמולים שלו
), אבל אם אני מסתכל מהנקודה המוזיקלית נטו לי אישית מפריע חוסר הדיוק וההתאמה בין המילם למנגינה. ככה אני. מרובע. חוצמיזה לאחרונה אני מרגיש שהמון הפקות לזכר מאיר לא נעשו מהסיבה הנכונה (האומנותית)... יום נעים שולחי

funky chef

New member
כמו שנאמר...

על טעם וריח אין להתווכח, אבל לדעתי מאיר בא לידי ביטוי בצורה מופלאה בהופעות ובדגש מיוחד על הטובה ביותר לדעתי שהיא כמובן "דלתות נפתחות מעצמן". קטע כמו נאום בחירות שלא תשמע בשום דיסק "רגיל", הוא קטע שמראה בצורה מעוררת התפעלות את האיש, גישתו, תפיסתו ופועלו. דוגמא נוספת היא "לילה שקט..." מאותה ההופעה, הביצוע מרגש, מהנה ונותן כלים להבין את השיר והאוירה בו נכתב. לכן ללא השתאות אוסיף ואומר מאיר היה מלך בהופעות וצר לי מאד שלא הזדמן לי לראות אותו בהופעה חיה.

למעלה